• یکشنبه / ۱۰ بهمن ۱۳۹۵ / ۱۱:۱۹
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 95111006512
  • خبرنگار : 71571

معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه برگزار می‌کند

دومین جشنواره «ایده‌ها و فرصت‌ها، پیشگیری از جرم یک مسئولیت اجتماعی»

دومین جشنواره «ایده‌ها و فرصت‌ها، پیشگیری از جرم یک مسئولیت اجتماعی»

قائم‌مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه از برگزاری دومین جشنواره ایده‌ها و فرصت‌ها در کیش خبر داد.

به گزارش ایسنا، امیری‌اصفهانی ضمن تشکر از نمایندگان رسانه با بیان اینکه روند نگران‌کننده جرائم و آسیب‌های اجتماعی محتاج تدبیر مناسب و به هنگام است، اظهار کرد: غفلت از این موضوع به آحاد مردم آسیب می‌رساند و هر آسیبی که واقع شود، هم مرتکب جرم هم متضرر از جرم و هم آحاد مردم را در معرض تضییع حقوق قرار می‌دهد.

قائم‌مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه خاطرنشان کرد: امروز در دنیای واقعی شاهد انواع و اقسام ناهنجاری هستیم که گاهی در شکل جرم و گاهی در قالب های مخل انتظام در بخش اجتماعی شهود و بروز پیدا می‌کند.

وی افزود: گسترش این جرائم در دنیای مجازی بسیار زیاد است؛ زیرا دنیای مجازی به سرعت در حال گسترش است و در آینده نه چندان دور حیات اجتماعی را در دل خود هضم می کند؛ لذا کنترل جرائم مجازی کمتر از دنیای واقعی نخواهد بود، اما مدیریت در دنیای مجازی ابزار و لوازم خاص خود را می‌طلبد. الزاماتی که در دنیای واقعی مطرح است ممکن است در دنیای مجازی قابل طرح نباشد.

امیری‌اصفهانی با اشاره به اینکه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه از سه سال پیش تاکنون وارد عرصه مدیریت کنترل جرم و آسیب اجتماعی در فضای مجازی شده است، گفت: فضای مجازی هم نقاط قوت دارد و هم نقاط ضعف که در صدد هستیم با تمرکز روی نقاط قوت آسیب‌های اجتماعی را کمتر کنیم. جامعه جوانان که آینده سازان کشور هستند، در معرض آسیب بیشتری از این دنیای مجازی قرار دارند.

قائم‌مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه افزود: آشنا شدن جوان ها با دنیای مجازی از یک طرف و نقاط قوت استفاده از ظرفیت های مجازی از طرف دیگر را در برنامه های خود قرار دادیم. استفاده از ابزارهای مبتنی بر دنیای مجازی و استفاده از ظرفیت های تلفن همراه با طراحی نرم افزار از دیگر برنامه های ماست.

وی گفت: در سال 94 با استفاده از الگویی که امروزه بویژه در بخش جوان قرار می گیرد که هم مبتنی بر کارآفرینی است و هم رویکرد خلاقانه را در پی دارد، قصد داشتیم از ظرفیت رو به گسترش استفاده بومی کنیم و با استفاده از جوانان هوشمند جامعه اسلامی ایده ها و فرصت هایی را برای پیشگیری از وقوع جرم در عرصه تلفن همراه ایجاد نماییم. جشنواره سال گذشته با همین هدف برگزار شد.

امیری اصفهانی اضافه کرد: در سال جاری دومین جشنواره ایده ها و فرصت ها طراحی شد که با راهنمایی دبیرخانه ارتقای واحدهای عمومی و سازمان های مختلف برگزار می شود. 31 استان کشور در این جشنواره به چهار منطقه تقسیم شدند که در هر منطقه ایده ها مورد داوری و ممیزی قرار گرفت و نهایتا 8 تیم به عنوان تیم های برتر انتخاب شدند.

قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با اشاره به اینکه پیوند زدن بین ایده ها و کارآفرینی در این جشنواره مورد هدف است، بیان کرد: ایده ای که هم نافع برای مردم باشد و زمینه های وقوع جرم و ناهنجاری را صفر کند یا به حداقل برساند و هم از طرف دیگر برای خالق ایده فرصت اشتغال ایجاد کند، در این جشنواره مورد توجه بوده است. امیدواریم مشارکت و همکاری همه اشخاص و کسانی که دغدغه سلامت اجتماعی و کاهش جرم در ذهن شان وجود دارد با همکاری سایر دستگاه ها در سال های جاری را شاهد باشیم.

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا تنها قوه قضائیه و معاونت پیشگیری این طرح را اجرا می کند و ایده پردازی آن به چه شکل است، خاطرنشان کرد: جشنواره در واقع در چهار موضوع خانواده، تحکیم خانواده و کاهش طلاق، اعتیاد، فرهنگ ترافیک و همچنین نظارت بر فضای مجازی مورد توجه قرار گرفته است. با این هدف که با استفاده از مدیریت فضای مجازی و با استفاده از نرم افزارهای تلفن همراه هر اقدامی که به کاهش جرم کمک می کند را در قالب ایده های این موضوعات مطرح و ارائه شده است.

امیری اصفهانی افزود: دستگاه هایی که به شکل موثر با معاونت همکاری می کنند و حمایت خود را برای استمرار موضوع از طریق عملیاتی کردن ایده ها ایجاد می کنند تا آحاد جامعه از منافع این ایده بهره مند شوند و میل به کاهش آسیب افزایش یابد، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از زیر مجموعه های آن، وزارت علوم و تحقیقات، نیروی انتظامی، سازمان بهزیستی، پلیس راهور، دانشگاه آزاد اسلامی و غیره... که از حامیان مجری و ایده پردازان هستند.

قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه آیا از نفرات برتر این جشنواره حمایتی صورت می گیرد، گفت: هر یک از این دستگاه ها حمایت هایی خاص از ایده پردازان خواهند داشت. مثلا مراکز رشد تبدیل ایده را برای مصرفی شدن به عهده دارند. همچنین دستگاه‌های فرهنگی یا اجرایی برای تسهیل در صدور مجوزها اقدام می کنند. در نهایت تمامی دستگاه ها آمادگی خود را برای تقویت این رویکرد ارائه کرده اند. حتی اگر برای تبدیل ایده به وام نیاز باشد، وام های کم بهره را در اختیار ایده پردازان قرار بدهند.

وی ایجاد همگرایی در عرضه نوین نظام پیشگیری را از اهداف این جشنواره دانست و خاطرنشان کرد: کل تیم ها در مرحله اول شامل 105 تیم در سطح ملی بود که از بین آنها 8 تیم انتخاب شده است. کسانی که در برگزاری این همایش اقدامات انجام داده اند و همچنین معاونت اجتماعی پیشگیری از وقوع جرم در این جشنواره حضور دارند.

امیری اصفهانی بهانه برگزاری این جشنواره در کیش را تفاهمنامه ای که با شورای مناطق آزاد امضا شده بود دانست و عنوان کرد: جشنواره با هدف تقویت رویکرد پیشگیری با مناطق آزاد شکل گرفت. با گزارش هایی که ارائه کردیم همزمان اقدامات پیشگیرانه در این حوزه صورت گرفته است. همچنین درصدد بودیم با استفاده از ظرفیت مناطق آزاد آن را در تمام حوزه ها عملیاتی کنیم و آن را تعمیم دهیم تا الگوی مناسب از جامعه کوچک عاری از جرم ارائه دهیم.

وی گفت: نکته دیگر در این جشنواره این است که در حال حاضر این جشنواره در سطح ملی برگزار می شود، اما پیشگیری باید در سطح جهانی باشد. امیدواریم دایره شمول آن را از مرزهای جغرافیایی گسترش دهیم.

قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه اصلی ترین هدف این جشنواره را ترویج فرهنگ پیشگیری معرفی کرد و ادامه داد: این که پیشگیری دغدغه ای شود برای آحاد جامعه و اسباب مشارکت مردم و مسئولیت پذیری موثرتر در جامعه را فراهم کند، مهمترین هدف این جشنواره بوده است. این جشنواره کاملا رایگان برگزار شده و متقاضیان در فضای مجازی و به شکل غیر فیزیکی طرح های خود را مطرح کرده اند.

وی افزود: این جشنواره تلفیق ایده های فعالانه می باشد که عمدتا در سطح دانشجویی و به شکل محدود در سطح دانش آموزان ایده پرداز برگزار خواهد شد. انتخاب واژه بومی در این جشنواره به دلیل پاسداشت زبان فارسی بوده است.

امیری اصفهانی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه از میان ایده های سال گذشته آیا ایده ای به ثبت رسیده و به مرحله اجرایی رسیده است؟ خاطرنشان کرد: بله، در دانشگاه امیرکبیر مرحله نهایی این جشنواره برگزار شد. ایده های خوبی مطرح گردید که سه ایده به عنوان ایده های برتر انتخاب شدند که دو ایده مربوط به ترافیک و راهنمایی و رانندگی بود و دیگری در حوزه اعتیاد. استقبال زیادی از ناحیه ایده پردازان داشتیم که نقطه قوت برای استمرار جشنواره در سال های آتی را در ما ایجاد کرد.

قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه در این جشنواره داوری بر عهده چه کسی است؟ گفت: داورها با تخصص ها و رویکردهای مختلف حضور دارند که هم رویکرد اجتماعی را مورد توجه قرار می دهند و هم رویکرد قانونی را از نظر می گذرانند. پیشگیری موضوع میان رشته ای است و تمام عرصه ها باید در تمام فعالیت های پیشگیرانه اقدام کنند.

امیری اصفهانی از طراحی سایت مختص به این جشنواره خبر داد و گفت: در سایتی که به همین منظور از طرف معاونت پیشگیری طراحی شده است، طرح های برتر معرفی شده است.

وی افزود: اگر برش طبیعی از جرائم تمام نقاط کشور داشته باشیم تفاوت خاصی وجود ندارد، اما نوع جرائم در تمام مناطق کشور یکسان و متوازن است. در مناطق آزاد هم  این موضوع متفاوت نیست. اصلی ترین ویژگی مناطق آزاد فرآیند تصمیم گیری و اجرای بسیار کوتاه است. نظام تقنینی و اجرایی در مناطق آزاد بسیار کوتاه تدوین شده است.

قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در پایان با اشاره به اینکه اگر بتوانیم الگوی مناسبی از پیشگیری در مناطق آزاد را ارائه نماییم، تصریح کرد: مسئولین محترم کیش میل به طراحی سریع تر این الگوها و اجرای آن دارند. کیش هم کارکرد صنعتی دارد و هم کارکرد سیاحتی. اگر این طرح را هم در این جا و هم در کل کشور داشته باشیم، امید است در شاخص سلامت ارتقاء مقام را شاهد باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha