به گزارش ایسنا، «نامهنیوز» نوشته است: قبل از ثبتنام انتخابات ریاست جمهوری بسیاری از ناظران سیاسی بر این باور بودند که با آمدن سید ابراهیم رئیسی، اصولگرایان گرد او جمع خواهند شد و طعم وحدت را خواهند چشید. رئیسی آمد اما خبری از وحدت نشد و اکثر نامزدهای مطرح اصولگرا وارد صحنه شدند و نهایتاً دو نامزد اصولگرای دیگر یعنی قالیباف و میرسلیم در کنار رئیسی جواز نهایی ورود به عرصه انتخابات را گرفتند. همین حضور چندکاندیدایی باعث شده است تا جریان اصولگرایی به صورت کامل پشت ابراهیم رئیسی نباشد.
سابقه رئیسی و کسوت روحانیت او باعث شده بود بسیاری فکر کنند طیف سنتی اصولگرا از این معاون اول سابقه قوه قضائیه حمایت خواهند کرد. سنتیها اما یا میرسلیم حمایت میکنند مانند مؤتلفهایها یا مانند جامعه روحانیت و جامعه مدرسین سکوت اتخاذ کردهاند و تاکنون وارد بازی سیاسی اصولگرایان نشدهاند.
همین سکوت باعث شده تا پایداریها و وزرای احمدینژاد گرد رئیسی جمع شوند. نیکزاد به عنوان رئیس ستاد انتخابات رئیسی انتخاب شد. یک چهره نزدیک به احمدینژاد و وزیر مسکن او در دولت دهم. رئیس کمیته طرح و برنامهریزی ستاد انتخابات رئیسی هم وزیر سابق دولت احمدینژاد است. میرکاظمی عضو جبهه پایداری و وزیر نفت دولت دهم بوده است.
آنگونه که از شواهد پیداست نظر آیتالله مصباح یزدی هم بر روی نامزدی رئیسی است. او که معمولاً در هر انتخاباتی تلاش میکرد نامزدی را از سوی جبهه پایداری راهی انتخابات کند، اینبار سکوت کرد و از گوشه و کنار شنیده میشود آیتالله قمنشین نظر مثبتی به رئیسی دارد. حضور اعضای جبهه پایداری در ستاد رئیسی به خوبی حکایت از این معنا دارد.
رئیسی در شرایطی در حال چیدن ستاد خود است که دیروز خبری همراه با عکس در رسانهها مبنی بر دیدار سعید جلیلی با او منتشر شد؛ دیداری که میتواند حکایت از نزدیکی این دو در آستانه انتخاب دوازدهم است. در همین ارتباط میرکاظمی میگوید: «آقای جلیلی برای کمک اعلام آمادگی کرده و این روزها درگیر کمک به آقای رئیسی است.»
جلیلی از محتملترین نامزدهای راستگرایان برای انتخابات ریاست جمهوری بود اما به نفع جریان اصولگرایی از صحنه انتخابات کنار کشید. حالا بعد از دیدار که گفته میشود اولین دیدار این دو نیز نیست، مشخص شد که او به نفع رئیسی از صحنه کنار کشیده است.
میتوان حدس زد در صورت پیروزی رئیسی، سعید جلیلی جایگاه ویژهای در دولت او خواهد داشت. برخی رسانهها از معاون اولی او سخن میگویند اما به نظر میرسد جلیلی دوست داشته باشد باز هم مدیریت پرونده هستهای را به دست بگیرد و مسیری که ظریف و روحانی رفتهاند را بازسازی کند.
با بررسی زمین انتخاباتی ابراهیم رئیسی میشود گفت طیف رادیکال اصولگرا به سمت رئیسی کشیده شده است. میتوان حدس زد در دولت احتمالی او شاهد حضور پررنگ وزرای احمدینژاد و پایداریها باشیم.
انتهای پیام
نظرات