• یکشنبه / ۲۱ خرداد ۱۳۹۶ / ۱۲:۵۶
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 96032111662
  • خبرنگار : 71542

کارگروه احیای خلیج گرگان و تالاب میانکاله تشکیل شد

کارگروه احیای خلیج گرگان و تالاب میانکاله تشکیل شد

مدیرکل دفتر سواحل و تالاب‌های ساحلی سازمان حفاظت محیط زیست از تشکیل کارگروه احیای خلیج گرگان و تالاب میانکاله خبر داد.

به گزارش ایسنا، شهرام فداکار در نشست معاونت محیط زیست دریایی همزمان با هفته محیط زیست اظهار کرد: از جمله اقدامات مهم طی دو سال گذشته پیگیری احیای خلیج گرگان و تالاب میانکاله است. این اکوسیستم‌ها بر اثر فعالیت‌های انسان‌ساخت و پدیده تغییر اقلیم دچار تغییر و تحولات شده‌اند.

وی با اشاره به تشکیل کمیته ملی برای احیای خلیج گرگان و تالاب میانکاله گفت: تشکیل این کمیته منجر به کسب اعتبار و تعریف برنامه‌های مشخص شده و در سال‌های آتی وضعیت این تالاب‌ها رو به بهبود خواهد رفت. برای استان گلستان ۵ میلیارد تومان و برای تالاب میانکاله در مازندران ۳۳ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

مدیرکل دفتر سواحل و تالاب‌های ساحلی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه خلیج گرگان و تالاب میانکاله نیازمند انجام اقدامات کوتاه مدت و بلند مدت است،اظهارکرد: اقدامات کوتاه مدت مشخص شده است و به زودی وارد فاز اجرایی می‌شود و در حین انجام اقدامات کوتاه مدت، اقدامات بلند مدت نیز تعریف خواهد شد تا طی دوره پنج ساله این تالاب‌ها به وضعیت مناسب اکولوژیک دست یابند.

استفاده از تجربه ستاد ملی دریاچه ارومیه برای احیای خلیج گرگان و تالاب میانکاله

فداکار ضمن تاکید بر ضرورت همکاری دستگاه‌های مختلف با سازمان محیط زیست برای احیای خلیج گرگان و تالاب میانکاله گفت: تجربه‌ای که در کمیته ملی دریاچه ارومیه به دست آمده تجربه خوبی است که کمک‌رسان احیای تالاب میانکاله و خلیج گرگان خواهد بود.

فشار طرح‌های توسعه‌ای در خطوط سواحل کشور

مدیرکل دفتر سواحل و تالاب‌های ساحلی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به دریا محور بودن توسعه کشور اظهار کرد: بیش از ۹۰ درصد واردات و صادرات کشور از طریق مرزهای دریایی صورت می‌گیرد همچنین ۶۰ درصد ذخایر نفتی در سواحل مستقر است که همه این موارد نشان دهنده فشار روی خطوط سواحل کشور است. در همین راستا طی دو سال گذشته ۳۰ طرح توسعه‌ای را بررسی و کنترل کرده‌ایم و هر جا تخلفی از سوی مجریان طرح صورت گرفته گوشزد و حتی منجر به تعطیلی طرح شده است.

وی تاکید کرد: با توجه به اینکه خطوط سواحل کشور آخرین خطوط دست نخورده و بکر ما محسوب می‌شود، ضروری است برای حفاظت از سواحل همه دستگاه‌ها اهتمام لازم را در این زمینه داشته باشند. در این شرایط شناخت اکوسیستم‌های حساس ساحلی به صورت پروژه‌ها و طرح‌ها انجام شده است و منتظریم اعتبارات سال ۹۶ مشخص شود.  

ضرورت بازبینی قوانین مربوط به تامین حدود حریم دریا و ساحل

فداکار در ادامه در پاسخ به پرسش ایسنا در مورد تعیین حریم و حدود دریاها و سواحل اظهار کرد: در قانون اراضی مستحدثه و ساحلی، حرایم مشخص شده است. حریم دریا ۶۰ متر و حریم ساحل ۱۰۰۰ متر تعیین شده است. ساخت و ساز در این حریم‌ها ممنوع است مگر اینکه فرآیندهای قانونی،مجوز اجرایی پروژه را بدهد اما آنچه برای سازمان محیط زیست اهمیت دارد حریم‌های اکولوژی دریا است که نیاز است در نظر گرفته شود.

وی افزود: در قانون حفاظت و احیای تالاب‌های کشور که اخیرا به تصویب رسیده، وظایفی برای دستگاه‌ها مشخص شده که یکی از آنها تعیین حد بستری تالاب‌ها است. در مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست حریم سواحل مشخص شده است و در کاربری‌های مختلف این موضوع مد نظر قرار می‌گیرد.

فداکار تاکید کرد: در قانون اراضی مستحدثه و ساحلی،حریم دریا و ساحل وجود دارد اما این قانون در سال ۵۴ تصویب شده بنابراین لازم است بازبینی در این موضوع صورت گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha