• جمعه / ۸ بهمن ۱۳۹۵ / ۰۹:۴۷
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 95110805058
  • خبرنگار : 71498

آب بسته‌بندی جای آب لوله کشی را می‌گیرد؟

آب بسته‌بندی جای آب لوله کشی را می‌گیرد؟

طرح تفکیک آب شرب و بهداشتی سابقه طولانی در ایران دارد. ایده‌ای که مانند خیلی از ایده‌های آبی دیگر هنوز به نتیجه نرسیده و همچنان در سلسه مراتب اداری باقی مانده است.

به‌گزارش ایسنا، این طرح در سال گذشته رنگ‌وبوی جدی‌تری به‌خود گرفت به‌طوریکه مهر ماه سال گذشته نمایندگان مجلس در جریان بررسی طرح یک فوریتی بهینه سازی مصرف آب شرب در بررسی ماده ۵ این طرح وزارت نیرو را موظف کردند تا به منظور جلوگیری از هزینه های بالای تصفیه آب و اتلاف آب شرب در شهرها و روستاهای بالای ۲۰۰ خانوار با اولویت مواردی که دارای منابع آبی با کیفیت پایین تر از آب شرب هستند نسبت به جداسازی آب شرب از سایر مصارف اقدام کند.

در آن زمان نیز وزیر نیرو موافقت خود را علی‌رغم مشکلاتی که سد راه این وزارتخانه بود پذیرفت که تا حداکثر ۴ سال آینده این طرح به‌طور کامل اجرایی شود.

تعیین تکلیف این طرح تا ۵ ماه دیگر

نکته قابل توجه این است که هنوز هیچ تصمیمی در این خصوص گرفته نشده و این طرح همچنان در مسیر مطالعه سیر می‌کند اما آن‌طور که رحیم میدانی معاون وزیر نیرو وعده داده است قرار شده که نهایتا تا پنج ماه آینده تکلیف این طرح مشخص شود.

وی با بیان اینکه یکی از ابهامات اجرای این طرح این بود که وزارت بهداشت از ما خواسته بود تا مشخصات آب بهداشتی را تشریح کنید. بر همین اساس  یک قرارداد ۲۵۰ میلیون تومانی با دانشگاه شهید بهشتی برای مشخص کردن ویژگی‌های آب غیرشرب تنظیم کردیم که در حال حاضر این پروژه ۸۰ درصد پیشرفت داشته است و نهایتا تا دو ماه آینده نتیج آن حاصل می‌شود.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفابا بیان اینکه بعد از جواب دانشگاه شهید بهشتی نهایتا سه ماه بعد جواب قطعی بعد از جلسه با وزارت بهداشت مشخص می شود، تصریح کرد: وزارت بهداشت بر ویژگی‌های آب غیرشرب تاکید بسیاری دارد و معتقد است که باید آب غیرشرب نیز از تمام جنبه‌ها مورد کنترل قرار بگیرد. برای این کار نیز لازم بود تا یک سازمان علمی تحقیقات لازم را انجام دهد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا تاکنون این طرح به صورت پایلوت به اجرا درآمده است؟ اظهار کرد: در هیچ کجای کشور این طرح اجرایی نشده و در کیش نیز تنها قصد اجرای این کار وجود داشت که به دلیل عدم موافقت وزارت بهداشت، اجرایی نشد.

میدانی ادامه داد: در تمام دنیا آب شرب دارای استاندارد است اما هیچ استانداردی برای آب غیرشرب وجود ندارد. بر همین اساس لازم بود تا برای اجرای این کار در ابتدا استاندارد آن تعریف شود.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با بیان اینکه میزان کیفیت و استاندارد آب غیرشرب قطعا در تمام کشور یکسان نخواهد بود، عنوان کرد: وظیفه دانشگاه شهید بهشتی این است که حداکثرها را عنوان کند.

وی ادامه داد: تاکید وزارت بهداشت این است که آب غیرشرب باید از سلامت کافی برخوردار باشد. به گونه‌ای که اگر شخصی به اشتباه از شیر آب نوشید دچار بیماری‌های گوارشی نشود. لذا لازم است که آب غیرشرب عاری از هر گونه بیماری‌های میکروبی باشد.

وجود انتقادهایی برای اجرایی شدن طرح

البته از همان ابتدا نیز انتقادهایی برای اجرای این طرح به‌وجود آمد تاجایی که به گفته قائم مقام شرکت آب و فاضلاب استان تهران جداسازی آب شرب و خانگی برای شهرهایی که آب باکیفیت توزیع می‌کنند، صرفه اقتصادی ندارد چرا که اجرای این طرح هزینه زیادی را به کشور تحمیل می‌کند.

وی با بیان ایینکه برای این مساله روش‌های گوناگونی وجود دارد اما برای مناطقی که آب با کیفیت دارند توصیه نمی‌شود، اظهار کرد:در حال حاضر در برخی شهرها مانند قم و زاهدان ایستگاه‌های برداشت راه‌اندازی شده است که هزینه کمتری را نسبت به جداسازی دو شبکه دارد.

به گفته قائم مقام شرکت آب و فاضلاب استان تهران می‌توان در برخی شهرها مکان‌هایی را برای توزیع آب بسته‌بندی ایجاد کرد و از این طریق امکان جداسازی آب شرب و خانگی را به‌وجود آورد اما نکته قابل توجه این است که هر کدام از این روش‌ها هزینه زیادی را در بر دارند.

نوذری‌پور با بیان اینکه در شهرهایی که آب با کیفیت توزیع می‌شود نیازی به اجرایی کردن این طرح نیست، بر این باور است که شهر تهران به دلیل توزیع آب با کیفیت بالا از این معقوله مستثنا شده و نیازی به جداسازی آب شرب و خانگی در این شهر نیست.

وضعیت بحران آبی در ایران شرایط را به‌گونه‌ای رقم زده که اگر در شرایط فعلی چاره‌ای برای منابع آب اندیشیده نشود در آینده‌ای نه چندان دور نمی‌توان راه‌کاری را اتخاذ کرد در این وضعیت نیز اجرایی شدن این طرح می‌تواند تاثیرات خوبی را بر جای بگذارد اما قطعا لازم است قبل از اجرایی شدن تمام جوانب آب در نظر گرفته شود.

انهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha