• چهارشنبه / ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ / ۱۰:۲۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 96021307688
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

کشف دنیای مخفی بستر اقیانوس‌های قطبی+تصاویر

کشف دنیای مخفی بستر اقیانوس‌های قطبی+تصاویر

اقیانوس‌شناسان بر این باورند که اطلاعات انسان درباره سطح مریخ بسیار بیشتر از اطلاعاتی است که درباره بستر اقیانوسی زمین در اختیار دارند.

به گزارش ایسنا و به نقل از لایو ساینس، در زیر آب‌های یخ‌زده‌ای که قطب‌های زمین را احاطه کرده، دنیایی مخفی از چشم‌اندازهای مهیج وجود دارد. دره‌های قدیمی، دهانه‌های آتش‌فشانی، تپه‌ها و زمین‌های باز این منطقه دست‌نخورده و بکر را احاطه کرده‌اند.

گروهی از محققان اطلس جدیدی گردآوری کرده‌اند که این تشکیلات را به خوبی نشان می‌دهد. این محققان تصاویری از این مجموعه را در مجمع سالانه زمین‌شناسان اروپا که چندی پیش در وین برگزار شد، نمایش داده‌اند. این تصاویر حاوی آثاری است که نشان می‌دهد یخچال‌های قدیمی و ورقه‌های یخی چگونه در زیر بستر دریا به جای مانده‌اند. 

به طور کلی 250 دانشمند از 20 کشور جهان در تهیه این اطلس جدید با هم مشارکت داشته‌اند. بیشتر تصاویر سه‌بعدی که از کیفیت بسیار بالایی نیز برخوردارند با روش‌های آکوستیک همچون سونار چندپرتویی به دست آمده‌اند. در این روش سنسورهایی بر روی کشتی‌های تحقیقاتی قرار می‌گیرد که سیگنال‌های صوتی را به کف دریا می‌فرستد و پاسخ‌هایی که به سمت کشتی بازمی‌گردد را دریافت و ثبت می‌کند.  

محققانی که بر روی بستر دریا مطالعه می‌کنند تنها می‌توانند از مناطقی تصویربرداری کنند که امکان نزدیک شدن به آن‌ها با کمک کشتی‌های تحقیقاتی وجود داشته باشد. بنابراین هنوز نقاط خالی در توپوگرافی از زیر دریاهای نواحی قطبی وجود دارد که ما هنوز نتوانسته‌ایم اطلاعاتی درباره آن‌ها به دست آوریم. کل ناحیه‌ای که در این اطلس ثبت شده به وسعت بریتانیاست. بیش از 95 درصد از انواع تشکیلات زمینی که می‌توان در بستر دریا یافت در این مجموعه جدید به چشم می‌خورد.

این تشکیلات شامل یک سری پدیده‌های جغرافیایی است؛ از برآمدگی‌هایی که به خاطر حرکت سریع یخچال‌ها تنها یک بار در معرض هوا قرار گرفته‌اند و همان‌جا باقی مانده‌اند تا شیارهای مواجی که به خاطر حرکت توده‌های یخ شناور بسیار بزرگ ایجاد شده‌اند. مطالعه این تشکیلات می‌تواند به محققان کمک کند اقلیم و محیط‌زیست گذشته زمین را بازسازی کنند.

کلی هوگان ژئوفیزیکدان دریایی می‌گوید: این پدیده‌ها به خوبی حفظ شده‌اند زیرا هیچ انسانی پا به این مناطق نگذاشته و هیچ هوازدگی نیز در این مناطق رخ نداده است.

وی می‌گوید: این تصاویر می‌توانند جزئیات دقیقی درباره تاریخ محیط‌زیست این منطقه در اختیار ما قرار دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha