به گزارش ایسنا، رجب طیب اردوغان، رئیسجمهوری ترکیه در گفتوگو با برنامه "بدون مرز" که از شبکه الجزیره پخش میشود، گفت: به دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا ابلاغ کردم که باید کار یگانهای مدافع خلق کرد در سوریه فیصله پیدا کند. ایران نیز به دنبال نفوذ و توسعه حضور خود در عراق است.ترکیه اجازه تقسیم سوریه را به نفع هیچ کشوری نمیدهد.
وی در اولین گفتوگو با شبکهای عرب زبان بعد از رفراندوم اصلاحات قانون اساسی تاکید کرد: ترکیه حتی یک وجب از خاک سوریه را نمیخواهد بلکه هم و غم آن مبارزه با داعش و نابودی آن است. من متاسفم که سوریه قادر نخواهد بود در آینده نزدیک روی پا بایستد.
اردوغان با اشاره به اینکه باراک اوباما او را درباره پ.ک.ک فریب داد، تصریح کرد، در ماه مه با ترامپ دیدار خواهد داشت و اطمینان دارد سیاست آمریکا تغییر خواهد کرد.
وی درباره نیروهای حشد شعبی در عراق نیز عنوان کرد: آنچه در عراق اتفاق میافتد دل ما را به درد میآورد. ما با عراق براساس مسائل قومی و مذهبی تعامل نمیکنیم. پارلمان عراق به رغم اینکه حشد شعبی "سازمانی تروریستی" است آن را به رسمیت شناخت.
وی درباره روابط با اروپا نیز گفت: اروپا براساس معیارهای نازیستی و فاشیستی با ترکیه برخورد میکند و نمیتوان آنچه انجام میدهد را جز اینکه جنگی علیه ترکیه به راه انداخته، تعبیر کرد.
اردوغان خاطرنشان کرد، اتحادیه اروپا به وعدهایش در باره آوارگان عمل نکرد و بودجه لازم را نداد در مقابل ترکیه ۲۵ میلیارد دلار به خاطر آوارگان پرداخت کرد.
رئیسجمهوری ترکیه افزود: من به عنوان رئیسجمهوری ترکیه به آنچه که مردمم میخواهند توجه دارم نه آنچه که اتحادیه اروپا میخواهد لذا مردم اگر بخواهند مجازات اعدام احیا شود، دیگر موضع اروپا برای ما مهم نیست.
وی آلمان را خاستگاه مناسب حزب کارگردان کردستان ترکیه و گروه فتح الله گولن خواند.
اردوغان درباره نتایج همهپرسی قانون اساسی نیز تصریح کرد، اصلاحات قانون اساسی به خاطر اردوغان نبود بلکه به خاطر هر رئیسجمهوری است که ملت ترکیه آن را نامزد خواهند کرد.
وی درباره دیکتاتور خواندنش گفت: دیکتاتور از صندوق انتخابات بیرون نمیآید و من پیرو رای صندوق هستم اگر کودتای نافرجام پیروز میشد دیکتاتوری میآمد که ملت ترکیه را تهدید میکرد.
رئیسجمهوری ترکیه درباره آینده کشورش بعد از همهپرسی گفت: سال ۲۰۱۹ سال متفاوتی برای ملت و دولت ترکیه خواهد بود و بعد از آن ترکیه در بهترین جایگاه در جامعه جهانی خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات