• شنبه / ۲۸ اسفند ۱۳۹۵ / ۰۹:۰۰
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 95122817507
  • خبرنگار : 71542

جریمه 3 میلیونی خرید و فروش "سمندر لرستانی"

جریمه 3 میلیونی خرید و فروش "سمندر لرستانی"

مدیر کل دفتر موزه‌های تاریخی طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست نسبت به صید غیر مجاز و خرید و فروش غیر مجاز گونه‌های بومی کشور در فصل بهار هشدار داد.

اصغر مبارکی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه برداشت و خرید و فروش گونه‌های بومی نیاز به مجوز سازمان حفاظت محیط زیست دارد، گفت: در ایام نزدیک به بهار خرید و فروش لاک پشت‌های برکه‌ای، مارهای آبی و سمندر در کشور اتفاق می‌افتد.

وی با بیان اینکه برداشت و خرید و فروش این گونه‌های ارزشمند هیچ جایگاه فرهنگی و سنتی ندارد، تاکید کرد: همه این گونه‌ها تنها به خاطر ارزش‌های اقتصادی‌شان برداشت می‌شوند.

مدیر کل دفتر موزه‌های تاریخی طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه این گونه‌ها در بدترین مقطع سال که زمان تولید مثل آنهاست برداشت می‌شوند، افزود: چون متخلفان معمولا همه سمندرهای یک منطقه را جمع‌آوری می‌کنند، باعث می‌شوند که توان بازیابی جمعیت این گونه برای سال بعد نیز از آن زیستگاه گرفته شود.

مبارکی با تاکید بر اینکه آسیب‌های اکولوژی این برداشت‌های غیر مجاز بسیار گسترده است، گفت: برداشت سمندر در استان‌های خوزستان و لرستان است، البته در چند سال اخیر بخاطر ورود جدی سازمان محیط زیست و ادارات کل این استان‌ها به این موضوع، برداشت سمندر کنترل شده است و میزان برداشت‌ها با 10 سال پیش قابل مقایسه نیست و این موضوع تا حد بسیاری مدیریت شده است.

وی در ادامه به صدور اعلامیه‌های لازم از سوی سازمان محیط زیست و ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها برای مقابله با برداشت‌های غیر مجاز تاکید و اظهار کرد: متخلفان برداشت غیر مجاز سمندر لرستانی به 300 هزار تومان جریمه محکوم خواهند شد، ولی برای خرید و فروش آن محکومیت به حبس و زندان نیز وجود دارد.

مدیر کل دفتر موزه‌های تاریخی طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه مارهای آبی را در استان‌های ساحلی داریم، گفت: جریمه برداشت غیر مجاز مار آبی، 20 هزار تومان است، همچنین لاک پشت‌های برکه‌ای که به لحاظ جمعیتی وضعیت مناسبی ندارند، بیشتر در شهرهای شمالی یافت می‌شوند و جریمه 300 هزار تومانی برای برداشت غیر مجاز آن در نظر گرفته شده است.

مبارکی تاکید کرد:  این شکل جمع‌آوری گونه‌ها و خالی کردن یک منطقه از یک گونه ارزشمند باعث می‌شود تا 10 تا 20 سال آینده نیز لطمات به اکوسیستم جبران نشود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha