به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه المیادین، در بیانیه پایانی این نشست که شاهد اعلام تاسیس "مرکز جهانی مبارزه با تفکر افراطگرایی" بود بر مشارکت جدی و قوی بین کشورهای شرکتکننده در رویارویی با تروریسم، افراطگرایی و پایبندی دولتهای این کشورها بر مبارزه با تروریسم تاکید شد.
در این بیانیه آمده است: توافقنامه بین کشورهای شرکتکننده در زمینه مبارزه با ریشههای تفکر تروریسم، خشکاندن منابع مالی آن، استقبال از تبادل اطلاعات درباره شبهنظامیان خارجی و تحرکات تشکیلات تروریستی است.
رهبران این کشورها در بیانیهای از ایجاد نیرویی حدود ۳۴ هزار سرباز به عنوان نیروی ذخیره برای حمایت از روند ضد ترور در عراق و سوریه استقبال کردند.
در این بیانیه اشاره شده است: رهبران کشورهای مشارکت کننده طرح عربستان برای تاسیس مرکز "گفتوگوی بین ادیان" را ارج نهاده و با اقدامات نظام ایران به دلیل ادامه حمایت از "افراطگرایی" مخالفت کردند!
در این بیانیه آمده است: طرفهای مربوطه در هر کشوری باید پیگیر و عامل اجرای مصوبات بیانیه ریاض و تقویت همکاری مشترک برای حمایت از آبهای منطقهای، مبارزه با دزدی دریایی، هماهنگی بین مواضع و دیدگاههای بین جهان عرب، اسلام و آمریکا در سطح بالایی باشند.
در این بیانیه رهبران کشورهای اسلامی بار دیگر ادعای واهی خود را درباره "خطر برنامههای موشکهای بالستیک ایران" تکرار کرده و آن را در جهت نقض توافقنامه وین دانستند!
در این بیانیه همچنین آمده است، رهبران کشورهای مذکور متعهد به افزایش تلاشها برای حفظ امنیت منطقه و جهان شدند!
آنها گفتند به مبارزه با اقدامات ایران که به زعم آنها برخلاف قوانین بینالمللی و حسن همجواری باشد، ادامه داده و به آن پایبندند.
آنها همچنین مدعی مداخله ایران در امور داخلی کشورهای دیگر شدند!
به موجب این بیانیه، بر پایان دادن به برنامههای طایفهای و مذهبی تاکید شده که تاثیرات خطرناکی بر امنیت منطقه و جهان خواهد داشت.
در بیانیه ریاض بر اهمیت همکاری کشورها، روابط بر پایه حسن همجواری، عدم مداخله در امور داخلی کشورها، احترام به حاکمیت کشورها و تمامیت ارضی آنها تاکید شد.
در این بیانیه ادعا شده باید با برنامههای مذهبی و طایفهای مبارزه کرد و مانع از مداخله در امور داخلی کشورها شد.
براساس این بیانیه، باید با مفاهیم "غلط" درباره اسلام مبارزه کرد و آن را شفاف ساخت.
در این بیانیه همچنین بر تغییر خطابههای فکری برای اینکه متناسب با شیوه اسلام میانهرو باشد، تاکید شده است.
آنها بر ایجاد ائتلافی متمدن براساس "صلح، دوستی، محبت و احترام" تاکید کردند.
در بیانیه ریاض همچنین بر قدرت دین اسلام بر همزیستی مسالمتآمیز با دیگران تاکید شد. همچنین اهمیت گسترش زمینههای "گفتوگوی فرهنگی هدفمند" و جدی که دین اسلام و میانهرو را روشن سازد، مورد توجه قرار گرفت.
در این بیانیه تاکید شد، رهبران با هرگونه ارتباط تروریسم با هر دین، فرهنگ و نژادی مخالفت کردند.
در این نشست تاکید شد، توافقنامهای در راستای تاسیس "مرکز هدف قرار دادن منابع مالی تروریسم" به میزبانی ریاض امضا شد و رهبران از باز کردن زمینه امضای توافقنامه همکاری در زمینه خشکاندن منابع مالی تروریسم استقبال کردند.
شرکتکنندگان بر اجرای قطعنامههای بینالمللی در زمینه مبارزه با تروریسم و توسعه موسسات ملی، منطقهای و بینالمللی تاکید کردند.
رهبران شرکت کننده در نشست از مشارکت کشورهای عربی و اسلامی و حمایتشان از ائتلاف بینالمللی ضد داعش و پیشرویها علیه داعش در عراق و سوریه استقبال کردند.
آنها گفتند، ماموریت این نیروهای ذخیره حمایت از عملیات علیه سازمانهای تروریستی در عراق و سوریه در صورت نیاز است. آنها اعلام کردند که آماده تامین نیروی ذخیره با ۳۴ هزار سرباز هستند.
شرکتکنندگان در نشست از همکاری با دولت مستعفی یمن و ائتلاف عربی در برابر "سازمانهای تروریستی" در یمن استقبال کردند.
آنها بر اهمیت مبارزه با تروریسم همزمان با پیشرفت در راه حل سیاسی بر درگیریها تاکید کردند.
آنها از اهداف استراتژیک "مرکز مبارزه با افراطگرایی" به لحاظ فکری، رسانهای و دیجیتالی استقبال کردند.
شرکت کنندگان در نشست ریاض گفتند، تاسیس "ائتلاف خاورمیانهای" و اعلام الحاق کشورهای شرکتکننده در آن در سال ۲۰۱۸ خواهد بود. بسیاری از کشورهای در ائتلاف خاورمیانه برای سهیم شدن در تحقق صلح و امنیت در منطقه و جهان در آن مشارکت خواهند کرد.
در بیانیه ریاض آمده است: رهبران کشورهای از گام پیشرو برای اعلام هستههای تاسیس ائتلاف "خاورمیانه استراتژیک " در ریاض استقبال کرده و آن را باارزش خواندند.
آنها بر اتخاذ تدابیر کافی برای ممانعت از جرایم تروریستی با همکاری جدی بین کشورهای منطقه تاکید کردند.
شرکتکنندگان در این نشست بر هماهنگی مواضع و دیدگاهها بین جهان عرب، اسلام و آمریکا در عالیترین سطح خود تاکید کردند.
انتهای پیام
نظرات