• سه‌شنبه / ۲۳ خرداد ۱۳۹۶ / ۰۸:۴۳
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 96032312866
  • خبرنگار : 71577

/بررسی عملکرد وزرای دولت یازدهم/

وزارت ارتباطات می‌توانست بهتر از این عمل کند

وزارت ارتباطات می‌توانست بهتر از این عمل کند

عضو هیات مدیره سازمان نصر با بیان اینکه دولت در حوزه فضای مجازی اقدامات خوبی را انجام داده است گفت که وزیر ارتباطات از وجود و گسترش فضای مجازی حمایت کرده است.

حمید بابادی‌نیا با بیان اینکه زیرساخت‌های ارتباطی کشور در حوزه شبکه‌های ارتباطی نسبت به کشورهای همسایه از حداقل‌های خوبی برخوردار است و در این مسئله وزارتخانه‌های دیگر همچون وزارت نیرو و وزارت مسکن نیز کمک‌های شایانی در این حوزه داشته‌اند، گفت: خوشبختانه با توجه به اینکه بک بون پشتیبان فیبر نوری کشور از چند مسیر تامین می‌شود، می‌تواند به صراحت ادعا کرد که دیگر شاهد قطعی اینترنت کشور همانند سالیان گذشته نخواهیم بود.

عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای  گفت: متاسفانه رکود اقتصادی در کشور در همه حوزه‌ها و همچنین در صنعت فناوری اطلاعات نیز تاثیر گذاشته است. اما باید دید وزارت ارتباطات با توجه به امکاناتی که در اختیار داشته توانسته‌ است با عملکرد مناسبی از این تنگنا به خوبی عبور کند یا خیر؟ در این مورد به عقیده من، وزارت ارتباطات بهتر از اینها نیز می‌توانست عمل کند.

وی با اشاره به حضور جناب آقای مهندس جهانگرد در سمت مدیریت سازمان فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات گفت: انتظار بخش خصوصی این بود که با حضور ایشان در این سمت، پروژه‌های زیرساختی وهمچنین پروژه‌های IT  مرتبط با دولت الکترونیک با رشد مضاعفی همراه شود و پروژه‌های بیشتری را در زمینه ارتباطات  و مسائل تولید در فناوری اطلاعات داشته باشیم. اما متاسفانه در این حوزه‌ها این رشد با انتظارات کارشناسان این حوزه همخوانی لازم را نداشته است هر چند که قدمهای خوب و مثبتی در این راستا برداشته شده است که نمی توان منکر زحمات دوستان در سازمان فناوری اطلاعات شد.

او با بیان اینکه ما در کشور با توجه به بحث تحریم‌ها نیازمندیم نگاه ویژه‌ای به مبحث تولید در وزارت ارتباطات شود، گفت: ما باید بتوانیم از مزیت‌های نسبی کشورمان در حوزه تولید استفاده کنیم. برای نمونه در حوزه شبکه‌های کامپیوتری و در قسمت پسیو شبکه می‌توانیم در تولید تجهیزات «رک» خودکفا و حتی صادرکننده هم باشیم. در حالی که در چهار سال گذشته هیچ کمکی از سوی دولت در این زمینه انجام نشده است در حالی که ساخت تجهیزات مرتبط با این امر بسیار پرهزینه نیست.

وی با تاکید بر اینکه در حوزه‌ای مانند تولید «رک» و همین طور تولیداتی از این دست که می‌توانند در داخل تولید شوند، نباید اجازه واردات غیرضروری بدهیم، گفت: اینگونه واردات‌ها اصلا توجیه اقتصادی ندارد بلکه باید بخش خصوصی را در زمینه تولیدات داخلی حمایت کرد. برای مثال ما در زمینه تولیدات بدنه فلزی هم دانش مهندسی و طراحی و هم ابزار تولید اینگونه تولیدات را داریم.

این کارشناس پیشنهاد کرد: در سازمان فناوری اطلاعات یک قسمت ویژه برای شناسایی شرکت‌های تولیدی در حوزه فناوری اطلاعات راه‌اندازی شود که شرکت‌هایی که در این زمینه سابقه و ادعا دارند را شناسایی و از آنها حمایت کند تا به سطح استانداردهای بین‌المللی برسند؛ در هر حال شرکتهای تولیدی می بایست همواره در بالاترین اولویت به لحاظ حمایت های دولتی قرار گیرند هر چند که سایر شرکتها هم به علت رکود اقتصادی نیازمند سرمایه در گردش کارهای تجاری مرتبط با بنگاههای اقتصادی خود می باشند.

وی با بیان اینکه دولت یازدهم و وزارت ارتباطات در حوزه فضای مجازی اقدامات خوبی را انجام داده‌اند، گفت: آقای واعظی از وجود و گسترش فضای مجازی حمایت کرد اما در عوض بحث کنترل این فضا را نیز مطرح نمود که تفکر درست و معقولی است؛ ما باید  در رشد تکنولوژی و صنعت آی تی کشور به دنبال این قبیل تفکرات باشیم تا از صحنه رقابت جهانی عقب نمانیم که خوشبختانه دولت در این زمینه به نحو مناسبی عمل کرده است.

بابادی‌نیا همچنین با بیان ضرورت ایجاد تسهیلات و معافیت‌های مالیاتی برای شرکت‌های خصوصی برای ایجاد اشتغال بیشتر گفت: برای ترغیب شرکت‌های خصوصی برای جذب بیشتر افراد و ایجاد اشتغال در جامعه در ابتدا باید برای آنها ایجاد انگیزه کرد.

او ادامه داد: برای مثال  باید به شرکت‌های خصوصی متناسب با افزایش تعداد کارکنانشان معافیت‌هایی تعلق گیرد، این معافیت‌ها می تواند در قالب مالیات عملکرد آنها یا بیمه کارکنان جدید و یا تسهیلات کم بهره تجلی پیدا کند، چرا که بدون ایجاد انگیزه و مشوق برای کارآفرینان در جهت اشتغال‌زائی، نمی توان از این فعالان با توجه به مشکلات موجود توقع داشت که بدون آنکه فیدبک حمایتی مناسب دریافت کنند با جذب نیروی بیشتر به هزینه های خود بیافزایند و یا تضامین مناسب و عملی در خصوص تضمین سرمایه گذاری به کارآفرینان حوزه فناوری اطلاعات داده شود. بدین طریق می توان حتی انتظار داشت که کارآفرینان خارجی نیز جذب کشور گردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha