• شنبه / ۲۷ خرداد ۱۳۹۶ / ۲۳:۳۴
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 96032715592
  • خبرنگار : 71421

برنامه‌های یکساله هلال‌احمر اززبان ضیایی/ازتوجه به آموزش همگانی تاضرورت یکپارچگی درمدیریت بحران

برنامه‌های یکساله هلال‌احمر اززبان ضیایی/ازتوجه به آموزش همگانی تاضرورت یکپارچگی درمدیریت بحران

رئیس جمعیت هلال‌احمر در نشستی به تشریح برنامه‌ها و فعالیت‌های یک‌ساله این جمعیت پرداخت.

به گزارش ایسنا، سیدامیرمحسن ضیایی در نشست خبری‌ای که امروز(شنبه) در ساختمان هلال‌احمر برگزار شد، به تشریح برنامه‌های جمعیت هلال‌احمر در یک سال گذشته پرداخت و گفت: یکی از اتفاقات مهمی که در سال گذشته رخ داد، تدوین چشم‌انداز 10 ساله جمعیت و به دنبال آن تدوین دو استراتژی پنج‌ساله بود که برنامه پنج ساله اول از ابتدای سال جاری آغاز شد. این نکته بسیار مهمی است که جمعیت با توجه به ابعاد مختلفی که دارد یک چشم‌انداز 10 ساله پیش روی خود قرار داده است و این برنامه به تصویب شورای‌عالی و مجمع عمومی جمعیت هم رسیده است. در پنج ساله اول به طور کامل مشخص است که ما باید چه کارهایی انجام دهیم ضمن این‌که بودجه فعالیت‌های یک‌ساله‌مان نیز در راستای همین برنامه پنج ساله تدوین شده است.

وی اضافه کرد: با توجه به این‌که این برنامه از طرف اعضای داخل مجموعه تدوین شده است می‌تواند کمک کند تا بین نیروهای داخل جمعیت همگرایی ایجاد شود و هم مسیر روشنی برای ارتباط با محیط بیرونی ما ایجاد می‌کند. برای تدوین این برنامه‌ها به اسناد بالادستی جمعیت در تمام سطوح از جمله اسناد سطوح بین‌المللی مانند صلیب‌سرخ و اسناد بالادستی ملی توجه شده است.

رئیس جمعیت هلال‌احمر با اشاره به طرح خادم عنوان کرد: در سال گذشته کار دیگری که آغاز کردیم بحث آموزش همگانی است. یکی از ماموریت‌های جمعیت آموزش مردم است و این مساله بسیار اهمیت دارد نگرش، دانش و رفتار مردم متناسب با شرایط کشور افزایش یابد. ما در کشوری هستیم که سطح سوانح طبیعی 9 از 10 است اما میزان آمادگی مردم پایین است. جمعیت از سال گذشته این آموزش‌ها را در قالب طرح خادم برنامه‌ریزی کرده تا در طول چهار سال بتواند ضریب آمادگی خانوار را از 8.3 به 30 برساند. هرچند در کشورهای توسعه‌یافته این عدد بین 60 تا 70 است.

ضیایی اضافه کرد: سعی ما در جمعیت بر این است که بتوانیم 25 میلیون خانوار را آموزش دهیم و این آموزش به‌گونه‌ای باشد که در تغییر رفتار تاثیر داشته باشد. تاکنون حدود 700 هزار خانوار آموزش دیده‌اند و در تلاشیم تا پایان سال این رقم را به یک میلیون برسانیم.

رئیس جمعیت هلال‌احمر با اشاره به اهمیت پاسخ به سوانح در زمان طلایی گفت: این مساله بسیار اهمیت دارد و لازم بود که در این زمینه کار موثری انجام بدهیم در همین راستا تیم‌های واکنش سریع را ایجاد کردیم و طی یک سال 500 هزار نیرو در این زمینه آموزش دیده‌اند. در حال حاضر در مرکز هر استان این تیم‌ها به صورت 24 ساعته آمادگی انجام عملیات دارند و هدف ما این است که تا پایان سال تعداد نیروهای آموزش دیده را به 3500 نفر افزایش دهیم تا در تمام شهرها بالای 100 هزار نیروی واکنش سریع داشته باشیم.

وی اضافه کرد: فعالیت این نیروها علاوه بر نیروهای معمولی جمعیت است و تیم‌های واکنش سریع ما به شبکه امداد هوایی نیز متصل هستند و می‌توانند از این ظرفیت برای خدمت‌رسانی استفاده کنند.

ضیایی در مورد امداد هوایی جمعیت نیز گفت: پوشش امداد هوایی جمعیت هلال‌احمر در این دولت با افزایش 40 درصدی بالگردها همراه بود و در حال حاضر می‌توانیم بگوییم که کل کشور را تحت پوشش بالگردها قرار داده‌ایم. سعی ما بر این است که این افزایش را تا جایی داشته باشیم که در هر استان یک بالگرد داشته باشیم. این کار برای ایران که سطح حادثه‌خیزی بالایی دارد، مهم است.

رئیس جمعیت هلال‌احمر با تاکید بر این‌که این جمعیت مردمی است، گفت: زمانی که ما با مردم در ارتباط باشیم و از کمک آنها استفاده کنیم می‌توانیم کارهای بزرگی انجام بدهیم. از همین رو طرح تشکیل خانه‌های هلال را کلید زدیم تا بتوانیم در روستاها و محلات حضور داشته باشیم.

وی در مورد عملکرد هلال‌احمر در پاسخ به سوانح گفت: در این زمینه اقدامات خوبی صورت گرفته است و به روایت مردم، مسوولان و رسانه‌هایی که درگیر این مساله هستند هلال‌احمر توانسته این کار را در حد شایسته‌ای انجام بدهد ولی نکته مهم این است که پاسخ به سوانح کافی نیست و باید توجه به قبل از سانحه مورد تاکید قرار بگیرد. از همین رو باید در موضوع پیشگیری، کاهش ریسک و آمادگی مبتنی بر ریسک کار کنیم تا بتوانیم پاسخ مناسبی بگیریم. در جامعه باید یک ترس منطقی نسبت به مشکلات و سوانح ایجاد کنیم.

ضیایی اضافه کرد: توسعه نامتقارن و تغییرات اقلیمی از مهمترین عواملی است که آسیب‌پذیری جامعه ما را بالا برده است و جمعیت با کمک رسانه‌ها باید در این زمینه کار کند. باید ریشه مشکلات را بررسی کنیم تا پاسخ‌های مناسبی بدهیم.

رئیس جمعیت هلال‌احمر در مورد یکپارچه شدن مدیریت بحران گفت: مدیریت بحران در کشور ما دچار مشکل است. یک قانون مدیریت بحران داریم که البته زمان آن به پایان رسیده است و یک قانون هم در دست بررسی است. در واقع از این نظر در حال حاضر با خلأ قانونی هم مواجه هستیم. البته قوانین در بحران چندان پاسخگو نیست و تنها براساس آن الزامات دستگاه‌ها مشخص می‌شود و باید به طرح جامع مدیریت بحران برسیم و این مسائل در قانون مدیریت بحران و طرح ملی مدیریت بحران باید در نظر گرفته شود. باید کاری کنیم تا یکپارچگی دستگاه‌های در زمان بحران به حداکثر برسند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha