به گزارش ایسنا، نوام چامسکی نظریهپرداز و زبانشناس سرشناس آمریکایی در گفتوگو با پایگاه خبری ـ تحلیلی "دموکراسی اکنون" در پاسخ به سوالی درباره اظهارات اخیر وزیر دفاع آمریکا مبنی بر اینکه ایران بزرگترین تهدید علیه آمریکا است و اینکه چرا واشنگتن باید روی فراهم کردن زمینه جنگ با تهران تاکید کند، گفت: این مسئله سالها است که ادامه دارد. در طول دوران اوباما (رئیسجمهور پیشین آمریکا)، ایران به عنوان بزرگترین خطر برای صلح جهانی در نظر گرفته میشد و این بارها و بارها تکرار شده است. اصطلاح اوباما که میگفت؛ تمام گزینهها روی میز است، به این معنی است که اگر ما بخواهیم از سلاحهای هستهای استفاده کنیم، میتوانیم این کار را به علت این خطر وحشتناک برای صلح، انجام دهیم.
وی افزود: در واقع، چند نظر جالب توجه وجود دارد که باید در اینباره گفته شود. یکی از آنها وجود چیزی به نام افکار عمومی جهان است. جهان فکر میکند که بزرگترین تهدید برای صلح جهانی کیست؟ خب، ما پاسخ را بر اساس نظر سنجیهای خود آمریکاییها و نظرسنجیهای گالوپ میدانیم. پاسخ آمریکا است. نام هیچ کشوری حتی نزدیک این کشور نیست و به مراتب خیلی جلوتر از هر تهدید دیگری است. پاکستان نیز به مراتب بسیار کمتر است و در جایگاه دوم قرار دارد. نام ایران نیز به زحمت دیده میشود.
این تحلیلگر آمریکایی تصریح کرد: چرا ایران در اینجا به عنوان بزرگترین تهدید برای صلح جهانی در نظر گرفته شده است؟ ما یک جواب معتبر از جانب جامعه اطلاعاتی داریم که ارزیابیهای منظمی درباره وضعیت استراتژیک جهانی به کنگره ارائه میکند. آنها البته چندین سال پیش در گزارش خود همیشه ایران را مورد بحث و بررسی قرار دادهاند. گزارشها بسیار مشابهاند. آنها میگویند که ایران حتی بر اساس استانداردهای منطقهای، هزینههای نظامی بسیار پایینی دارد و هزینههای نظامی آن پایینتر از عربستان سعودی، اسرائیل و دیگران است.
چامسکی با تاکید بر اینکه استراتژی ایران دفاعی است، گفت: آنها میخواهند برای جلوگیری از حملات، به اندازه کافی از دیپلماسی استفاده کنند. نتیجه آن و نتیجه اطلاعاتی که از چند سال پیش بوده، این است: اگر آنها در حال توسعه سلاحهای هستهای باشند که ما از آن مطلع نیستیم، و اگر آنها در حال این کار باشند نیز این امر میتواند بخشی از استراتژی بازدارنده آنها باشد. اکنون چرا آمریکا و اسرائیل حتی بیش از گذشته نسبت به قدرت بازدارندگی ایران نگران هستند؟ چه کسی یا کسانی از قدرت بازدارندگی نگراناند؟ کسانی که میخواهند از زور استفاده کنند. کسانی که میخواهند آزادانه از زور استفاده کنند، عمیقا درباره عامل بازدارنده بالقوه نگران هستند. بنابراین، بله، ایران بزرگترین تهدید برای صلح جهانی است و ممکن است مانعی برای استفاده ما از نیروی زور باشد.
وی در بخش دیگری از این گفتوگو به استقرار سامانههای موشکی آمریکا در نزدیکی مرز روسیه اشاره کرد و گفت که واشنگتن میگوید این کار را برای پاسخگویی به تهدیدات موشکی ایران انجام میدهد، در حالیکه چنین تهدیدی وجود ندارد.
انتهای پیام
نظرات