• شنبه / ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ / ۰۰:۵۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 96021509198
  • خبرنگار : 71578

ضرورت حمایت مالی دولت از فناوری از نگاه موسس اینتل

ضرورت حمایت مالی دولت از فناوری از نگاه موسس اینتل

اندی گروو کارآفرین فقید مجارستانی-آمریکایی، یکی از موسسان اینتل و از پیشتازان دره سیلیکون معتقد بود که دولت می‌بایست نقش جدی در حمایت از طرح‌های علمی و فناوری نوین داشته باشد.

به گزارش ایسنا، "اندی گروو"( Andy Grove) کارآفرین مجارستانی-آمریکایی یکی از کسانی بود که ایده راه‌اندازی دره سیلیکون (Silicon Valley) را مطرح کرد.

دره سیلیکون نام رایج و غیررسمی منطقه‌ای در حدود ۷۰ کیلومتری جنوب شرقی سانفرانسیسکو در حومه سانتا کلارا، کالیفرنیا، ایالات متحده آمریکا است. شهرت این منطقه به دلیل قرار داشتن بسیاری از شرکت‌های مطرح انفورماتیک جهان در این منطقه‌ است.

نام این منطقه ابتدا برگرفته از تعداد زیاد شرکت‌های تولید کننده تراشه‌های سیلیسیومی(سیلیکون) در این منطقه بود که بعدها به نمادی از وجود کمپانی‌های زیاد فعّال در زمینه فناوری‌های پیشرفته در این منطقه تبدیل شد. دره سیلیکون شهرهای بسیاری را در بر می‌گیرد که مهمترین آنها سن خوزه مشهور به پایتخت دره سیلیکون می‌باشد.

گروو پس از فرار از کشور کمونیستی مجارستان به آمریکا رفت و تحصیلات خود را در این کشور به پایان رساند.

وی همواره در شرکت‌هایی فعالیت داشت که در زمینه تولید قطعات نیمه رسانا برای سازمان‌های دولتی نظیر وزارت دفاع و ناسا فعالیت می‌کردند و به همین دلیل همواره از حامیان حضور دولت آمریکا در طرح‌های علمی و فناوری بود.

وی با مطالعه تاریخ صنعت در آمریکا به این ارزیابی رسیده بود که با حضور دولت در طرح‌های مختلف سرعت نتیجه‌گیری و روند پیشرفت کار بسیار بهبود می‌یابد.

از طرفی نقش پررنگ دانشگاه‌های آمریکا در ارائه طرح‌های جدید و سودآور ضرورت حمایت‌های همه‌جانبه را در نظر وی پررنگ‌تر می‌ساخت.

پیوند دانشگاه و دولت آمریکا

گروو معتقد بود که پیوند هرچه قوی‌تر بین دانشگاه و دولت آمریکا می‌تواند شاه‌کلید رشد و پیشرفت مداوم این کشور در زمینه فناوری‌های مدرن باشد.

فرار دانشمندان از کشورهای درگیر جنگ جهانی دوم در اروپا سبب شد آمریکا بتواند گام بلندی در راستای پیشبرد اهداف علمی خود بردارد.

گروو معتقد بود این موضوع که مقصد اکثر دانشمندان آمریکاست ربطی به شانس و یا دوری این کشور از میدان جنگ ندارد بلکه تفکر موجود در فضای علمی و دانشگاهی و همچنین حمایت‌های مستقیم دولت از طرح‌ها سبب شده است که بسیاری از دانشمندان به این کشور به عنوان گزینه‌ای مناسب برای مهاجرت نگاه کنند.

با ورود این دانشمندان دولت آمریکا حمایت‌های خود از طرح‌های "تحقیق و توسعه" (R&D) را افزایش داد.

امنیت اقتصادی و ملی در گرو سرمایه‌گذاری گسترده

گروو در مصاحبه‌های خود همواره بر این موضوع تاکید داشت که امنیت اقتصادی و ملی آمریکا در گرو سرمایه‌گذاری گسترده در تحقیقات علمی است و به علاوه بر دولت نهادهایی نظیر موسسه ملی بهداشت آمریکا و بنیاد ملی علوم نیز باید در این حمایت‌ها سهیم شوند.

جنگ سرد و رقابت با شوروی در دهه 60 میلادی، میزان سرمایه‌گذاری‌های دولت در پروژه‌های علمی و فناوری آمریکا را با افزایش چشمگیری مواجه کرد.

برای مثال بودجه ناسا با افزایش چشمگیری مواجه شد و ماموریت‌های عظیمی مانند آپولو در این دهه انجام شد.

دره سیلیکون نیز از این قاعده مستثنی نبود به طوریکه وزارت دفاع آمریکا در بسیاری از شرکت‌ها خریدار 80 تا 100 درصد محصولات بود و به همین دلیل رشد شرکت‌ها در این منطقه و رونق گرفتن آن از همان زمان آغاز شد و در نتیجه این سرمایه‌گذاری‌ها 18 دستاورد بزرگ از 25 انقلاب بزرگ در عرصه فناوری‌های رایانه‌ای تا سال 1965 نصیب محققان آمریکایی شد.

دستاوردهایی نظیر حافظه مغناطیسی، نمایشگر گرافیکی و پردازنده‌های قدرتمند همگی در سایه حمایت‌های دولت آمریکا به دست آمدند.

پس از حمایت‌های دولت و سودآوری این شرکت‌ها کم‌کم پای سرمایه‌گذاران خصوصی نیز به عرصه فناوری در آمریکا باز شد.

دانشگاه‌های آمریکا در این بین همواره نقش پررنگی داشتند. دولت در دهه 70 و تا اوایل دهه 80 میلادی بیش از 70 درصد پروژه‌های دانشگاهی را با حمایت خود عملیاتی کرد و به همین دلیل تعداد فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در زمینه علوم کامپیوتر و مهندسی برق نسبت به دهه 40 میلادی با رشد بیش از 25 درصدی مواجه شد.

حضور دولت از شکست طرح‌ها در ابتدای راه جلوگیری می‌کند

گروو همواره نقش دولت را در این زمینه جدی و پررنگ می‌دید و برخلاف بسیاری از هم‌دوره‌های خود که ترجیح می‌دادند برای خودشان کار کنند معتقد بود حضور دولت از شکست طرح‌ها در ابتدای راه جلوگیری می‌کند و این موضوع می‌تواند به ادامه‌دار بودن طرح‌ها و رسیدن به نتیجه مطلوب مفید باشد.

وی همواره بر این موضوع تاکید داشت که بزرگترین نمونه موفق از حمایت و حضور دولت از طرح‌های علمی موفقیت و گسترش شرکت‌های موجود در دره سیلیکون است.

بسیاری از شرکت های بزرگ در زمینه فناوری نظیر اپل، اوراکل، سیسکو، ای‌بی(ebay)، آدوبی(adobe) و یاهو در دره سیلیکون واقع شده اند.

اندی گروو در 21 مارس سال 2016 میلادی چشم از جهان فروبست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha