رسول کربکندی در گفتوگو با ایسنا، درباره لیگ شانزدهم فوتبال و تفاوت آن با فصلهای گذشته اظهار کرد: لیگ امسال از نظر فنی از سالهای گذشته بهتر بود. ضد فوتبال کمتری در آن دیده شده و بازیها با کیفیتتری برگزار شد. مربیان تمرکز بیشتری روی کار خود کرده بودند و ثمره آن نیز در سطح بازیها دیده میشد.
وی اضافه کرد: به نظر من عمدهترین اشکال لیگ شانزدهم عادت تیمها به اردوهای بلند مدت است. تعطیلیهای زیاد لیگ روی روند تیمها تاثیرگذار بود و قابل مشاهده بود که پس از تعطیلات لیگ از کیفیت تیمها کمی کاسته میشد.
کربکندی درباره مشکلات لیگ ادامه داد: اعتراضهای بی حد بازیکنان و مربیان باشگاهها یکی از نقاط ضعف فوتبال ایران در سالهای اخیر شده است. به عنوان مثال داوری دیدار برگشت بارسا و پاری سن ژرمن پر از اشتباههای داوری بود، اما بازیکنان اعتراض زیادی نمیکردند. اما در ایران بعد از کوچکترین سوت داور تعداد زیادی از بازیکنان به سمت او هجوم می آورند. از دیگر مشکلات مصاحبههای قبل و بعد از بازیها توسط مربیان و کادر فنی تیمها است. آنها باید سعی کنند بیشتر به بحث فنی تیم بپردازند تا ورود به بحثهای حاشیهای و داوری.
او درباره مشکلات دیگر افزود: بازیکنان ما با توجه به وجود مسابقاتی همچون جام حذفی و لیگ قهرمانان آسیا باید به بازیهای فشرده و سه روز در هفته عادت کنند تا بتوانند همانند بازیکنان اروپایی آماده باشند. همچنین با مشاهده اقتصاد کشور می بینیم که باشگاهها نیز مشکلات اقتصادی دارند، اما قراردادهایی می بندند که با بودجه آنها متناسب نیست و همین باعث شکایتهای زیادی در کمیته انضباطی و فیفا میشود.
این کارشناس فوتبال درباره قهرمانی پرسپولیس پیش از پایان رقابتهای لیگ، بیان کرد: برای موفقیت یک مجموعه تمام ارکان باید وظیفه خود را به نحو احسن انجام بدهند. مدیر، مربی و بازیکن باید به خوبی وظایف خود را اجرا کنند تا یک تیم بتواند موفق شود . شاید یکی از مهمترین عوامل تیم فوتبال پرسپولیس وجود آقای طاهری و کم حاشیه بودن ایشان بود. در پرسپولیس لیگ شانزدهم بارزترین نکته همسو و همدل بودن مدیر و مربی بود. چیزی که در بسیاری از باشگاههای ایرانی دیده نمیشود و به راحتی یک بازیکن میتواند مربی یا مدیر یک تیم را بازی دهد.
وی ادامه داد: پرسپولیس برای کسب این عنوان قهرمانی برنامههای طولانی مدتی را اجرا کرده بود و صبر و حوصله هواداران این اجازه را به اعضای باشگاه داد که بتوانند روی کار خود تمرکز کنند. استقلال و پرسپولیس تیمهای خوبی هستند و درخشش آنها باعث آشتی دادن دوباره هواداران با ورزشگاهها شد. مدتها بود تنها پنج الی ۱۰ هزار نفر به آزادی می آمدند، اما امسال میانگین استقبال تماشاگران در ورزشگاه آزادی ۷۰ – ۸۰ هزار تماشاگر بود که این برای فوتبال و اقتصاد آن بسیار خوب است.
کربکندی درباره عملکرد تیمهای اصفهانی و جنگ فوتبالی آنها برای کسب رتبه چهارم، اذعان کرد: ذوب آهن میتوانست جایگاه بهتری داشته باشد. بعد از تغییر مربی و انتخاب یک مربی (مجتبی حسینی) برای جایگزینی یحیی گل محمدی فکر نمی کردم ذوب آهن بتواند نتایج درخشانی را بگیرد، اما حسینی غیرقابل پیشبینی نتیجه گرفت و در ادامه با بدشانسی و افت فاحشی روبرو شد. به نظرم ذوب آهن میتوانست حتی رتبههای دوم و سوم را هم کسب کند.
او افزود: سپاهان نیز پس از استفاده از بازیکنان گرانقیمت تصمیم گرفته بود خانه تکانی را در باشگاه خود انجام دهد و بهترین گزینه برای این کار، ویسی بود که دوست داشت با جوانان گمنام کار کند، اما سرانجام کار ویسی و سپاهان به دلیل پارهای از مسائل حاشیهای خوب به اتمام نرسید زیرا آن همدلی که در پرسپولیس مثال زدم در سپاهان وجود نداشت. با روی کار آمدن کرانچار شوک مثبتی به این تیم وارد شد و حالا سپاهان میتواند پس از مدتها انگیزه زیادی برای حضور دوباره در لیگ قهرمانان آسیا داشته باشد.
سرمربی سابق ذوب آهن در پایان درباره عملکرد تیمهای ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا، تصریح کرد: کار تیمهای ایرانی بسیار سخت است. در غرب آسیا کشورهایی هستند که سطح فوتبالشان از کشور ما بالاتر نیست، اما با هزینههای گزاف و برنامهریزی بلند مدتی که انجام دادهاند، توانستهاند نتایج مطلوبی بگیرند. آوردن بازیکنان پا به سن گذاشته اما تاثیرگذار از فوتبال اروپا و آمریکای جنوبی یکی از این برنامهها است. همچنین کشورهای شرق آسیایی از لحاظ کیفیت فوتبالی بالاتر از ایران هستند و به همین دلیل است که ما نتوانستیم در رقابت با دیگر تیمها در چند سال اخیر قهرمانی در بالاترین سطح باشگاهی فوتبال آسیا داشته باشیم.
انتهای پیام
نظرات