• چهارشنبه / ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ / ۱۸:۴۵
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 96021308276
  • خبرنگار : 71553

دبیر کارگروه مشارکت سیاسی اجتماعی زنان معاونت امور زنان:

بحث مرد یا زن بودن در هزاره سوم در تعریف رجل سیاسی خوب نیست

بحث مرد یا زن بودن در هزاره سوم در تعریف رجل سیاسی خوب نیست

دبیر کارگروه مشارکت سیاسی اجتماعی زنان معاونت امور زنان گفت: رجل سیاسی یعنی کسی که توانمندی‌هایی در حوزه‌های سیاسی یا دینی دارد و دیگر بحث مرد یا زن بودن در هزاره سوم در جمهوری اسلامی خوب نیست.

به گزارش ایسنا، کبری روشنفکر در نشست تخصصی زنان و مسئله رجل سیاسی که ظهر امروز در معاونت امور زنان برگزار شد با بیان اینکه خداوند به تغییر و تحول معتقد است اما این تغییرات باید با دانش و آگاهی انجام شود اظهار کرد: بحث رجل سیاسی از دو منظر زبان شناسی و اسنادی قابل بررسی است.

وی ادامه داد: در قرآن کلماتی چون ذکر و رجل وجود دارد. ذکر برای احکام مادی و رجل برای حوزه‌های معنوی است که این مفسرین این تفکیک را انجام داده‌اند. در آیاتی رجال به معنای افراد و واحد انسانی در نظر گرفته می‌شود و به معنای مردان نیست.

دبیر کارگروه مشارکت سیاسی اجتماعی زنان معاونت امور زنان افزود: اغلب مترجمین در آیات رجال را به معنای تحت الفظی مردان ترجمه کرده‌اند. اما ترجمه‌هایی از آیات دیگر وجود دارد که رجال را مردان ترجمه نکرده‌اند. در حقیقت رجال بحث عمومی‌تری است. همچنین در لغت رجل به معنای مرد است و در ادبیات نیز در کنار هر مشغله اجتماعی رجال را قرار می‌دادند که این کار امری قالب بود.

روشنفکر همچنین به پیش نویس قانون اساسی اشاره کرد و گفت: در اصل 115 پیش نویس قانون اساسی نوشته شده بود که کسی که می‌خواهد کاندیدا شود مرد باشد که این مسئله به رأی گذاشته شد و رأی نیاورد. سپس بعد از مذاکرات انجام شده قرار شد که آن را واژه رجل نامگذاری کنند که ظرفیت این را داشته باشد که به فرد یا شخصیتی تعبیر شود. بنابراین این سند در اختیار ماست که می‌گویند منظور از رجال مرد نیست.

در ادامه این نشست یکی از زنان فعال احزاب اصولگرا با اشاره به جمله‌ای از امام خمینی (ره) اظهار کرد: به جای اینکه بگوییم نظام برای زنان چه کرده است بهتر است گفته شود زنان برای خودشان چه کرده‌اند. در حقیقت زنان خودشان بیشترین قصور را داشته‌اند.

حاجی عباسی ادامه داد: هیچ واکنشی از طرف فعالان حوزه زنان و خبرنگاران این حوزه در رابطه با زنانی که برای کاندیداتوری ریاست جمهوری ثبت نام کردند وجود نداشت. در حقیقت ما خودمان خودمان را باور نداشته‌ایم و اگر فردی خودش را قبول داشته باشد دیگران هم او را قبول خواهند داشت.

وی افزود: در حقیقت گام اول را باید خود زنان بردارند و در نهایت نیز فرهنگسازی و باور پذیری مدیران نیز لازم است.رجال سیاسی تنها به ریاست جمهوری مربوط نیست و می‌توان حتی زنان را در مناصب وزارتی منصوب کرد.

این فعال حزب اصولگرا در ادامه تصریح کرد: وقتی که مدیران زنان را به عنوان وزیر و حتی معاون وزیر انتخاب نمی‌کنند پس این امر از خود زنان است. در حقیقت زنان باید حامی خودشان باشند و به خودباوری برسند تا مدیران نیز گامی در این عرصه بردارند و این سد شکسته شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha