به گزارش ایسنا، سفر سلمان بن عبد العزیز، پادشاه عربستان به توکیو به منزله تحولی در روابط استراتژیک توکیو-ریاض است، نکتهای که برخی منابع عالی رتبه در دفتر نخست وزیری ژاپن در گفتگو با روزنامه "عکاظ" عربستان به آن اشاره کرده و اظهار داشتند: ژاپن نه فقط به رویکرد عربستان برای سال ۲۰۳۰ باور دارد بلکه به دنبال مشارکت در تحقق آن و توسعه اقتصاد عربستان با این رویکرد است که از سوی محمد بن سلمان، جانشین ولیعهد عربستان و با هدف اجرای اصلاحاتی محوری و حیاتس در ساختار اقتصاد و کاهش تکیه بر نفت به عنوان تنها منبع درآمد ارائه شد.
به گفته برخی منابع پادشاه عربستان در سفر سه روزهاش به ژاپن با آکیهیتو، امپراتور این کشور، شینزو آبه، نخست وزیر، ناروهیتو، ولیعهد و برخی از وزرای این کشور جهت بررسی مساله ایجاد ائتلافهایی جدید با عربستان دیدار میکند و برخی توافقنامههای دوجانبه در زمینههای سرمایهگذاری، اقتصاد و تجارت به امضا خواهند رسید.
دولت ژاپن با توجه به اینکه عربستان مهمترین کشور برای ژاپن در زمینه امنیت انرژی و استمرار ارائه ملزومات نفتی و یکی از مهمترین وارد کنندگان تولیدات صنعتی ژاپن است، بر تقویت همکاری با عربستان در زمینه مبارزه با تروریسم و افراطگرایی، ایجاد خاورمیانهای امن و با ثبات، دستیابی به راهحلهایی عادلانه و جامع برای مشکلات طبق قطعنامههای مشروع بین المللی و تبادل نظر درباره بحرانهای یمن و سوریه تاکید دارد.
سفیر ژاپن در عربستان نیز در گفتگو با روزنامه "الیوم" عربستان با تاکید بر اینکه عربستان اصلی ترین و مورد اطمینانترین منبع نفتی برای تامین انرژی ژاپن است، گفت: صلح جهانی، رویکرد عربستان برای سال ۲۰۳۰ و مشکلات منطقه خاورمیانه از مهمترین موضوعات دیدارهای پادشاه عربستان در توکیو خواهند بود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه بررسی مسائل یمن و سوریه از جمله برنامههای این سفر هستند، گفت: این سفر به منزله مرحله آغاز همکاریهای جدی میان دو کشور جهت ایجاد جامعهای با نشاط و اقتصادی شکوفا از طریق اجرای رویکرد عربستان برای سال ۲۰۳۰ و برنامههای تحول ملی ۲۰۲۰ است.
اوکودا در ادامه این مصاحبه اظهار داشت: بررسی مسایل منطقه شرق آسیا در راستای تحقق صلح و ثبات در جامعه جهانی بخشی از دستور جلسه نشست خواهد بود؛ چرا که این امر برای موفقیت ضروری است.
انتهای پیام
نظرات