• یکشنبه / ۱۵ اسفند ۱۳۹۵ / ۱۳:۴۱
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 95121509639
  • منبع : وزارت نیرو

کنفرانس ملی اقتصاد مقاومتی و برجام

وزیر نیرو: اقتصاد مقاومتی و برجام در راستای هم حرکت می‌کنند

وزیر نیرو: اقتصاد مقاومتی و برجام در راستای هم حرکت می‌کنند

وزیر نیرو گفت: توانایی صدور کالا و تجهیزات و تکنولوژی باعث ایجاد یک اقتصاد رقابت پذیر می شود و اگر برجام نبود شاید امیدی به حرکت به سمت این هدف هم نبود.

به گزارش ایسنا، حمید چیت چیان، وزیر نیرو عصر گذشته در کنفرانس ملی " اقتصاد مقاومتی و برجام" با اشاره تکیه بر توانمندی داخلی در سال های پس از جنگ تحمیلی تا امروز، گفت: پس از جنگ تحمیلی برنامه ریزی هوشمندانه ای برای خودکفایی صنایع مختلف از جمله صنعت آب و برق انجام شد و این امر باعث شد تا عمده نیازهای کشور با تکیه بر توانمندی داخلی تامین شود.  

وی افزود: بحث درونزایی یکی از اصول اساسی اقتصاد مقاومتی است، اما بایستی توجه داشت که تحقق این اصل بدون کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری در مصرف انرژی امکانپذیر نخواهد شد.

وی تصریح کرد: کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری تنها با استفاده از تجربیات و دانش روز جهانی در صنعت امکانپذیر است بنابراین ما راهی جز توسعه  و گسترش تعاملات جهانی برای تحقق این امر نداریم.

چیت چیان تاکید کرد: مجهز شدن به دانش ساخت توربین های کلاس F که باعث افزایش راندمان نیروگاه ها تا سطح ۵۸ درصد می شود، زمانی قابل تحقق است که این تعملات را گسترش داد.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه برجام امکان و فرصت انتقال فناوری و ارتقای بهره وری در کشور را فراهم کرده است.

وی ادامه داد: ما هم اکنون در صنعت آب و برق ظرفیت تولید تجهزات در سطح بالایی داریم اما اگر نتوانیم زمینه صدور این توانایی را به سایر کشورها فراهم کنیم و از طریق آن برای کشور ارز آوری داشته باشیم، بخش زیادی از این توانایی هدر می رود.

وزیر نیرو گفت: توانایی صدور کالا و تجهیزات و تکنولوژی باعث ایجاد یک اقتصاد رقابت پذیر می شود و اگر برجام نبود شاید امیدی به حرکت به سمت این هدف هم نبود.

چیت چیان با اشاره به لزوم جذب سرمایه گذاری در اجرای طرح های آب و فاضلاب، تصریح کرد: در حال حاضر حدود ۴۲ درصد از شهرهای کشور به سیستم فاضلاب مجهز هستند و برای رساندن این عدد به ۱۰۰ درصد نیازمند میلیاردها دلار سرمایه گذاری هستیم که زمینه داخلی آن فعلا امکانپذیر نیست.

وی ادامه داد: تنها برای ساماندهی طرح های آب و فاضلاب خوزستان نیاز به ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری هستیم که تنها با جذب فاینانس یا سرمایه گذاری خارجی امکان اجرای آن ها است.

وی در پایان گفت: چیدن میوه برجام در صنعت آب و برق نیازمند سامان دهی اقتصاد آب و برق، شفافیت در صدور تضامین مالی و ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید است

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha