به گزارش ایسنا، علی لاریجانی که در حین رسیدگی مجلس به لایحه بودجه 96 در همایش سراسری مجریان انتخابات حاضر شده بود، اظهار کرد: باید اعتراف کنم که بنده خیلی دست پر نیامدم که مجموعهای منضبط از مطالب را عرض کنم چون مجلس در سه شیفت جلسه دارد و گرفتار بحث بودجه ای هستم اما برای احترام به استانداران و متصدیان امر در وزارت کشور که کار مهمی در پیش دارند آمدم تا پیشاپیش خسته نباشید بگویم.
وی در ادامه با بیان اینکه از دید مجلس این کار شما از فراز مهم های کشور است که باید با انضباط انجام شود گفت: انتخابات برای کشور مردمسالاری مثل ایران که مردم سالاری دینی دارد امر بسیار مبارکی است ، شاید شعف سیاسی که در کشور به وجود میآید قابل مقایسه با سایر وجوه نباشد اما این مسئله امر واقعی است که مردم احساس کنند در سرنوشت خودشان سهیم هستند.
رئیس قوه مقننه افزود: این شعف سیاسی بسیار با ارزش است، هم برای پایداری کشور و هم برای توسعه اقتصادی لذا باید هر امری از نزاکتی برخوردار باشد که مبارک است.
وی خاطر نشان کرد: در واقع این مسئله برای ما که حکومتی با مردم سالاری دینی داریم، باید از نزاکت رفتاری برخوردار باشد و این امر بسیار پراهمیت است.
وی در ادامه بیان کرد: معمولا در انتخابات گفتوگوها و اختلاف نظرها به طور جدی عیان میشود و این امر میتواند شورآفرینی را در انتخابات افزایش دهد و کار خوبی است اما ما هر از گاهی فضای کشور را باید منبسط کنیم و در مواقع با توجه به ظرفیتهای موجود کمک شود که جامعه هوشیار گردد به شرطی که تبدیل به سایش های بلاوجه نشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین اظهار کرد: مشاهده کردهاید که میدان ، میدان تاخت و تاز سیاسی برای از بین بردن ظرفیت رقیب نیست. میدان برای این است که مردم صحنه را بشناسند و اختلاف رای را هم بشناسند نه اینکه دیگران را تخریب کنند. تخریب این امر مبارک را تنزل میدهد و نمی تواند انتخابات را بهتر کند. پس از آن هم بحث درگیری و دلخوری ها در کشور میشود که هم در انتخابات و هم بعد از آن ظرفیت کشور را کاهش میدهد؛ بنابراین باید چارچوب نظارتی از ابعاد مختلف داشته باشیم زیرا این مسئله امری ضروری است.
لاریجانی با بیان اینکه فرمانداران و استانداران باید امور را سامان دهند گفت: ساماندهی طبیبانه برای بخش های سیاسی در انتخابات باید صورت گیرد. ممکن است کسی حرفی بزند که صحیح نباشد و باید صحیح مطلب را به او فهماند. این رایزنی های پشت صحنه برای کسانی که وارد میدان انتخابات میشوند باید به گونه ای باشد که با سلامت رفتاری کارها را انجام دهد و شما به عنوان عناصر مهم حکومت در استان ها ، شهرها و بخش ها ظرفیت بسیاری دارید.
لاریجانی تاکید کرد: اولین نکته این است که این امر را مهم ، حیاتی و مبارک بدانیم و ضوابط آن را هم شناخته و سامان دهیم که نهایتا کمک میکند انتخاباتی سالم و ارزشمند داشته باشیم.
رئیس قوه مقننه در ادامه خاطر نشان کرد: همیشه انتخابات پر شور برای کشور مهم است اما امروز مهمتر است. زیرا شرایط کشور در صحنه منطقه ای و بینالمللی ایجاب میکند درخشندگی مردم سالاری را به رخ بکشیم. گفتوگوهایی توسط برخی عناصر منطقه ای از قدرت های بزرگ راجع به ایران مطرح شده است که دنبال گزک های بلاوجه علیه ایران بودند.
وی اظهار کرد: باید در این انتخابات شفافیت مردم سالاری در ایران را به رخ بکشیم و با حضور جدی مردم این امر امکان پذیر است، ما باید نشاط سیاسی به وجود آوریم.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: البته با شرایطی که داریم و نوساناتی که در وضعیت اقتصادی کشور وجود دارد از نظر بنده فضای انتخابات در کشور ما یک مقدار دیر شکل گرفته لذا باید دامن بزنیم و رسانه ها، رادیوو تلویزیون هم برای حضور احزاب شرایط را فراهم کنند که مردم در معرض آزمون بزرگ هستند و این مسئله برای کشور ما ذی مقدار است. بنابراین باید تلاش کنیم به روش هایی منزلت سیاسی را به رخ بکشیم و کار ملی بزرگی را انجام دهیم.
لاریجانی با بیان اینکه مولفه حضور مردم مهم است گفت: هرچه انتخابات سالم و با نزاکت باشد رغبت عمومی برای حضور بیشتر خواهد شد.
به گزارش ایسنا ، علی لاریجانی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه رعایت مسائل قانونی باید مدنظر باشد و هیچ چیزی بهتر از این نیست که مردم اعتماد داشته باشند گفت: مسئولین با روحیه حق طلبانه قانون را رعایت کنند و اگر جایی احساس شود که از ظرفیت های مختلف به رای مردم جهت می دهند این مسئله حتما اثر سوء خواهد داشت. فضا باید کاملا برابر باشد و روحیه حق طلبانه ساری و جاری باشد.
وی خاطر نشان کرد: تردیدی ندارم که با شناختی که از وزیر کشور دارم این روحیه حق طلبی و عدالت خود را ایشان دارند و خیلی از شما را هم که می شناسم از این منطق برخوردار هستید. بنابراین در فضای کشور نشان دهید همه مسئولین تابع رای مردم هستند و جز رای مردم جهت گیری در این زمینه وجود ندارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در این دوره هم انتخابات مجلس در چند حوزه ، انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و انتخابات ریاست جمهوری در پیش است گفت: در مورد انتخابات ریاست جمهوری غیر از نکات عام که در قانون اساسی وجود دارد و برای کاندیداها برشمرده شده که رجل سیاسی یا مذهبی باشند و از توانمندی مدیریتی برای اداره کشور برخوردار باشند اینها مسائل مهمی است که باید به آن توجه شود که برخی از این مسائل نیز به عهده شورای نگهبان است.
لاریجانی افزود: همیشه در انتخابات ریاست جمهوری با هجوم زیاد کاندیدا مواجه هستیم که وقتی از صافی وزارت کشور و شورای نگهبان عبور میکند به یک بیستم و یا یک سی ام کاهش می یابد. البته باید ضوابطی در این زمینه گذاشته شود که هم وزارت کشور و هیأت های اجرایی توجه داشته باشند و هم شورای نگهبان. به خاطر دارم به همین دلیل در مجلس قبل ضوابطی را تدوین کردیم .
وی تصریح کرد: البته در مورد رجل مذهبی بودن برای رئیسجمهور این نیست که فقط نماز بخوانند باید سهمی از مسائل دینی داشته باشد برای ایران که رئیسجمهور نفر دوم کشور به شمار می رود باید این درک از وجوه اسلامی در شخص رئیسجمهور وجودداشته باشد . همین طور در مورد مسئله مدیریت ، مدیریت امری نیست که کسی اگر سابقه ای هم داشت بتواند کشور را اداره کند.
وی افزود: اداره کل کشور با شرایطی که امروز داریم و مسائل داخلی و خارجی باید قانون به صورت ضابطه مند وجود داشته باشد. با توجه به آنچه که در مجلس هم تدوین کردیم تا جایی که به یاد دارم آقای جنتی هم خشنود بودند و می گفتند خوب است. اما چارچوب شورای نگهبان بر این نظر بود که باید تبدیل به آیین نامه شود. البته شنیده ام که در شورای نگهبان در کوران تدوین این هستند و این مسئله کمک میکند به اینکه بلاوجه هزینه ای تحمیل نشود و افرادی که در این تراز هستند به صحنه آیند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: رفتار رسانه ای در کشور میتواند به نشاط و علاقه مندی مردم در سطح ملی کمک کند.
وی در مورد مسائل شوراها نیز بیان کرد : شوراها مقام سیاسی نیست بیشتر برای آبادانی کشور وضع شده البته در قانون اساسی نیز برای امور سیاسی ، اقتصادی و فرهنگی نیز مسائلی مطرح شده است. اینکه از قانون اساسی مباحثی در قانون شوراها آمده کفایت میکند یا نه بحثی است که در مجلس و شورای نگهبان تفاوت نظر است. به هر حال ما نظر شورای نگهبان را مبنا قرار می دهیم.
وی افزود: در انتخابات شوراها قصد کشور این است اموری که مربوط به شوراها و روستاها است به دست خود مردم اداره شود و توانمندی های افراد و امانت داری آنها میتواند به این مسئله کمک کند و اینها از امانت داری به شمار می رود.
لاریجانی تصریح کرد: شنیدهام برخی اصرار میکنند افرادی را از شهرداری در جاهایی بگمارنند،یا با فلان پیمانکار کار کند، اینها از امانتداری بدور است، بنا نیست شهرداری ها مجموعهای دارالعجزه شوند که مدام بار اجرایی آن را بدوش بکشیم.
وی در ادامه اظهار کرد: مهمتر از همه این است که افراد صاحب نظر برای شهر و روستاها انتخاب شوند که توانمندی آبادانی را داشته باشند؛ البته هیأت اجرایی و نظارت بعد امانت داری را باید مورد توجه قرار دهد زیرا افرادی که لغزش هایی داشته اند به درد این کار نمی خورند و این موضوع امانت داری اقتصادی است اگر وجود داشته باشد شوراها میتوانند موفق باشند، بعضی از شوراها را دستگیر کردند آن هم به خاطر تخلفات، چرا باید چنین مسائلی رخ دهد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه وجه امانت داری برای آینده کشور خیلی مهم است گفت: امروز که هیچ اولویتی مهمتر از اقتصاد کشور نداریم بقیه امور در جوف هستند. در کلان مسائل کشور از نظر وزانتی نسبت به قبل بهتر هستیم . استراتژی کشور داهیانه جلو می رود اما نقطه ضعف در اقتصاد است. در بعضی وجوه اقتصادی پس از انقلاب کارهای خوبی انجام شده اما تبدیل به چرخه اقتصاد مطلوب نشده است . با دقت در حوزه اقتصاد همه نیروها را بسیج نکرده ایم. یک وجه این مسئله در شوراها است. ما باید آبادانی مناطق را به دست کسانی دهیم که اهمیت این مسئله را می دانند.
لاریجانی در ادامه بیان کرد: این بحثی که می خواهم مطرح کنم ربطی به حال شما ندارد، فکر می کنم به محض اینکه انتخابات شوراها آغاز شد باید دوره هایی برای فهم مسائل قانونی برای شماها گذاشته شود.
وی در ادامه اظهار کرد: نکته مهمتر که عرض می کنم که مطلبی بود که مقام معظم رهبری به آن تاکید کردند که انتخابات حق الناس است. لوازم این کار به دوش همه ما است چه بخش اجرایی و چه نظارت ها. حق نداریم راجع به حق الناس تصمیم دیگری بگیریم. شیرینی کار برای انتخابات در این نکته نهفته است که رهبری فرمودند این موضوع حق الناس است و شما افرادی هستید که کار مهم ملی را شکل می دهید و همه حامی شما هستیم.
لاریجانی در ادامه بیان کرد: هم وزارت کشور و هم مسئول ستاد انتخابات و استانداری ها اصل بار بر روی دوش آنها است و باید حوصله داشته باشند برای اینکه سطح و منزلت ملی کشور بالا رود و این برای ما مفید است.
وی در پایان با بیان اینکه تعامل شما با هیأت های نظارت مهم است و چارچوب باید بر اساس قانون باشد گفت: امیدوارم شاهد انتخابات با شکوه و در خور ملت ایران باشیم که باقیات صالحات شما خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات