• شنبه / ۱۴ اسفند ۱۳۹۵ / ۱۱:۴۰
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 95121408628
  • خبرنگار : 71542

قطع کردن درخت به مثابه قطع کردن بال ملائکه است

قطع کردن درخت به مثابه قطع کردن بال ملائکه است

مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری ضمن اشاره به تاکیدات آموزه های دینی بر اهمیت حفظ منابع طبیعی، امر به معروف و نهی از منکر را یکی از راهکارها برای حفظ و حراست از محیط زیست دانست.

حجت الاسلام مصطفی طباطبایی نژاد در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه باید به منابع طبیعی از دو دیدگاه نگاه کنیم، گفت: یک دیدگاه این است که این مواهب برای بهزیستی انسان مفید است یعنی برای داشتن زندگی خوب باید هوای و محیط زیست سالم داشته باشیم و دیدگاه دوم بحث آموزه های دینی در حوزه منابع طبیعی است.

وی افزود: نقل می شود؛ اگر درختان و جنگل ها قطع شود در حقیقت ریه تنفسی انسان ها را قطع کرده اند و ادامه زندگی در چنین شرایطی میسر نیست چون آنها نیاز به اکسیژن دارند.

ضرورت آموزش محیط زیستی از سنین کودکی

مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جنگل ها، با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در مورد ضرورت آموزش کودکان در زمینه حفاظت از طبیعت، اظهار کرد: باید به انسان ها از سنین کودکی بیاموزیم که به جنگل ها، درختان و مراتع برای حیات خود نیاز دارند. باید این مسئله را جا بیاندازیم که برای زندگی سالم حفاظت از منابع طبیعی ضروری است.

حجت الاسلام طباطبایی نژاد در ادامه با اشاره به بحث آموزه های دینی در حوزه ضرورت حفظ منابع طبیعی اظهار کرد: این دیدگاه دوم در حوزه منابع طبیعی است. بر اساس آموزه های دینی، "قطع کردن درخت مثل آنست که بال ملائکه را قطع کرده باشید." همچنین مطرح می شود که  از درختان استفاده کنید و آنها را آبیاری کنید، اینجاست که می بینیم توجه و سفارش به حفظ درخت در آموزه های بسیار صورت گرفته است.

بیش از 1000 آیه با موضوع منابع طبیعی در قرآن وجود دارد

مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جنگل ها با بیان اینکه باید از روحانیون به عنوان سفیران عصر کنونی بخواهیم اهمیت درختکاری را برای مردم جا بیاندازند، گفت: از کل آیه های قرآن، بیش از 1000 آیه با محوریت حفظ منابع طبیعی است و تاکید شده که با نگاه کردن به طبیعت به یاد خدا می افتیم و نوعی خداشناسی نیز محسوب می شود.

به گفته وی، از آنجا که جامعه ما اسلامی است می توان با ارائه هر دو دیدگاه جامعه را به سمتی ببریم که ما در حفظ و حراست از منابع طبیعی کمک کنند. نکته دیگر آنست که همه انسان ها به سه چیز شامل شغل، مسکن و فضای تفریح نیاز دارند که بر اساس قانون اساسی دولت موظف است این سه رکن را برای جامعه فراهم کند. اگر دولت این نیازها را فراهم کند، باعث می شود کسانی که نسبت به منابع طبیعی دقت کافی را ندارند وقتی ببینند که این نیازهایشان برآورده شده نسبت به حفظ و حراست از منابع طبیعی مسئولانه تر برخورد کرده و از دست اندازی به منابع خودداری می کنند.  

حجت الاسلام طباطبایی نژاد در مورد توجه جامعه روحانیت و ائمه جمعه نسبت به فرهنگسازی در حوزه محیط زیست، با بیان اینکه جلساتی برای پیگیری این موضوع برگزار می شود، گفت: تعداد زیادی از ائمه جمعه و علما به این مقوله ها می پردازند که در نتیجه ورود روحانیون در این زمینه رشد بیشتری نسبت به گذشته داشته است.

وی در ادامه به مصادیقی از آموزه های دینی در حوزه اهمیت منابع طبیعی اشاره و اظهار کرد: در آیه ها یک بحث آب را داریم که این طور مطرح شده که «کل شی من الماء» یعنی «همه چیز از آب به وجود آمده است»، یکی بحث خاک است که «إنّا خلقناکم من التراب» یعنی «خلقت ما از خاک است»، بحث دیگر در مورد جنگل هایی که خدا به وجود آورده است که اگر به این جنگل ها نگاه کنید سبزی آن چشم شما را جلا می دهد و همین طور مطرح می شود که انسان ها با نگاه به این صحنه ها به یاد خدا می افتند.

وی با بیان اینکه برای استفاده از امر به معروف و نهی از منکر در حوزه حفاظت محیط زیست باید ورود جدی برای آموزش و فرهنگسازی داشته باشیم، گفت: در بحث امر به معروف و نهی از منکر اگر ببینیم کسی کار خیری انجام می دهد باید او را به ادامه کار خیرش تشویق کنیم، از جمله کارهای خیر در حوزه محیط زیست درختکاری به منظور ایجاد فضای بهتر است. همچنین لازم است با ایجاد اشتغال برای کسانی که درختان را برای فروش چوب قطع می کنند، از ادامه این روند جلوگیری کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha