به گزارش سرویس بازار ایسنا، انتشارات فرهنگ نشر نو با همکاری نشر آسیم کتاب سرگذشت تاریخنگاریِ ادبیات معاصر ایران را به چاپ رساند.
این کتاب شامل هفت بخش با موضوعاتی همچون تاریخ نگاران ادبی، ایرانشناسان روس، ایرانشناسان غربی، مولفان گلچینهای ادبی، راویان داستان داستاننویسی، نگارندگان تاریخچه شعر و گزارشگران سیر نمایش است.
در مقدمه این کتاب میخوانیم: یکی از راههای معرفی ارزشهای ادبیات معاصر نگارش تاریخ آن است. ادبیات معاصر، از نظر کمی و کیفی، به جایی رسیده است که ضرورت دارد جستوجوهای بیشتری در علل و اسباب پیدایش آن صورت گیرد و در پرتو پژوهشهای تازه، تاریخهای نوشتهشده درباره آن بازنگری شود.
در ادامه آمده است: به نظر میرسد که به مرحله تازهای در تاریخ ادبیاتنگاری زبان فارسی رسیدهایم و آن درک ضرورت تالیف تاریخ جامع ادبیات معاصر است. رسم معمول نادیده گرفتن این بخش از ادبیات فارسی بوده است. گویی ادبیات معاصر انحرافی بوده است از مسیری که ادب غنی کلاسیک ایران پیموده یا مرحلهای بوده است که میتوانسته یا بهتر بوده پیش نیاید؛ در حالی که، به تعبیری، میتوان ادبیات معاصر را ادامه طبیعی و منطقی ادبیات کلاسیک دانست.
کتاب مورد اشاره در ۴۴۴ صفحه و با قیمت ۴۴ هزار تومان در دسترس علاقهمندان است.
کتاب "ادوارد براون و ایران" نیز دیگر کتابی است که انتشارات فرهنگ نشر نو با همکاری نشر آسیم به بازار نشر عرضه شده است.
در پشت جلد این کتاب میخوانیم: براون چهل سال به تدریس و تحقیق در فرهنگ و ادبیات ایران و همچنین به مطالعات اسلامی و عربی و ترکی پرداخت و متون مهمی را چاپ و یا ترجمه کرد و به مطالعات فارسی و عربی حیاتی نو بخشید.
در ادامه آمده است: براون علاوه بر آثار ارزشمندی که نوشت با فعالیتها و پژوهشهای خود نهضت مهمی را در ایرانشناسی سبب شد و عدهای از شاگردان یا همکاران خود را به نشر و پژوهش در آثار ایرانی تشویق کرد. نیکلسون شاگرد او بود و دنیسن راس، بنیانگذار مدرسه زبانهای شرقی و آفریقایی لندن به تشویق او به براون از مال خود ایجاد کرده بود شروع به مطالعات شرقی کرد و سالها بعد وقتی که تاریخ ایران کیمبریج را به یاری دانشمندان متعدد در هشت مجلد به وجود آورد همیشه میگفت این حاصل بذری است که براون کاشته است.
کتاب "ادوارد براون و ایران" در ۷۴۰ صفحه و به قیمت ۸۰ هزار تومان عرضه میشود.
انتهای پیام
نظرات