دکتر خسرو حمزه در گفتوگو با ایسنا، درباره اعتراض های اخیر به عملکرد داوران در مسابقات لیگ برتر اظهار کرد: بحث داوری فوتبال یکی از چالشبرانگیزترین بحثهایی است که همواره در رقابتهای لیگ برتر فوتبال شاهد آن هستیم و هر سال هجمه زیادی به خاطر اشتباهات متوجه داوران میشود.
وی گفت: در دی سال گذشته به همت کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال در دو نوبت کلاس روانشناسی و مهارتهای ذهنی را برای داوران لیگ برتر، لیگ یک و دو برگزار کردیم و ۱۶۰ نفر از داوران در این کلاس حضور داشتند. سعی کردیم آموزشهای لازم را به داوران برای رسیدن به آمادگی ذهنی ارائه دهیم و بعد از پایان دوره به فدراسیون فوتبال اعلام کردیم که هر کدام از داوران در چه بخشی از مهارتهای ذهنی نیاز به تمرین دارند تا مشکلی برای قضاوت در جریان لیگ برتر فوتبال نداشته باشند.
رئیس کمیسیون ورزش انجمن روانشناسی ایران اضافه کرد: در اوایل سال ۹۵ نیز به کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال اعلام کردیم که این کلاسها باید تداوم پیدا کند تا داوران برای قضاوت لیگ ۹۵- ۹۶ از نظر مهارتهای ذهنی با کمترین اشتباه مواجه شوند. اما متاسفانه فدراسیون فوتبال علیرغم تاکیدات زیاد کمیته پزشکی هیچگونه پیگیری و جدیت لازم را برای تداوم این آموزشها نشان نداد.
وی تاکید کرد: ما بنا داشتیم داوران را براساس ویژگیهای شخصیتی و توانایی کنترل ذهنی طبقهبندی کنیم و بگوییم هر کدام از داوران برای حضور در کدام کلاس آموزشی مهارت های ذهنی شرکت کنند تا اشتباهات داوری را به حداقل برسانیم. اما متاسفانه از سوی دپارتمان داوری برای تداوم این آموزشها، پاسخی دریافت نکردیم.
حمزه افزود: یکی از مشکلات اساسی داوران لیگ برتر فوتبال ما این است که موضوع مهارتهای ذهنی را جدی نمیگیرند. در صورتی که اکثر داوران ما از نظر ذهنی برای قضاوت بازیها دچار مشکل هستند و به واقع نمیدانند چه زمانی و در کجا از مهارتهای ذهنی به خوبی استفاده کنند تا کمتر دچار اشتباه شوند.
رئیس کمیسیون ورزش انجمن روانشناسی ایران خاطرنشان کرد: ما در طی دو نوبت کلاس آموزشی برای داوران برگزار کردیم و آنهارا در هفت گروه از نظر مهارتهای ذهنی طبقهبندی کردیم و حتی خروجی تستهای خود را پس از آنالیز در اختیار کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال قرار دادیم تا به دپارتمان داوری اعلام کند که داوران ما از نظر مهارتهای ذهنی در چه سطحی قرار دارند و نیاز به چه آموزشهایی هستند تا بتوانند در جریان رقابتهای لیگ برتر، لیگ یک و دو بهترین قضاوت را انجام دهند. اما متاسفانه دپارتمان داوری این موضوع را تا به امروز به جد دنبال نکرده است. به همین خاطر اگر در جریان بازیهای لیگ شاهد جنجالهای زیادی در بخش داوری هستیم، به خاطر نداشتن آمادگی ذهنی است.
وی در پایان گفت: اگر موضوع آموزش مهارتهای ذهنی داوران در سال گذشته پیگیری میشد، امسال درصد اشتباهات از سوی داوران بسیار کمتر بود و هجمههای کمتری متوجه آنها میشد.
انتهای پیام
نظرات