• جمعه / ۹ تیر ۱۳۹۶ / ۱۲:۳۳
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 96040903587

سئوالات سیمور هرش از کاخ سفید در مورد حمله آمریکا به پایگاه هوایی الشعیرات سوریه

سئوالات سیمور هرش از کاخ سفید در مورد حمله آمریکا به پایگاه هوایی الشعیرات سوریه

دونالد ترامپ در 6 آوریل 2017 دستور شلیک موشک‌های توماهاوک (Tomahawk) به پایگاه هوایی الشعیرات سوریه را صادر کرد. این تصمیم ترامپ، واکنشی در راستای ادعای استفاده دولت سوریه از سلاح شیمیایی در منطقه خان شیخون برای سرکوب مخالفان بود.

به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه دی‌ ولت آلمان، این حمله در حالی انجام شد که «سیمور هرش» روزنامه‌نگار سرشناس آمریکایی معتقد است: ادعای استفاده دولت سوریه از سلاح شیمیایی در منطقه خان شیخون برای سرکوب مخالفان بی اساس بوده و ترامپ گزارش‌های مهم نیروهای اطلاعاتی آمریکا و حتی هشدار آنها را که بر عدم وجود شواهد و قرائن استفاده از سلاح شیمیایی در خان شیخون تأکید می‌کردند، نادیده گرفته است.
سیمور هرش تأکید می‌کند: نیروهای اطلاعاتی آمریکا در گزارش‌های خود آورده‌اند که ارتش سوریه در 4 آوریل، مقر نیروهای "جهادی" (عناصر مسلح) را با یک بمب روسی مجهز به مواد انفجاری متعارف (کلاسیک) هدف قرار داده است و علاوه بر آنکه جزئیات این حمله به مقامات آمریکایی اطلاع داده شده بود، روس‌ها جزئیات این حمله را نیز به آگاهی نیروهای ائتلاف تحت فرماندهی آمریکا در دوحه رسانده بودند و این تصمیم ترامپ و نادیده گرفتن این گزارش‌ها، ناراحتی عمیق و سرخوردگی برخی مقامات نظامی و اطلاعاتی آمریکا را در پی داشت.
سیمور هرش معتقد است: در ساعات اندکی پس از حمله به خان شیخون در 4 آوریل و بعد از آنکه تصاویری از کشتگان و مجروحان منتشر شد، این ادعا در فضای مجازی از سوی برخی منابع محلی مطرح شد که در این حمله از گاز سارین (sarin) که نوعی محرک عصبی است استفاده شده است. درحالی که نه تنها منابع این تصاویر و گفته‌ها مشخص نیست بلکه ناظران بین‌المللی نیز تحقیقی در این باره به عمل نیاوردند. در آن حال، فضا به گونه‌ای رقم خورد که فرض بر دستور عامدانه بشار اسد برای استفاده از این ماده انفجاری شیمیایی قرار گرفت. صدور بیانیه از سوی ترامپ در ساعاتی پس از این حمله، تأییدی بر همین فرض انتشار یافته در میان مردم بود.   
سیمور هرش می‌گوید: پس از یک سری مصاحبه‌ها، متوجه شدم که شکاف کاملی بین رئیس جمهور و تعداد بسیاری از مشاوران نظامی وی و مسؤولان اطلاعاتی و نیز افسران حاضر در منطقه که درک متفاوتی از ماهیت حمله به خان شیخون داشتند، وجود دارد.
هرش به نقل از یک مشاور ارشد می‌گوید به دنبال حمله به خان شیخون، رئیس جمهور آمریکا خواستار برگزاری نشست امنیتی در سطح بالا برای بررسی چگونگی پاسخ به این حمله شد. چهار گزینه برای این اقدام مطرح و نهایتا تصمیم به حمله موشکی به پایگاه الشعیرات یعنی همانجایی گرفته شد که هواپیماهای مهاجم سوری به خان شیخون از آنجا برخاسته بودند.
هرش به نقل از این مشاور ارشد می‌گوید فرماندهان نظامی که در آن نشست امنیتی شرکت داشتند اصرار کردند که پیشاپیش باید روس‌ها از این تصمیم آمریکا آگاه شوند تا از تشدید تنش با مسکو پیشگیری شود. ترامپ در ابتدا با این امر مخالف بود ولی نهایتا با اکراه آن را پذیرفت.
به گفته سیمور هرش در نهایت 59 موشک از نوع توماهاوک از دو ناو آمریکایی مستقر در دریای مدیترانه به سمت پایگاه هوایی الشعیرات در نزدیکی حمص شلیک شد که 24 موشک عملا در اصابت به هدف ناموفق بود و تنها تعداد اندکی از موشکها به آشیانه‌های هواپیماها اصابت کرد که توانست 9 هواپیمای سوری را از بین ببرد و این حجم تخریب، بسیار کمتر از آن چیزی بود که دولت ترامپ ادعا کرد.
هرش به نقل از این مشاور ارشد می‌گوید «حتی به من گفته شد که هیچکدام از این 9 هواپیما هم قابل استفاده و عملیاتی نبودند.»  
هرش می‌گوید سؤالهای مشخصی درخصوص خان شیخون و الشعیرات در 15 ژوئن برای کاخ سفید ارسال کرده که تاکنون پاسخی در این باره دریافت نکرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha