• یکشنبه / ۱۵ اسفند ۱۳۹۵ / ۰۹:۴۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 95121509322
  • خبرنگار : 71402

ترکیه کمپین‌ها در حمایت از رفراندوم را در آلمان و هلند افزایش می‌دهد

ترکیه کمپین‌ها در حمایت از رفراندوم را در آلمان و هلند افزایش می‌دهد

دولت ترکیه در راستای جلب حمایت مردمی از افزایش اختیارات اردوغان در رفراندوم آتی قصد دارد تا راهپیمایی‌های بیشتری را برای ترغیب ترک‌های مقیم آلمان و هلند برگزار کند. این در حالی است که دولت‌های برلین و آمستردام با این اقدامات مخالف هستند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، مولود چاووش‌ اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه از محدودیت‌های آلمان و هلند برای برگزاری تجمعات انتقاد کرده و آنها را "غیر دموکراتیک" خوانده است. به گفته چاووش اوغلو، ترکیه به فشارهای خود در آستانه رفراندوم ۱۶ آوریل ادامه می‌دهد.

وزیر امور خارجه ترکیه در کمپینی در جنوب کشورش گفت: هیچ کدام از شما نمی‌توانید جلوی ما را بگیرید. هر جایی بخواهیم می‌رویم و با شهروندانمان دیدار و نشست برگزار می‌کنیم.

وزیر امور خارجه ترکیه اعلام کرد: نه آلمان و نه هلند نمی‌توانند مقامات ترکیه را از دیدار با شهروندانشان محروم کنند.

مولود چاووش اوغلو با اشاره به لغو گردهمایی حزب عدالت و توسعه در خارج از کشور در راستای کمپین "آری" توسط هلند و آلمان خطاب به این دو کشور گفت: هیچ یک از شما نمی‌توانید مانع ما شوید، ما هر جا که بخواهیم می‌توانیم برویم، اما می‌توانیم با شهروندانمان دیدار کرده و گردهمایی‌هایی را برگزار کنیم.

وی در ادامه اظهاراتش با انتقاد از درک آلمان و هلند از دموکراسی اضافه کرد: هلند اعلام کرد: "شما نمی‌توانید در فضای عمومی ما کمپین راه بیندازید". آزادی بیان کجاست؟ شما به ما درس می‌دهید اما حق تجمع و گردهمایی کجاست؟ این است درک شما از آزادی؟

چاووش اوغلو اضافه کرد: آلمان و هلند نباید از ترکیه بترسند. آلمان به سران پ.ک.ک اجازه سخنرانی می‌دهد اما به رئیس‌جمهور ترکیه چنین اجازه‌ای را نمی‌دهد.

وی افزود: آنها به طرفداران کمپین "نه" سخنرانی داده و به طرفداران کمپین "آری" این اجازه را نمی‌دهند. بر همین اساس باید در رفراندوم پیشرو، ‌رای آری بدهیم.

اظهارنظرهای مقام‌های ترکیه‌ای نشان می‌دهد، افزایش اختیارات ریاست جمهوری و تغییر سیستم تا چه حد برای رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه اهمیت دارد؛ خصوصا پس از کودتای نظامی ناکام ژوئیه گذشته.

اختلاف‌نظرها منجر به جدال گاها تند و تیز بین این کشورهای عضو ناتو شده است. با بالا گرفتن تنش‌ها، آلمان هم خواستار آزادی یک روزنامه‌نگار آلمانی شده که دوشنبه گذشته در ترکیه بازداشت شد. اردوغان هم او را یک "عامل آلمانی" توصیف کرد.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان شنبه با نخست‌وزیر ترکیه گفت‌وگوی تلفنی داشت اما جزئیاتی از آن اعلام نشد. زیگمار گابریل، وزیر امور خارجه آلمان که این هفته با چاووش اوغلو در برلین دیدار خواهد کرد، نسبت به بالا گرفتن تنش‌ها میان دو کشور هشدار داده اما گفته است برلین هر جا لازم بداند انتقاد خواهد کرد.

گابریل در مطلبی برای روزنامه بیلد آم زونتاگ نوشت: دوستی آلمان – ترکیه بسیار عمیق‌تر از تنش‌های دیپلماتیکی است که امروز شاهد هستیم. نمی‌توانیم اجازه دهیم تنفر و سوء تفاهم از اختلافات سیاسی حاصل شود. آن دسته از سیاستمداران ترکیه‌ای که می‌خواهند در آلمان کمپین برگزار کنند باید به قوانین و نیز نجابت در برخورد احترام بگذارند.

آلمان میزبان ۵ / ۱ میلیون شهروند ترکیه است و بسیاری از اعضای ائتلاف مرکل شنبه نسبت به کمپین سیاستمداران ترکیه‌ای میان آنها ابراز نگرانی کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha