به گزارش ایسنا، غلامرضا شریعتی در جلسه اقتصاد مقاومتی و مقابله با ریزگردها که شب گذشته (27 بهمن ماه) با حضور قائم مقام وزیر نیرو در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: در دولت یازدهم مصوب شد که جز برای مصارف شرب، آبی منتقل نشود. این موضوع را کاملا میپذیریم و هیچ کس هم نمی گوید که برای مصارف شرب نباید آب انتقال یابد اما باید در این زمینه که حجم آب مورد نیاز مصارف شرب جهت انتقال آب چقدر است، استان خوزستان و کارشناسان استان اقناع شوند.
وی افزود: قبل از دستور رییس جمهور مبنی بر اینکه انتقال آب تنها برای مصارف شرب باید انجام شود، وزارت نیرو در گزارش خود میزان آب مورد نیاز شرب و صنعتی جهت انتقال آب حوضهای را اعلام کرد و بعد از این دستور رییس جمهور نیز باز هم همان میزان را این بار تنها برای مصارف شرب اعلام کردند؛ بالاخره خوزستان باید در این زمینه قانع شود.
استاندار خوزستان خطاب به قائم مقام وزیر نیرو ادامه داد: از شما می خواهیم که به مجموعه های وزارت نیرو در زمینه انتقال آب تذکر دهید؛ نمی شود که قبل از دستور رییس جمهور حجم آب مورد نیاز مصارف شرب و صنعتی را برای انتقال آب اعلام کنند و بعد از دستور رییس جمهور نیز همین حجم را این بار تنها برای مصارف شرب عنوان کنند. این موضوع تا حدودی برای ما سنگین است و باید قانع شویم. دستور رییس جمهور را بر دیده منت مینهیم اما انتظار داریم که در این زمینه به صورت کارشناسی و مستدل عمل شود و کارشناسان خوزستان در این زمینه قانع شوند.
شریعتی با اشاره به اقدامات اخیر در حوزه برق جهت رفع مشکلات و مسائل اخیر قطعی برق خوزستان عنوان کرد: با توجه به تعداد زیاد مقرهها و ترانسهای برق، شست و شوی تاسیسات کاری بسیار سنگین و سخت است. در این مدت پرسنلهای شرکتهای توزیع برق منطقهای به صورت شبانه روزی فعالیت داشتند و زحمات آنها جای تقدیر دارد اما این وضعیت میتوانست بهتر مدیریت شود.
وی افزود: امید است که مرارتها و سختیهایی که در دو هفته اخیر به مردم خوزستان وارد شد، حتی الامکان تکرار نشود و مردم از بابت قطعی برق دیگر دغدغه و استرس نداشته باشند. در این مدت برای همه مردم نگرانی و التهابات ایجاد شد. واقعیت این است که پس از هشت سال دفاع مقدس دیگر مردم خوزستان تحمل اینگونه فشارهای روحی و روانی مانند پدیده گرد و غبار و قطعی برق و آب را ندارند، بنابراین خواهشمندم که تمهیدات لازم در این زمینه انجام شود.
استاندار خوزستان خطاب به قائم مقام وزیر نیرو اظهار کرد: در طرح وزارت نیرو در زمینه سیلکون رابر کردن مقره های برق، استان های سیستان و بلوچستان و هرمزگان به عنوان پایلوت انتخاب شدند. واقعا با توجه به مشکلاتی که برای خوزستان ایجاد شده است، حق خوزستان نبود که به عنوان پایلوت انتخاب شود؟ گفتند که انجام این طرح در خوزستان به علت گستردگی، هزینه بالایی دارد. آیا این هزینه به اندازه هزینه کاهش تولید 780 هزار بشکه نفت در طول یک روز قطعی برق خوزستان است؟
شریعتی ادامه داد: معتقدم که اگر طرحی به صورت پایلوت اجرا شود، انتخاب منطقه پایلوت نباید بر مبنای وسعت جغرافیایی باشد، بلکه باید در منطقه ای که دارای اهمیت بیشتر است و افت و کاهش تولید در آن، به اقتصاد ملی آسیب بیشتری می رساند، این طرح را اجرا شود. در زمینه مسائل انسانی، به علت هشت سال دفاع مقدس، معتقدم که خوزستان باید تا 40 یا 50 سال آینده در اولویت های اول کشور باشد، زیرا اثر جنگ تنها در کوتاه مدت نیست.
وی از نهایی شدن تخصیص آب فاز دوم طرح 550 هزار هکتاری خبر داد و گفت: شبهات، ایرادات و اشکالاتی که در زمینه تخصیص آب فاز دوم این طرح وجود داشت، رفع شد و در این زمینه به اشتراک نظر رسیدیم و مقرر شد که آب 238 هزار هکتار فاز دوم این طرح تخصیص یابد.
انتهای پیام
نظرات