• یکشنبه / ۲۲ اسفند ۱۳۹۵ / ۱۰:۰۵
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 95122213956
  • خبرنگار : 71405

سفیر ایران در سوئد در گفت‌وگو با ایسنا اعلام کرد

حل مشکل سوخت‌گیری هواپیمایی ایران در سوئد تا چند هفته دیگر

حل مشکل سوخت‌گیری هواپیمایی ایران در سوئد تا چند هفته دیگر

سفیر کشورمان در استکهلم سیاست‌های سوئد در قبال ایران و منطقه را معتدل توصیف کرد و گفت که برجام اروپا را به احیای مراودات اقتصادی‌اش با ایران هشیار کرده است.

نخست‌وزیر سوئد بهمن ماه سال جاری در راس هیئتی عالی رتبه به تهران سفر کرد که دستاورد آن امضای تفاهم‌نامه‌ها و توافق‌های سیاسی، تجاری و اقتصادی بود.
این دیپلمات کشورمان افتتاح دفتر بزینس سوئدن، حضور عالی‌ترین روسای شرکت‌های "ولوو" و "اسکانیا"  در تهران را از مهم‌ترین دستاوردهای سفر نخست‌وزیر سوئد به ایران دانست و گفت: شخصا توسعه تولیدات صنعتی سوئد هم‌چون اتوبوس‌های سوئدی و بومی‌سازی آنها را به خرید و فروش صرف محصولات ترجیح می‌دهم.
با اجرایی شدن برجام، رفع و توقف تحریم‌ها علیه ایران در سطح جهان تمامی فرودگاه‌های دنیا موظف به ارایه سوخت به هواپیماهای ایرانی شدند؛ اما در این میان کشورهایی هم بودند که اقدام به رفع این مانع کردند؛  سوئد آخرین کشوری است که هنوز به این روند نپیوسته است.

در همین رابطه سفیر کشورمان در استکهلم گفت که مشکل سوخت‌گیری هواپیماهای ایران مربوط به دولت سوئد نبوده و این مساله تا چند هفته دیگر حل خواهد شد.

سید رسول مهاجر  در گفت‌وگو با ایسنا، به سفر نخست وزیر سوئد به تهران و اهمیت آن برای دو کشور اشاره و تاکید کرد: اشتفان لوون به عنوان بالاترین مقام سوئد عموما سفرهای کمی به خارج از کشور دارد و این اولین سفر نخست وزیر این کشور به ایران حتی از قبل از انقلاب بود که هیئت وسیعی از مقامات سیاسی و اقتصادی هم  او را همراهی می کردند واین موضوع در مقایسه با دیگر سفرهای لوون به هند، عربستان و عراق  که باهیات معدودی در چند ماه گذشته انجام شده بود قابل ملاحظه است. علاوه براین، حضور این مقام عالیرتبه سوئدی در ایران با روی کار آمدن رییس جمهور آمریکا که مواضع تهاجمی نابخردانه‌ای علیه کشورمان داشته همراه شد که  همین امر بر اهمیت این سفر افزود.
وی خاطرنشان کرد که در گذشته آقای"اولاف پالمه" نخست وزیر فقید سوئد در ماموریتی برای میانجیگری در جنگ تحمیلی از سوی "خاویرپرز دکوئه یار "دبیرکل وقت سازمان ملل به تهران آمده بود ولی در آن زمان ریاست اپوزیسیون پارلمان سوئد را برعهده داشت نه نخست وزیری این کشور را.
وی ادامه داد: نباید فراموش کرد که سوئد کشور فوق العاده مهمی در اروپا است که برخی شاخص‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی آن از متوسط کشورهای اتحادیه اروپا و حتی کشورهایی مانند آلمان و فرانسه هم برتر و بالاتر است.
 




اسناد امضا شده در اقامتگاه سفیر سوئد در بخش خصوصی و کاملاً اقتصادی بودند


 سفیر کشورمان در استکهلم در رابطه با امضا قراردادهایی در اقامتگاه سفیر سوئد در تهران هم توضیح داد: باتوجه به اینکه این دفتر در حقیقت بخشی از سفارت آنها در تهران محسوب می شود مراسم افتتاحی در داخل اقامتگاه سفیر سوئد برگزار و نخست وزیر این کشور هم روبان افتتاح را در مراسمی که در داخل اقامتگاه سفیر در تهران برگزار شد قیچی کرده و به عنوان نماد شروع به کار این دفتر، چند قرارداد اقتصادی مهم هم در محل اقامتگاه سفیر به امضای طرفین رسید.

سفیر کشورمان از جمله نتایج مهم سفر نخست وزیر سوئد به تهران را افزایش همکاریهای اقتصادی بین دو کشور به یمن فعالیت دفتر بزینس سوئدن در تهران دانست و افزود: همکاریهای اقتصادی ایران و سوئد قدمت فراوانی دارد و همانگونه که مقام معظم رهبری هم فرمودند، سوئد کشوری خوش نام در ایران است. مثلا وسائط نقلیه سنگین سوئدی از دیرباز در ایران بوده‌اند و هم اکنون قریب ۷۰ هزار اتوبوس و کامیون سوئدی در جاده‌های ایران تردد می‌کنند. همواره از سوئدیها خواسته ایم که ساخت اینها باید بومی شده و هرچه بیشتر در ایران تولید شوند. این امر از قبل آغاز شده و بومی سازی تولید این اتوبوسها رشد خیلی خوبی را طی می‌کند که از آینده خوبی در روابط اقتصادی دو کشور حکایت می کند.
سفیر کشورمان در استکهلم در بخش دیگری از این گفت‌وگو به اسناد امضا شده بین دو کشور در سفر اخیر اشتفان لوون به تهران اشاره کرد و گفت: اسناد امضا شده در سفر نخست وزیر سوئد به تهران شامل سه بخش و سطح بودند. اولین بخش اسنادی بودند که در حضور سران دو کشور و در کاخ سعدآباد امضا شد. این پنج سند، اسنادی پایه و دولتی بودند ودر مراسمی که توسط صدا و سیما به صورت زنده پخش شد، توسط وزرای دو کشور امضا شدند و شامل همکاری در زمینه آموزش عالی، نوآوری، حمل و نقل و غیره بودند.
وی ادامه داد: دومین بخش از اسناد امضا شده در این سفر اسنادی بودند که بخش غیر دولتی سوئد با بخشی دولتی از ایران امضا کرد. مثلا سند همکاری بین بندر مالمو سوئد با بندر چابهار ایران که این سند در داخل وزارت راه و شهر سازی کشورمان امضا شد. سومین بخش از اسناد امضا شده، هم اسناد بخش های خصوصی بودند. اسنادی که در حقیقت مورد پوشش بزینس سوئدن و بخش های خصوصی و غیر دولتی ایرانی بود که به مناسبت افتتاح دفتر بزینس سوئدن و در مراسم افتتاح دفترشان و اصولا با اعلان مسئولان بزینس سوئدن امضا شدند.
وی افزود: قرارداد همکاری بین شرکت لبنیاتی سحر با یک شرکت سوئدی و یا خرید اتوبوس های سوئدی از جمله اسنادی بودند که در سطح و شأن امضا شدن در حضور سران دو کشور نبوده، توسط بخش های غیر دولتی و در مراسم افتتاح دفتر بزینس سوئدن در داخل اقامتگاه سفیر سوئد به امضا رسیدند.

سوئدی ها به اهمیت بی بدیل ایران پی بردند

این دیپلمات کشورمان مهمترین تحول در دوران پسابرجام بین تهران و استکهلم را پی بردن سوئدی ها به اهمیت بی بدیل جمهوری اسلامی ایران دانست و افزود: در سال گذشته شاهد بودیم که سوئدی ها به اهمیت ایران واقف شدند و آقای لوون در یک سال اخیر بارها در مصاحبه هایش اعلام کرد که نقش مهم و تعیین کننده ایران در منطقه خاورمیانه قابل اغماض و غفلت نبوده و با توجه به اینکه سوئد از اول سال جاری میلادی عضویت غیر دائم شورای امنیت را به دست می آورد، نیازمند دانستن نظرات ایران برای ایفای نقش در بهبود اوضاع در خاورمیانه است و به همین دلیل هم در سفر خود تبادل نظر خیلی خوبی در مورد مسائل منطقه و بین المللی با مقامات عالی کشورمان داشت.

مهاجر با اشاره به شرکت‌های تجاری و اقتصادی سوئدی که همراه نخست وزیر این کشور و یا با هواپیماهای اختصاصی خود به تهران سفر کردند، گفت: هیئت همراه نخست وزیر سوئد در زمینه اقتصادی هم بسیارتعیین کننده بود و شرکت هایی همچون اریکسون، ABB، آسترازنیکا، بمباردیر، اسکانیا، ولوو، تتراپارک و ساندویک در سفر به تهران او را همراهی کردند. نکته قابل توجه در این زمینه قدمت زیاد روابط این شرکت های مهم با ایران است، مثلا شرکت اریکسون با شرکت مخابرات و تمام اپراتورهای ایرانی همکاری دیرینه داشته و سابقه روابطش با ایران به ۱۱۶ سال قبل بازمی گردد و این درحالی است که رابطه دیپلماتیک برخی کشورها با ایران به این اندازه نیست.
وی با اشاره به افتتاح دفتر بزینس سوئدن در تهران و در جریان سفر نخست وزیر سوئد به تهران گفت:نخست وزیر در این سفر، رئیس بزینس سوئدن که پوشش کلیه شرکت های دولتی و خصوصی، کوچک و بزرگ سوئد را برعهده دارد همراه خود آورد و دفتر بزینس سوئدن درتهران را افتتاح کرد.

سفر  روسای" ولوو" و "اسکانیا" به تهران به منظور افزایش همکاری ها با ایران


سفیر کشورمان در استکهلم، ادامه داد: از آنجا که ما در ایران به دنبال نوسازی ناوگان حمل و نقل سنگین مان هستیم، عالی‌ترین روسای شرکت های "ولوو و اسکانیا" به تهران آمدند و مذاکرات خوبی با طرف های ایرانی داشتند و به دنبال توسعه فعالیت هایشان در ایران هستند. حتی به خاطر حل مشکلات بانکی، نمایندگان بانک های عمده سوئدی نخست وزیر را همراهی کردند تا توافقی همه جانبه داشته باشند. در مجموع باید بگویم ماشین‌های سنگین سوئدی هم اکنون در جاده های ایران حضور دارند و قرار است این حضور کاملا پررنگ تر شود.
مهاجر همچنین در مورد بخش جدیدی از کامیون ها و اتوبوس های سوئدی که قرار است به ناوگان حمل و نقل کشورمان اضافه شوند گفت: تنها دیدار صنعتی لووفن در تهران بازدید از کارخانه کامیون‌های اسکانیا بود، هم اکنون سهم قابل توجهی از ناوگان حمل ونقل سنگین ایران در اختیار اتوبوسها و کامیونهای سوئدی است. ولوو و اسکانیا دو برند کاملا مشهور، قابل اعتماد و بسیار با کیفیتی هستند که در سالهای گذشته در ایران حضور داشته اند و حتی شرکت اسکانیا از جمله معدود شرکتهایی بود که در دوران تحریم ها، ایران را ترک نکرد و به مراوداتش با کشورمان ادامه داد و در سفر نخست وزیر سوئد هم توافق شد این حضور بیشتر شود.

مشکل سوخت‌گیری هواپیمایی ایران در سوئد تا چند هفته دیگر برطرف می‌شود


وی در ادامه در رابطه با اینکه آیا مشکل سوخت‌گیری هواپیماهای ایرانی در سوئد حل شده است ؟ افزود: مشکل سوخت ایران ایر مرتبط با دولت سوئد نیست. در کمال تعجب باید گفت ارائه سوخت هواپیماها در فرودگاه آرلاندا استکهلم در انحصار شرکت "بی پی" است که متاسفانه در ماههای گذشته از ارائه سوخت به ایران‌ایر خودداری کرده است. این شرکت حتی در فرودگاه لندن هم به هواپیماهای ایرانی سوخت نمی‌دهد. دولت سوئد در ماههای گذشته فشار فراوانی را به این شرکت آورده تا این مشکل را حل کند، این مشکل در آخرین مراحل و در حال رفع شدن است و حداکثر در دو سه هفته آینده کاملا برطرف خواهد شد.
این دیپلمات کشورمان همچنین به موضوع نگرانی اغلب بانک‌های بزرگ اروپایی برای برقراری تعامل با ایران به دلیل ترس از جریمه‌های آمریکا اشاره کرد و افزود: البته این واقعیت است که نگرانی از آمریکا خصوصا بر بانکهای بزرگ اروپایی سایه انداخته، ولی اروپا تصمیم جدی برای عملی کردن برجام و انجام مراودات اقتصادی-سیاسی با ایران دارد.
این دیپلمات کشورمان در پاسخ به این سئوال که با ‏توجه به تجربه سوئد در زمینه امنیت نیروگاه‌های هسته‌ای و تجهیزات ایمنی نیروگاه‌ها و همچنین مدیریت پسماند، آیا در این زمینه ها مذاکراتی بین تهران_استکهلم انجام شده و زمینه‌های همکاری بین دو کشور فراهم است؟ خاطرنشان کرد:‏ سوئدی‌ها در زمینه مسائل هسته‌ای صلح‌آمیز رشد و پیشرفت‌های خوبی داشته‌اند. آنها در حفظ محیط زیست از استانداردهای بالایی برخوردار بوده و نسبت به صیانت از آن دقت زیادی دارند، همچنین سوئد در زمینه مدیریت پسماند هسته‌ای عملکرد خوبی داشته و زباله‌های هسته‌ای خود را در چاه‌های بسیار عمیق دفن می‌کند. به طورکلی موضوع همکاری‌های هسته‌ای صلح‌آمیز بین دو کشور در زمان سفر آقای کارل بیلت وزیر خارجه سابق سوئد به تهران طرح شد.

ایران مهمترین شریک منطقه‌ای سوئد


سفیر کشورمان در استکهلم در بخش دیگری از این گفت‌وگو در رابطه با حجم تعاملات تهران_استکهلم گفت: روسای دو کشور در این سفر تایید کردند که حجم ۲۵۰ میلیون یورو را برای روابط اقتصادی دو جانبه نمی‌پسندند و معتقدند که زمینه‌های بالقوه فراوانی وجود دارد که باید بالفعل شوند.
وی خاطرنشان کرد: نخست‌وزیر سوئد در این سفر گفت تا پیش از تحریمها، ایران مهمترین شریک اقتصادی کشورش در منطقه خاورمیانه بوده و از کاهش چنین نقشی به خاطر تحریم‌ها ابراز تاسف کرد. به نظرم امضای این اسناد قابل توجه، افتتاح دفتر بزینس سوئدن و تشکیل سمینار مهم تجار دو طرف در اتاق بازرگانی کشورمان و حضور هیئت عالیرتبه همراه نخست‌وزیر از جمله بانکی‌های سوئدی، همه نوید دهنده رشد خوب مراودات اقتصادی در آینده نزدیک است.

مذاکرات برجام از جمله شاهکارهای دیپلماسی ایران

این دیپلمات کشورمان مذاکرات برجام را از جمله شاهکارهای دیپلماسی ایران دانست و گفت: سوئدی‌ها همواره حامی و مشوق کشورمان برای به نتیجه رساندن این مذاکرات بودند و در همین راستا هم کارل بیلت، وزیر خارجه سابق سوئد جزو اولین وزرای خارجه اروپایی بود که با شروع مذاکرات برجام راهی تهران شد. به نظرم سفر تاریخی نخست وزیر کشور مهم و خوشنام سوئد به ایران و آن هم در چنین دوره زمانی، خود بهترین نشان و علامت اجرای سند برجام است و در آینده میوه‌های بیشتری از این سفر خواهیم چید.
مهاجر در پاسخ به این سئوال که قرار است شورای تجارت سوئد تا ماه سپتامبر دفتری در تهران دایر ‌کند، آیا ایران هم متقابلا در استکهلم دفتری ایجاد خواهد کرد؟ گفت: شورای تجارت سوئد( بزینس سوئدن)، هم‌زمان با سفر نخست‌وزیر این کشور به تهران و مراسمی که به همین خاطر در اقامتگاه سفیر برگزار شد، دفترشان را در سفارت این کشور افتتاح کردند و هم اکنون نماینده آنها پذیرای مراجعین است، اما در مورد اقدام متقابل ما باید بگویم که به خاطر محدودیت‌های مالی، متاسفانه هم اکنون در شرایطی نیستیم که دفتر تجاری مستقلی همچون بزینس سوئدن را در سفارت‌مان در استکهلم افتتاح کنیم ولی بخش اقتصادی سفارتمان را در داخل نمایندگی تقویت کرده‌ایم.
وی ادامه داد: وب سایت سفارت در چند ماه گذشته در بخش‌های مختلف همچون بخش اقتصادی به شدت متحول شده و سفارت هر روزه پذیرای فعالان اقتصادی سوئدی است. در استکهلم، پیش و بیش از همه به جمعیت وسیع ایرانیان مقیم سوئد تکیه داریم چراکه آنها جامعه‌ای فرهیخته و مقیم سوئد هستند که به امکانات اقتصادی دو طرف وقوف دارند. ایرانیان مقیم، علاوه بر بخش اقتصادی سفارت از طریق نقاط تماسی که روی سفارت گذاشته‌ایم، با من هم تماس کتبی و حضوری دارند و در نهایت باید بگویم که برنامه‌های خوبی برای تشویق و تهییج این هموطنان و البته سوئدی‌ها داریم تا مراودات اقتصادی دو کشور را هرچه بیشتر ارتقا دهیم.


برقراری خط اعتباری بین تهران و استکهلم در دست بررسی است


سفیر کشورمان در رابطه با اینکه قرار است دو بانک سوئدی خط اعتباری را در همکاری با شرکت‌های ایرانی برقرار کنند و اینکه به دنبال چنین تعاملاتی شاهد حضور شعب بانک های ایرانی در سوئد و متقابل این کشور در ایران خواهیم بود؟ توضیح داد: موضوع ارائه خط اعتباری بین دو کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. از جمله افرادی که نخست‌وزیر سوئد را در سفرش به تهران همراهی می‌کرد، خانم یاتکو رئیس صندوق ضمانت صادرات سوئد بود.  این صندوق در توسعه مبادلات تجاری اقتصادی اهمیت بسیاری دارد و خانم یاتکو چند ماه پیش هم تمامی ۱۴ عضو هیئت مدیره صندوق ضمانت سوئد را به ایران آورده بود و در حقیقت این دومین سفرش به تهران در سال جاری بود. گزارشی که این صندوق در تعاقب سفر قبلی‌شان در مورد ظرفیت فراوان ایران منتشر کردند بسیار تشویق کننده بود.

این دیپلمات کشورمان در پاسخ به این سوال که برای تقویت همکاری‌های بانکی و حل مشکلات مالی بین ایران و سوئد چه راهکارهایی اندیشیده شده و مسائل مالی موجود بین دو کشور در قراردادهای بیش از یک میلیارد دلار است یا کمتر از آن است؟خاطرنشان کرد: در حقیقت مسائل بانکی و ضمانت صادرات از جمله مهمترین مباحث مطرح شده در چند ماه اخیر بوده است. سفر نخست‌وزیر سوئد در تسهیل مراودات بانکی بین دو کشور و  نقش‌آفرینی هرچه بیشتر صندوق ضمانت صادرات بسیار موثر بود ولی میزان خط اعتباری هنوز قطعی نشده است و  همان طور که گفتم مسئولان عالی چند بانک مهم سوئد، از جمله همراهان نخست وزیر در سفر به تهران بودند تا همه این مشکلات حل شود.


 


سیاست برد_برد ظریف در راستای همراه کردن اروپا با ایران


این دیپلمات کشورمان ادامه داد: از نتایج بسیار خوبی که مذاکرات برجام داشت این است که اروپا را به احیای مراودات اقتصادی اش با ایران هوشیار کرد و  هم اکنون اروپا حامی اجرای برجام است و من خوشبین هستم که مشکلات بانکی هم در حال کاسته شدن می باشد. طبیعی است که هیئت اقتصادی که همراه نخست‌وزیر سوئد به ایران آمدند باید برای اجرایی شدن تصمیمات و توافقاتشان در مسائل بانکی تسهیلات بیشتری اعمال کنند. علت اصلی استراتژی آقای دکتر ظریف مبنی بر برد - برد  بودن توافق برجام هم، همراه ساختن دیگران هم‌چون اروپایی‌ها در این توافق بود.

وی در پاسخ به این سئوال که به عقیده شما سیاست‌های سوئد در زمان رییس‌جمهوری جدید آمریکا در قبال ایران تغییر خواهد کرد؟ تاکید کرد: سوئد از جمله کشورهای اروپایی است که بر عکس سیاست‌های آمریکا در قبال کشورمان در جهت فشار به ایران، معتقد به تعامل اقتصادی سیاسی با ایران است و علاوه بر امور اقتصادی، به عنوان عضو غیر دائم شورای امنیت، مایل به رایزنی جدی با تهران در مورد خاورمیانه است. گرچه هنوز زود است که همه چیز را در مورد سیاست‌های ترامپ بدانیم ولی آنچه تاکنون اعلام کرده این است که سیاست‌هایش نزدیکی با اروپا ندارد.

مهاجر در رابطه با اینکه  آیا شرکت‌های سوئدی در زمینه همکاری‌های هسته‌ای صلح‌آمیز با ایران اعلام آمادگی کرده‌اند و یا سفری به کشور ما نداشتند؟ گفت: سفر مشخصی از سوی این شرکت‌ها انجام نشده و مذاکرات در سطح دولتی ادامه دارد.

سفیر کشورمان در استکهلم در مورد اقدامات غیر انسانی برخی گروهک‌های تروریستی و تاثیرات این اقدامات بر زندگی سایر ایرانیان مقیم اروپا گفت: گروهک‌های تروریستی همه چیز خود را از دست داده‌اند و کمترین جایگاهی در بین مردم ایران ندارند.
وی ادامه داد: دولت های اروپایی هم به این موضوع واقف هستند که خیل عظیم ایرانیان مقیم اروپا اولین مخالفان این گروهک‌ها هستند. تعامل و رابطه خوب ایرانیان مقیم با سفارتخانه‌های کشورمان، شلوغی فراوان بخش‌های کنسولی سفارت‌خانه‌های ما مثل استکهلم و خالی نبودن پروازهای متعدد اروپا به ایران همه پاسخ عملی و نه کلامی به این امر است.

با کشورهای اروپایی در مقوله حقوق بشر دیدگاه‌های متفاوتی داریم

وی همچنین  در پاسخ به اینکه از نظر شما چرا کشورهای اروپایی در مقابل این اقدامات سکوت کرده اند و آیا ایران و سوئد در رابطه با مسائل حقوق بشری هم رایزنی و تعامل دارند و اگر دارند آیا برای حل مسائلی از این قبیل گفت‌وگو داشته‌اند؟ افزود:‌ واقعیت این است که ما با کشورهای اروپایی در مقوله حقوق بشر دارای دیدگاه‌های متفاوت هستیم و در مذاکرات و دیدارهای‌مان، موضوع حقوق بشر از جمله موضوعات مورد مذاکره بوده است. حرکت‌های ایذایی و مذبوحانه گروهک‌های تروریستی همواره از موضوعاتی بوده که مدنظر بوده و مرتبا با اروپایی‌ها مذاکره کرده‌ایم.

سیاست‌های سوئد در قبال منطقه بسیار معتدل‌تر از دیگر کشورهای اروپایی است


مهاجر در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه سیاست‌های سوئد در قبال مسائل منطقه را چطور ارزیابی می‌کنید؟ خاطرنشان کرد: سوئد از جمله معدود کشورهای اروپای غربی است که عضو ناتو نبوده و به طور سنتی خود را غیر متعهد می‌داند و به شدت هواخواه برچیده شدن سلاح‌های هسته‌ای از همه کشورهاست. مواضع سوئد در قبال منطقه خاورمیانه بسیار معتدل‌تر از دیگر کشورهای اروپایی است و هرچند با بشار اسد مخالف هستند ولی از همان ابتدای بحران، وجود رئیس‌جمهور سوریه را به عنوان یک واقعیت انکار نکردند و برعکس دیگر کشورهای اروپایی، در سال ۲۰۱۴ اجازه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سوریه را به سفارت سوریه در استکهلم دادند.
وی ادامه داد: جالب است بدانید که سوئد تنها کشور عضو اتحادیه اروپاست که دولت مستقل فلسطینی را به رسمیت شناخته و بدین خاطر مورد بغض دولت صهیونیستی است. این مواضع دولت سوئد همچون به رسمیت شناختن دولت فلسطین هزینه زیادی برای دولت سوئد داشته است. توجه کنید که به صورت سنتی، سوئدیها مواضع معتدلی در سیاست خارجی شان داشته اند. شخصیت های مبرزی همچون مرحوم اولاف پالمه همان زمان که نخست وزیر بود در تظاهرات ضد آمریکایی اشغال ویتنام شرکت می کرد. این کشور شخصیت های مشهور بین المللی همچون هانس بلیکس، اوکئوس، داگ هامرشولد و غیره را داشته که بسیار معتدل بوده اند.

سفیر کشورمان در سوئد با اشاره به  اینکه سوئد از ابتدای سال جاری میلادی عضو غیر دائم شورای امنیت شده است، افزود: آنها امروز علاقه‌مندتر از گذشته مایلند معضلات پیچیده منطقه خاورمیانه را بیش از گذشته بفهمند و در حل آن کمک کنند. همانگونه که آقای لوون نخست‌وزیر سوئد اعلام کرد، از جمله اهداف اصلی سفر نخست وزیر سوئد به ایران هم مشورت در مورد مسائل منطقه و شنیدن مواضع کشورمان بود و ما هم خود را ملزم می‌دانیم نسبت به علاقه و شوق سوئدیها پاسخ مثبت بدهیم و این مذاکرات و مشورتها را ادامه و ارتقا دهیم.

این دیپلمات کشورمان با بیان اینکه ایرانیان مقیم سوئد جمعیتی وسیع حدود ۱۱۰ هزار نفر یعنی حدود یک درصد جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند، گفت: تعداد دانشجویان ایرانی در این کشور حدود ۴ هزار نفر است. هموطنان ایرانی ما در سوئد بسیار خوشنام، فعال، اکثرا تحصیلکرده و علاقه‌مند هستند و در کمتر وزارتخانه، شرکت و سازمان سوئدی است که ایرانیان حضور نداشته باشند.

از هیچ مقام سوئدی سخنان منفی در مورد هموطنان ایرانی نشنیده‌ام


وی تاکید کرد: هیچ‌وقت از هیچ مقام سوئدی سخنان منفی در مورد هموطنان ایرانی نشنیده ام و به آنها افتخار می‌کنم. ایرانیان مقیم نقش سازنده ای در کشور سوئد داشته اند و همچون همه هموطنان ایرانی ما در سراسر گیتی بسیار معتدل و میانه هستند و در هیچ اقدام افراطی و خدای ناکرده تروریستی حضور نداشته اند. من به عنوان سفیر کشورم، از جمله با اولویت ترین اهدافم خدمت به هموطنان ایرانی است و با تکیه بر تجارب قریب ۵ سالی که مدیرکل کنسولی وزارت خارجه بودم، در این مدت سعی کرده‌ایم بهترین و راحت‌ترین خدمات کنسولی را به آنها ارائه کنیم. خوشبختانه ایرانیان مقیم هم تعامل فوق العاده مثبتی با سفارت دارند.


گفت‌وگو از خبرنگار ایسنا: آزاده تهرانی

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha