• سه‌شنبه / ۲۲ فروردین ۱۳۹۶ / ۱۶:۰۸
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 96012208721

مسئولان هم اصول و تاکتیکهای مصاحبه را یاد بگیرند

مسئولان هم اصول و تاکتیکهای مصاحبه را یاد بگیرند

واکنش آقای آخوندی به سئوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان در ۱۶ فروردین۹۶ ، بازتاب های گسترده و متفاوتی داشته است که یک استاد دانشگاه درباره این واکنش نوشت که مسئولان هم باید اصول و تاکتیک‌های مصاحبه را یاد بگیرند.

اکبر نصرالهی _ استاد دانشگاه _ در یادداشتی نوشت:

"این نوع تنش ها بی‌سابقه و محدود به ایران نیست؛ سئوال خبرنگاران از آقایان احمدی نژاد، محسنی‌اژه‌ای (سخنگوی قوه قضاییه)، مشایی، عراقچی، رامین(معاون مطبوعاتی دولت آقای احمدی نژاد)، پدرگلشیفته فراهانی، صمد مرفاوی، رونالدو، ترامپ و غیره و واکنش‌های بعضا تند بعضی از این افراد به خبرنگاران، نمونه های فراموش‌نشدنی تنش بین خبرنگاران و مصاحبه شوندگان و بروز عصبانیت است.

اگرچه روایت غیردقیق و ناقص و انتشار نیافتن فیلم کامل این برخوردها، قضاوت را در فضای سیاسی موجود، مشکل و تحلیل ها در این زمینه را سیاست زده کرده‌است، باوجوداین می توان به برخی‌نکات مهم اشاره و از این تجربیات استفاده کرد:
۱-خبرنگاران، چشم و گوش و نماینده مردم هستند و هرگونه بی‌احترامی، جسارت، محدودیت و تعرض به آنها، بی‌احترامی و گستاخی به مردم و نادیده‌گرفتن حق آنان نیز است؛ مردم نمی‌توانند در همه صحنه‌ها حضور و بر عملکرد مسئولان نظارت داشته باشند. بنابراین از طریق خبرنگاران از خبرها مطلع می‌شوند، رویدادها را می بیینند و بر عملکرد مسئولان نظارت می‌کنند.


۲-مسئولان بویژه در کشور اسلامی با ساختاری که قدرت را کسب می‌کنند و وظایفی سنگینی که برای آنان تعریف شده‌است، خادمان مردم هستند و ناسپاسی، قدرناشناسی، تحریک و هرگونه حمله‌کلامی یا غیرکلامی به آنان(بویژه با اسم و نام مقدس خبرنگار و از موضع و موقف منافع سیاسی و وابستگی به جریانات سیاسی)، هجوم به خدمتگزاران مردم و مغایر با انصاف و اخلاق و عقل است.


۳- مصاحبه شوندگان (چه از مردم باشند یا ازمسئولان) همانند خبرنگاران حقوقی دارند که نباید تحت هیچ شرایطی، به بهانه حق و وظیفه اطلاع‌رسانی و کار رسانه ای، حقوق آنان نادیده گرفته شود.


۴-بدیهی است برخی تندی‌های ناخواسته فرماندهان بحران و مقامات با خبرنگاران سمج در امدادرسانی که ممکن است امنیت ملی و نجات جان مردم را به تاخیر و مخاطره می اندازد، قابل اغماض و درک باشد اما برخورد مسئولان با خبرنگاران و تندی و پرخاش با آنان، آن‌هم در شرایط غیربحرانی از سوی هر فرد، جناح و حزب، کشور و سازمان محکوم و غیر قابل‌توجیه است؛ فرقی ندارد عامل آن آقای آخوندی از این دولت باشد یا آقای رامین از دولت قبلی و یا آقای قاضی پور از قوه مقننه، مرفاوی از فوتبال، از هنرمندان، رونالدو از و ترامپ از آمریکا باشد.


۵- باوجوداین، مصاحبه شوندگان هم مانند مردم و خبرنگاران حق و حقوقی دارند که خبرنگاران هم باید آن را محترم بشمارند. آنان همانطور که نباید به اسم خبرنگار جاسوسی و حریم خصوصی مردم را نقض کنند، نباید با سئوالات خاص، تحریک آمیز، تکراری، غیراخلاقی و در موقعیت نامناسب و خارج از عرف، محرک رفتار ناپسند بعضی از مسئولان یا سایر مصاحبه شوندگان شوند. واکنش غیرمعمول و تند مصاحبه شوندگان(مسئول و غیر مسئول) با پرسش‌های غیرمعمول و جناحی رسانه های غیر حزبی و عمومی که ممکن است اعتقادات دینی، تعلقات اخلاقی، زحمات مداوم و موفقیت های کم سابقه و ... را زیر سئوال ببرد، دور از انتظار نیست؛ چنانچه این نوع رفتار را در کشورهای، افراد و طبقات مختلف حتی در برخی علما و مسئولان بسیار آرام، صبور و علاقمند و مومن به رسانه شاهد بودیم.


۶- در مجموع این نوع چالش ها حذف نخواهد شد؛ برای کاهش و مدیریت آن، باید اولا خبرنگاران با پرهیز از رفتار جناحی و سوءاستفاده از عنوان خبرنگاری، اصول حرفه ای و اخلاقی را بدانند و در پوشش خبری به آن پایبند باشند و ثانیا مسئولان از جمله جناب آقای آخوندی هم مثل مقامات بعضی کشورها، آموزش در زمینه اصول و تاکتیک های مصاحبه را محدود به شغل روزنامه نگاری ندانند و به فوریت یاد بگیرند در شرایط مشابه چگونه رفتار کنند و مهارت تعامل با روزنامه نگاران را ارتقا دهند. "


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha