هادی ابوی ـ دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران، که همراه هیات اعزامی گروه کارگری در یکصد و ششمین اجلاس سازمان جهانی کار شرکت کرده بود در گفتوگو با ایسنا، با تشریح مهمترین دستاوردهای این سفر گفت: امسال همچون سالهای گذشته کمیتههای ثابت سازمان فعال بودند و مباحثی نظیر حقوق بنیادین کار، زنان و کودکان، حمایتهای اجتماعی، مهاجرت نیروی کار، اشتغال و کار شایسته، ایمنی و آزادی تشکلها در کمیتههای مربوطه پیگیری و بررسی شد.
وی مهمترین دستاورد سفر به سازمان بین المللی کار را انتخاب ایران به عنوان عضو اصلی هیات مدیره سازمان برای سومین بار عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه جمهوری اسلامی ایران در بخش دولت عضو هیات مدیره سازمان بین المللی کار بود، انتخاب برای یک دوره چهار ساله دیگر برای ما اهمیت داشت چرا که این عضویت در گسترش روابط میان کشورها، تعاملات و همکاری ها بسیار تاثیرگذار است.
ابوی ادامه داد: یکی از موضوعات مهم در اجلاس سازمان جهانی کار، دفاع از کیان کشور و اوضاع داخلی است و تلاش دولتها این است که موارد خاص و مسایلی که ممکن است به مخدوش شدن چهره کشورها یا دولتها به ویژه در بحث آزادی، دموکراسی و رعایت حقوق فردی منجر شود، در سازمان جهانی کار برجسته نشود و پرونده شکایتی باز نشود لذا تلاش کردیم تا چنین مسایلی را نداشته باشیم و برخی نارضایتیها و شکایتها را در داخل حل کنیم.
نماینده کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران در اجلاس ILO گفت: اعتقاد ما این است که در داخل کشور تشکلهای رسمی و قانونی ثبت شدهای داریم که میتوانند از منافع و مطالبات کارگران دفاع کنند و نیازی نیست که دست کمک به سوی تشکلهای غیر رسمی دراز کنیم تا برایمان تصمیم بگیرند!
وی متذکر شد: اقدام دیگری که امسال صورت گرفت در محکومیت حادثه تروریستی اخیر در مجلس شورای اسلامی و حرم مطهر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در مقابل سازمان ملل تجمع کردیم، کشورهایی هم که از تروریست به نوعی لطمه و زخم خورده بودند، در این حرکت حضور یافته و تروریسم در کل دنیا را محکوم کردند.
ابوی افزود: کار خوبی که امسال وزارت کار انجام داد و از نظر ما قابل تقدیر بود، حضور نماینده کانون بازنشستگان تامین اجتماعی در این اجلاس بود. با توجه به محدودیتهایی که در مورد اعزام نمایندگان وجود داشت، وزارت کار از کانون بازنشستگان هم نمایندهای را تعیین و تلاش کرد از همه تشکلهای رسمی در این اجلاس حضور پیدا کنند تا از نزدیک با فضای اجلاس، رویدادها و مباحث مطرح شده آشنا شوند و در کسب و انتقال تجربیات و تصمیمگیریهای سرنوشت ساز مثمرثمر باشند.
این مقام مسئول کارگری خاطرنشان کرد: اگرچه امسال موضوع انتخاب هیات مدیره بر سایر موضوعات سایه انداخته بود و بیشتر جلسات حول محور گزارش عملکرد چهارساله هیات مدیره و انتخابات آن گذشت ولی کمیتهها جلسات خود را کماکان برگزار کردند.
دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران تصریح کرد: امسال با وجود حاشیههایی که هیات اعزامی نمایندگان کارگری در بحث حضور و عدم حضور نماینده مجمع عالی کارگران داشت اما نماینده این مجمع به ما ملحق شد و همبستگی خاصی میان اعضا بود. نمایندگان گروه کارگری از همان روز اول در کمیتههای مربوطه تقسیمبندی شدند و گزارش هر روز به طور منظم جمع بندی میشد.
وی در پایان گفت: انتظار ما این است که دولت در زمینه اعزام نمایندگان تشکلها به اجلاس مهمی همچون سازمان بین المللی کار، بیشتر سرمایهگذاری کند و نمایندگان با دانش و اطلاعات بیشتری در این جلسات حضور یابند تا برای چهار سال آینده در هیات مدیره ILO حضور فعالتر و پررنگتری داشته باشیم.
به گزارش ایسنا، یکصد و ششمین اجلاس سازمان بینالمللی کار (ILO) پنج ژوئن برابر ۱۵ خرداد لغایت ۲۶ خرداد ماه در مقر اروپایی سازمان ملل متحد در شهر ژنو برگزار شد.
این اجلاس مهمترین رویداد بین المللی در حوزه کار به شمار میرود و ۱۸۷ کشور عضو در عالیترین سطوح در اجلاس مذکور شرکت میکنند.
ILO پارلمان جهانی کار و کارگری به شمار میرود و رسیدگی به وضع استانداردهای بین المللی کار، معضلات اجتماعی و حقوق نیروهای کار را مدنظر قرار میدهد.
انتهای پیام
نظرات