به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، در جلسه مشترک مجلس نمایندگان و مجلس سنای سومالی لند- منطقه جدا شده در شمال سومالی- مجوز ساخت پایگاه نظامی امارات در یکی از شهرهای بندری در شمال غرب این کشور تصویب شد.
جمهوری سومالی لند منطقهای خودمختار واقع در شاخ آفریقاست که در سواحل خلیج عدن واقع و مشخصا در شمال کشور سومالی قرار دارد.
در رای گیری انجام شده در حضور ۱۵۱ نماینده حاضر در پارلمان ۱۴۴ قانونگذار به نفع ساخت این پایگاه نظامی و پنج تن در مخالفت با آن رای دادند. همچنین در این رای گیری، دو تن رای ممتنع دادند.
این شهر به دلیل داشتن بندر استراتژیک مهم در منطقه شاخ آفریقا که روی گذرگاه دریاییای قرار گرفته که کانال سوئز، دریای سرخ و اقیانوس هند را به هم متصل میسازد، قابل توجه است.
دولت سومالیلند در تلاش است این بندر را به مرکز تجاری منطقهای و بندر محوری برای دریانوردی در آن منطقه تبدیل کند تا به رسمیت شناختن این دولت خواهان استقلال کمک کند.
عبدالرحمان محمد عبدالله، رئیس مجلس نمایندگان و موسس "الحزب الوطنی" گفت: سه نماینده در پی مخالفت با این توافقنامه بازداشت شدند و تعداد زیادی هم تهدید شدند و ناگزیر به رای دادن به آن شدند.
به گفته کارشناسان، تبدیل این شهر به گذرگاهی لجستیکی جایگزین که آن را به اتیوپی متصل میسازد انحصار دریانوردی در بندر جیبوتی را میشکند و آن را به نقطه تحول اقتصادی، سیاسی، نظامی مهم در شاخ آفریقا بدل میکند.
این تصمیم بعد از صورت گرفت که شرکت بینالمللی "بنادر دوبی" سال گذشته میلادی اعلام کرد که امتیاز اداره و توسعه بندر بربره را به مدت ۳۰ سال به دست آورده است. سرمایهگذاریهایش در این بندر به ۴۴۲ میلیون دلار میرسد و از این سرمایهگذاریها برای آمادهسازی زیرساختها به ویژه احداث جاده مواصلاتی بین شهر بربره و مرزهای اتیوپی استفاده خواهد شد تا رفتوآمد کامیونها و انتقال کالاها آسان شود.
این رای گیری این اجازه را به مسؤولان سومالی لند داد که مذاکرات را با مقامات امارات متحده عربی برای ساخت اولین پایگاه نظامیاش در آفریقا تکمیل کنند.
در این راستا رئیس سومالی لند در پارلمان این منطقه اعلام کرد، ساخت این پایگاه نظامی میتواند برای این منطقه سودمند باشد.
با این حال جیبوتی و اتیوپی کشورهای همسایه سومالی مخالف ساخت این پایگاه نظامی هستند.
اما این گام (احداث پایگاه نظامی) در قالب شیوه جدید امارات برای گسترش پایگاههای خود در شرق آفریقا و منطقه اقیانوس هند است. امارات این کار را از طریق سرمایهگذاریهای بسیار ارزان از یک سو و تحکیم روابط و همکاری امنیتی با گروههای کشورهای واقع در شاخ آفریقا انجام میدهد.
بر اساس یک گزارش، امارات در تلاش برای دستیابی به بندر بربره برای فرود جنگندههایش است که در عملیات علیه یمن حضور دارند و بعد از آن نیز در پی گسترش نفوذ خود در اریتره است.
انتهای پیام
نظرات