محمدرضا برومند در گفتوگو با ایسنا، درباره حضور تماشاگران در ورزشگاهها بیان کرد: در بررسیهای انجام شده در لیگ برتر فوتبال ایران، در 10 سال گذشته تعداد تماشاگران یک روند کاهشی را داشته و در سه سال گذشته 50 درصد افت را شاهد بودهایم. 81.5 درصد ظرفیت ورزشگاههای ما خالی است و تنها 18.5 درصد ظرفیت پر است و به همین دلیل در لیگ برتر فوتبال ما حدود 108 میلیارد تومان خسارت عدم النفع داشتهایم، یعنی به واسطه عدم حضور تماشاگران در ورزشگاهها سازمان لیگ فوتبال و باشگاههای کشور ضرر کردهاند.
او در ادامه بیان کرد: این در حالی است که بسیاری از باشگاههای اروپایی و تیمهای حرفهای، محلِ درآمدشان از هوادارانشان است تا جایی که در لیگ برتر انگلیس نزدیک به 90 درصد ورزشگاهها از هواداران تکمیل میشود و بلیتها پیش فروش میشوند.
برومند در ادامه با اشاره به دلیل کاهش عدم حضور تماشاگران، خاطرنشان کرد: از آن جایی که بانوان در ورزشگاهها نمیتوانند حضور داشته باشند ما بخش عمدهای از حمایت هواداران را نداریم و جو ورزشگاههای ایران یک جو مردانه است. جو مردانه در ورزشگاهها منجر به افزایش رفتارهای پرخاشگرانه میشود و همین امر نیز موجب میشود حجم عظیمی از دیگر اقشار جامعه مانند طلاب، دانشگاهیان، نوجوانان، کودکان و سالمندان به واسطه جو نامناسب ورزشگاهها حاضر نشوند.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در ادامه به تحقیقی اشاره و خاطرنشان کرد: در چند سال گذشته تحقیقی در دانشگاه انجام دادیم و اثر حضور تماشاگران بر پرخاشگری و عملکرد را بررسی کردیم به همین منظور چهار موقعیت بدون حضور تماشاگر، تنها تماشاگر مرد، تنها تماشاگر زن و تماشاگران مرد و زن را در مسابقه فوتسال ایجاد کردیم. نتیجه این شد، زمانی که تماشاگر حضور نداشت عملکرد و تعداد گلهای ردوبدل شده به صورت معناداری افت داشت و رفتارهای پرخاشگرانه کلامی و بدنی بازیکنان نیز بسیار کم بود. البته این نشان میدهد اگر تماشاگر در ورزشگاه نباشد عملکرد بازیکنان افت میکند و هیچ انگیزهای برای آنها وجود ندارد.
او در ادامه افزود: در حضور تنها تماشاگر مرد نیز پرخاشگری های کلامی بالا و در حضور تماشاگر زن تنها پرخاشگری کلامی پایین بود، اما در حضور تماشاگران زن و مرد با یکدیگر اگر چه در نیمه نخست پرخاشگریها بالا بود که این احتمالا به دلیل این بود که ورزشکاران تجربه این موقعیت را نداشتند، اما در نیمه دوم و با سازگار شدن شرایط جدید و تجربه رقابت در حضور تماشاگران زن و مرد ضمن این که پرخاشگری کلامی و بدنی به صورت محسوس و معناداری کاهش یافت، عملکرد و گلهای ردوبدل شده نیز افزایش پیدا کرد، بنابراین این نتایج نشان میدهد که حضور تماشاگران باعث افزایش عملکرد میشود و حضور بانوان و خانوادهها در ورزشگاهها جو سالمتری را به وجود میآورد.
محمدرضا برومند در پایان بیان کرد: ورزش در خلا نمیتواند اتفاق بیفتد و تماشاگران مخصوصا در ورزش حرفهای و قهرمانی، جزئی از ورزش هستند و اگر تماشاگران را از ورزش بگیرید گویی روح و زندگی را از ورزش گرفتهاید. حضور تماشاگران زن و خانوادهها در ورزشگاهها هیچ گونه منع شرعی ندارد و تحقیقات نشان میدهد که به لحاظ مدیریتی مشکلی برای حضور بانوان در ورزشگاهها وجود ندارد. همچنین بیش از 60 درصد از زنان با شرایط فعلی مایل به حضور در ورزشگاهها هستند. حضور خانوادهها یکی از حقوق شهروندی آنها محسوب میشود. بنابراین این وظیفه مدیران ورزشی است که این امکان و بستر را برای حضور خانواده ها فراهم کنند.
انتهای پیام
نظرات