• چهارشنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ / ۱۴:۰۳
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 96022717758
  • منبع : نمایندگی خراسان شمالی

تسریع در حضور کارشناسان بیمه و برآورد خسارت، خواسته روستاییان زلزله‌زده خراسان شمالی

تسریع در حضور کارشناسان بیمه و برآورد خسارت، خواسته روستاییان زلزله‌زده خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی در تاریخ 23 اردیبهشت ماه در حوالی ساعت 22:30 زلزله ای با قدرت 5.7 ریشتر شهرستان بجنورد و بخش‌هایی از شهرستان مانه و سملقان را لرزاند.

به گزارش ایسنا، بزرگی و شتاب زلزله به اندازه‌ای بزرگ بود که تعداد زیادی از منازل روستایی تخریب و برخی از منازل شهری نیز دچار خسارت‌هایی شد، همچنین این زمین‌لرذزه 400 مصدوم و دو فوتی بر جای گذاشت.

پس از وقوع زلزله مسئولان استانی، مژده بیمه بودن منازل روستاییان را مطرح کردند که در برطرف کردن بخشی از نگرانی و ناراحتی‌های روستاییان موثر است اما خسارت دیدگان از روند حضور کارشناسان بیمه در این مناطق گلایه‌مند هستند.

رضا برزگر دهیار روستای اخلی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه بر اثر وقوع این زلزله تعدادی از منازل این روستا دچار خسارت‌های فراوانی شدند و حتی برخی از منازل نیز تخریب شدند، گفت: در حال حاضر تعدای از ساکنان روستا زندگی را در چادرهای هلال‌احمر سپری می‌کنند.

وی با بیان اینکه غذا و سختی‌های سپری کردن زندگی در چادرها برای روستاییان این روستا مسئله‌ساز نیست، افزود: نگرانی مردم این روستا از بیمه منازل آنهاست، چراکه هنوز هیچ کارشناسی در این روستا حضور پیدا نکرده تا برآورد خسارت شود.

وی ادامه داد: از سوی استانداری اعلام شده بود که مردم و یا دهیاران از منازل مسکونی خسارت دیده یا تخریبی عکس و فیلم تهیه و آن را در اختیار مسئولان ذی‌ربط قرار دهند که برای پرداخت بیمه به آنها نیز استناد می‌شود.

برزگر اظهار کرد: عکس و فیلم‌های مربوطه تهیه شد اما زمانی‌که در اختیار حوزه امور روستایی استانداری قرار گرفت گفته شد که عکس‌ها از مکان‌هایی گرفته شده که خسارت‌های چندانی وارد نشده، این درحالیست که میزان ترک‌خوردگی‌ها زیاد بوده و روستاییان جرات سکونت در این این منازل را ندارند.

وی بیان کرد: یکی دو منزل در روستا که بر اثر زلزله خسارت‌های فراوانی دیده بودند، بعد از گرفتن عکس با لودر تخریب شدند اما با این وضعیت لودرها را از روستا خارج کردیم تا خود کارشناس‌ها برای برآورد خسارت در روستا حضور یابند.

اباصلت مجرد دهیار روستای نجف‌آباد در ادامه در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه منازل این روستا نیز به شدت خسارت دیده اما آوار نشدند، گفت: این منازل قابل سکونت نیست و فقط زحمت تخریب منازل و آوار برداری بر گردن مردم روستا افتاده است.

وی افزود: برای اسکان موقت مردم این روستا حدود 50 چادر توزیع شد و هنوز به 30 تخته چادر دیگر نیاز است.

وی با اشاره به اینکه منازل مسکونی این روستا بیمه هستند، ادامه داد: چهار روز از زمان وقوع زلزله می گذرد اما هنوز هیچ کارشناسی برای برآورد خسارت به این روستا رجوع نکرده است.

عبدالله قدرتی مدیر کل امور روستایی استانداری خراسان شمالی در این خصوص در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: وسعت تخریب‌ها در سطح روستاهای شهرستان بجنورد بسیار زیاد است و تعداد کارشناسان بیمه آنقدر زیاد نیست که بتوانند طی این سه چهار روز به تمامی روستاها مراجعه کنند.

وی افزود: به همین دلیل برای برآورد خسارت های وارد شده به منازل مسکونی از توان کارشناسان بنیاد مسکن نیز استفاده می‌شود که برآوردهای آنها مورد قبول بیمه نیز هست.

قدرتی ادامه داد: از سوی دیگر به افراد روستایی نیز اعلام شده که عکس و فیلم از تخریب منازل گرفته و در اختیار مسئولان قرار دهند و به آن‌ها نیز استناد می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که شنیده شده به این عکس‌ها نیز ایراداتی وارد شده است، اظهار کرد: برخی از دهیاران عکس‌هایی از محل نگهداری دام‌ها گرفته‌اند، این درحالیست که اولویت اول پرداخت بیمه روستایی به زلزله زدگان، منازل تخریبی است.

این مقام مسئول تصریح کرد: پرداخت بیمه به دامداری و محل نگهداری دام‌ها در اولویت‌های بعدی قرار می‌گیرد.

بنا به گزارش مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان شمالی با توجه به بازدید اکیبی از کارشناسان این سازمان از روستاهای زلزله‌زده، تا روز گذشته برآورد شده است که یک هزار و 400 واحد مسکونی روستایی باید تعمیر و بازسازی و یک هزار واحد نیز باید احداث شود.

علی محمدی در گفت و گو با ایسنا افزوده است: با توجه به اینکه بازدید کارشناسان از واحدهای تخریبی هنوز ادامه داد، بنابراین امکان افزایش آمار واحدهای مسکونی نیازمند به تعمیر و بازسازی و احداث مجدد وجود دارد.

وی با بیان اینکه از همان لحظه وقوع زلزله در استان 17 اکیپ برای آمارگیری به مناطق زلزله‌زده اعزام شده‌اند، ادامه داد: 24 روستا در این زلزله دچار خسارت و آسیب شده است.

محمدی افزود: با توجه به اینکه همه منازل مسکونی در روستاهای استان از بیمه برخوردار هستند، تخمین خسارت از سوی کارشناسان بیمه در حال انجام است.

وی گفت: بنیاد مسکن استان از محل حساب 100 آمادگی لازم را دارد تا در بحث ساخت و ساز و تعمیر و بازسازی منازل مسکونی روستایی اقدام کند.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha