به گزارش ایسنا، دکتر سورنا ستاری امروز در حاشیه افتتاح ششمین نمایشگاه بینالمللی فناوری و نوآوری در جمع خبرنگاران با بیان اینکه این نمایشگاه به صورت سالانه برگزار میشود، افزود: تفاوت این دوره از نمایشگاه در مقایسه با نمایشگاههای سالهای گذشته حضور استارتاپها و محققان ایرانی خارج از کشور است.
وی با بیان اینکه تاکنون بیش از 700 نفر از ایرانیان مقیم خارج از حمایتهای معاونت علمی بهرهمند شدهاند، اظهار کرد: در این دوره از نمایشگاه 40 شرکت در بخش استارتاپهای ایرانیان خارج از کشور حضور دارند.
معاون علمی و فناوری رییسجمهور با تاکید بر اینکه که حضور این شرکتها تنها بخشی از حمایتهای معاونت علمی است، تصریح کرد: حضور این افراد زمینهای برای تبادل نوآوری و فناوری ایران با سایر کشورها است.
ستاری با بیان اینکه برگزاری این رویدادها مسیر جدیدی برای ایجاد و توسعه شرکتهای دانشبنیان فراهم کرده است، اضافه کرد: این امر موجب شده است تا محققان به جای آنکه عضو هیات علمی دانشگاهها شوند، در شرکتهای دانشبنیان مشغول به فعالیت شوند که تاکنون نمونههای موفقی از این شرکتها را عرضه کردهاند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به محصولات و خدمات فناورانه عرضه شده از سوی این شرکتها، خاطرنشان کرد: در حال حاضر دانش جدید از خارج از سوی کسانی که در آزمایشگاههای معتبر دنیا زیر نظر اساتید معروف کار کردهاند، به کشور وارد شده است که این امر موجب شده اشتغال جدیدی در کشور ایجاد شود.
وی ایجاد محیط کسب و کار جدید را از دیگر دستاوردهای حضور دانشهای نوین در کشور ذکر کرد و گفت: در این نمایشگاه بیش از 40 اختراع تاییدشده عرضه شده است.
ستاری با بیان اینکه در نمایشگاه اینوتکس کل اکوسیستم فناوری شامل استارتاپها و شتابدهندهها حضور دارند، افزود: تنها بخشی که در این نمایشگاه حضور ندارد سرمایهگذاران خطرپذیر است.
معاون علمی و فناوری رییسجمهور با اشاره به برنامههای این معاونت برای توسعه کسب و کارهای جدید در کشور، یادآور شد: ما یک برنامه جدید در حوزه آموزش و پرورش داریم؛ چراکه معتقدیم نوجوانان را باید از سن مدرسه نوآور، کارآفرین و با اعتماد به نفس بالا تربیت کنیم.
وی با بیان اینکه در حوزه دانشگاهها و مراکز نوآوری باید کارهای بیشتری صورت گیرد، ادامه داد: در روزهای اول فعالیت ما کسی شناختی نسبت به حوزه دانشبنیان نداشت و موضعگیریهای زیادی صورت میگرفت؛ ولی امروزه فضای کسب و کار تغییر کرده، بهگونهای که هر روز شاهد هستیم روشهای نوین با سیستمهای سنتی در حال رقابت هستند.
ستاری، آینده کشورها را در گرو توسعه تکنولوژی دانست و اضافه کرد: یکی از استراتژیهای دولت دوازدهم توسعه کسب و کار و اصلاح این محیط است و اگر بتوانیم محیط کسب و کار را توسعه دهیم و مشکلات آن را رفع کنیم، گام موثری برداشتهایم.
وی ادامه داد: در حال حاضر محیط کسب و کار کشور نفتی است که این محیط در حال تغییر به سمت محیط کسب و کار دانشبنیان است که این میتواند مزایای زیادی را برای کشور به همراه داشته باشد.
معاون علمی و فناوری رییسجمهور دو برابر شدن تعداد شرکتها و تعداد کارآفرینان را از برنامههای این معاونت تا 1400 نام برد و ابراز امیدواری کرد که تا چهار سال آینده بزرگترین شرکتها از توسعه استارتاپها در کشور ایجاد شود.
ستاری با تاکید بر ضرورت تحول فضای کسب و کار در کشور، یادآور شد: برای این امر سرمایهگذاری عامل سوم و چهارم است؛ ولی بحث اول تربیت نیروی انسانی با اعتماد به نفس بالا، تحصیلکرده و دارا بودن ایدههای فناورانه و نوآورانه است و حاضر باشد بابت توسعه فناوریهای خود هزینههایی را پرداخت کند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان، مهمترین رکن توسعه اقتصاد را نیروی انسانی عنوان کرد و گفت: برای این امر ارائه آموزشهایی در حوزه کارآفرینی در دستور کار است، ضمن آنکه ما باید در حوزه آموزش و پرورش نیز حضور جدی داشته باشیم.
انتهای پیام
نظرات