به گزارش ایسنا، معصومه ابتکار در مراسم دوازدهمین دوره جایزه ملی محیط زیست که همزمان با آغاز هفته محیط زیست با حضور اسحاق جهانگیری - معاون اول رییس جمهور- در سازمان محیط زیست برگزار شد به دعوت مقام معظم رهبری و رییس جمهور برای حضور همه فعالان و علاقهمندان به طبیعت ایران به منظور حفظ محیط زیست کشور اشاره کرد.
وی با اشاره به عنوان بینالمللی روز جهانی محیط زیست گفت: برای روز جهانی محیط زیست شعار «من با طبیعت هستم» انتخاب شده است. هدف از این شعار جلب مشارکت مردم برای حفظ طبیعت است.
معاون رییس جمهور با تاکید بر اینکه دولت یازدهم توجه جدی به محیط زیست دارد، اظهار کرد: در آستانه پایان چهار ساله دولت یازدهم میتوان ارزیابی کلی از دستاوردهای این دولت در حوزه محیط زیست داشت. تاکنون سه گزارش عمده مربوط به وضعیت محیط زیست (SOE) را در اختیار مردم قرار دادهایم که شامل وضعیت محیط زیست کشور در دولتهای نهم و دهم است همچنین گزارش دو ساله عملکرد دولت یازدهم ارائه شده است و گزارش عملکرد چهارساله زیستمحیطی دولت نیز به زودی منتشر خواهد شد که عملکرد تک تک دستگاهها را در حوزه محیط زیست روشن میکند.
ابتکار با بیان اینکه گزارشهای وضعیت محیط زیست کشور نشاندهنده عملکرد دولت یازدهم در حوزه محیط زیست است، گفت: دولت یازدهم در زمینه بهبود کیفیت هوا، مدیریت صحیح و پایدار منابع آب، احیای تالابها، توجه به ارزیابی زیستمحیطی در اجرای پروژهها، اقتصاد سبز و حذف آلودگی و تخریب از فعالیتها، توجه به مشاغل سبز اقدام کرده و در عرصههای مربوط به آموزش و همکاریهای بینالمللی نقش مهمی ایفا کرده است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه با اشاره به تفاهمنامه منعقد شده بین سازمان محیط زیست و وزارت محیط زیست کشور عراق تصریح کرد: بعد از سه سال پیگیری و رایزنی با مقامات عراق موفق شدیم تفاهمنامهای برای راهاندازی یک مزرعه آموزشی و پژوهشی مقابله با گرد و غبار منعقد کنیم که اقدامی برای توانافزایی کارشناسان کشور عراق برای مقابله با گرد و غبار محسوب میشود و با توجه به اینکه عراق یکی از کانونهای اصلی گرد و غبار اصلی ایران است، تلاشهای بسیاری برای انعقاد این تفاهمنامه صورت گرفت.
ابتکار با تاکید بر اینکه در دولت یازدهم گامهای موثری برای جلب مشارکت مردمی به منظور حفظ محیط زیست برداشته شده است، گفت: با ایجاد فضای آزاد و فضای اجتماعی سالم فرصت حضور سازمانهای مردم نهاد و گروههای مختلف برای فعالیت ایجاد شد. این فضا زمینهساز بروز یک جریان اجتماعی قوی برای فعالیت در حوزه محیط زیست شد که علاوه بر رشد کمی سمنهای محیط زیستی در دولت یازدهم رشد کیفی آنها نیز نشانگر این فضای آزاد است. در این دولت تعداد سمنهای محیط زیست به ۹۰۰ سمن رسید. افزون بر این فرصت شبکهسازی سازمانهای مردمنهاد به پشتوانه مصوبه دولت فراهم شد.
وی با اشاره به حضور فعال دانشگاهیان در حوزه محیط زیست طی دولت یازدهم اظهار کرد: بین دانشگاهها رقابت خوبی در زمینه محیط زیست به وجود آمد و موضوع دانشگاههای سبز و رتبهبندی آنها مطرح شد حتی سه دانشگاه ایران توانستند در عرصه بینالمللی به عنوان دانشگاه سبز رتبه بیاورند.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه هنرمندان از جمله گروههای هدف فعالیت ما هستند، گفت: در این دوره با استقبال کمنظیر هنرمندان در حوزه محیط زیست مواجه شدیم. این استقبال در حوزه سینما باعث شد که جشنواره بینالمللی فیلم سبز بعد از یک دوره توقف،فعالیت خود را از سربگیرد. سال گذشته در جشنواره فیلم سبز ۱۲۰۰ فیلم عرضه شد. امسال نیز این جشنواره به همت هنرمندان برگزار میشود علاوه بر آن در عرصه هنرهای تجسمی و نقاشی نیز فعالیتهایی در حوزه محیط زیست صورت میگیرد.
ابتکار با بیان اینکه یکی از هدفگیریهای ما ورزشکاران بودهاند،گفت: علاوه برهک تصویر یوزپلنگ آسیایی روی پیراهن تیم ملی فوتبال از سوی فدراسیون فوتبال، فدراسیونهای دیگر نیز از استفاده از نمادهای حیات وحش استقبال کردند همچنین بسیاری از ورزشکاران به صورت داوطلبانه به عنوان سفیر محیط زیست فعالیت میکنند.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه با تاکید بر اینکه در این دوره سیاست درهای باز در سازمان محیط زیست اجرایی کردیم، گفت: بخش خصوصی نیز از حضور در حوزه محیط زیست استقبال کرد. معروفترین آن یکی از شرکتهای بیمه است که بیمه پلنگ را بر عهده گرفته است همچنین یکی دیگر از سازمانهای بیمهگر، محیطبانان حامی یوزپنگ را بیمه میکند. افزون بر این بانکها گامهایی در حوزه محیط زیست برداشتهاند. بعد از تفاهمنامه با رییس بانک مرکزی موضوع بانکداری سبز مطرح شد و امسال بانکها در این زمینه رتبهبندی خواهند شد. در بانکها اقدامات خوبی از جمله کاهش مصرف کاغذ و فرهنگسازی در حوزه محیط زیست صورت گرفت.
ابتکار اظهارکرد: بخش خصوصی در زمینه اجرای طرحهای قرق اختصاصی نیز به منظور حفاظت از حیات وحش کشور ورود کرد.
به گزارش ایسنا در ادامه این مراسم یوسف رشیدی - معاون آموزشی و پژوهشی سازمان حفاظت محیط زیست و دبیر دوازدهمین دوره جایزه ملی محیط زیست- به قرائت بیانیه جایزه ملی محیط زیست پرداخت. در بخشهایی از این بیانیه آمده است:« ۱۶۷ پرونده در دبیرخانه جایزه ملی محیط زیست به ثبت رسید که از مجموع آنها ۵۱ پرونده در بخش متخصصین، ۳۱ پرونده در بخش موسسات عمومی و سازمانهای دولتی، ۴۲ پرونده در بخش شرکتهای خصوصی، ۱۰ پرونده در بخش سازمانهای مردم نهاد و ۳۳ پرونده در بخش سایر اشخاص است.
مطابق با دستورالعمل اجرایی، کمیته علمی کلیه پروندهها را طی پنج جلسه بررسی کرد و سه پرونده از بخش متخصصان، هشت پرونده از بخش موسسات عمومی و سازمانهای دولتی، هشت پرونده از بخش شرکتهای خصوصی، شش پرونده از بخش سازمانهای مردم نهاد و شش پرونده از بخش سایر اشخاص را برای بررسیهای بیشتر به هیات داوران معرفی کرد. طی بررسیهای به عمل آمده توسط هیات داوران یک نفر در بخش متخصصین، دو مورد در بخش موسسات عمومی و دولتی، دو شرکت خصوصی، سه سازمان مردم نهاد، سه نفر در بخش سایر اشخاص به عنوان برگزیدگان نهایی انتخاب شدند.»
انتهای پیام
نظرات