• سه‌شنبه / ۵ بهمن ۱۳۹۵ / ۱۲:۱۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 95110503290
  • خبرنگار : 71434

/به روز رسانی شد/

پایان نشست آستانه

پایان نشست آستانه

مذاکرات صلح سوریه در آستانه بعد از دو روز به کار خود پایان داد، تا گمانه‌زنی‌ها درباره تمدید این مذاکرات آنگونه که دی‌میستورا گفته بود نیز منتفی شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه اسکای نیوز عربی، نشست آستانه که از ظهر دیروز (دوشنبه) آغاز شده بود پس از کشمکش‌های هیات‌های حاضر در مذاکرات، ظهر امروز به کار خود پایان داد و قرار است کشورهای ناظر بر مذاکرات یعنی روسیه، ایران و ترکیه در پایان این نشست بیانیه پایانی را قرائت کنند.

پیشتر اخباری مبنی بر پیشرفت در مذاکرات آستانه منتشر شده بود اما هم هیات اعزامی مخالفان سوریه و هم دولت این کشور از روند مذاکرات چندان راضی نبودند. مخالفان گفته بودند که پیش‌نویس بیانیه پایانی مذاکرات  آستانه را امضا نکرده‌اند.

این اظهارات هیات مخالفان در حالی ایراد شده که این منابع پیش از این به نقل از استفان دی‌میستورا، فرستاده سازمان ملل سوریه اعلام کرده بودند که حاضران به توافق درباره پیش‌نویس بیانیه پایانی نزدیک شده‌اند.

دی‌میستورا همچنین به امکان تمدید مذاکرات آستانه اشاره کرده بود.

رئیس هیات روسیه در نشست آستانه نیز گفت که پس از یک روز پر تنش و مشاجره‌های سخت میان دولت سوریه و نمایندگان مخالفان امروز جو مثبتی بر روند مذاکرات حاکم شده بود و به نظر می‌رسد دو طرف واقع‌بینانه تر به این نشست نگریستند. مذاکرات آستانه امروز برای دومین روز متوالی میان هیات‌های دولت و مخالفان سوریه به صورت غیرمستقیم برگزار شد.

بیانیه پایانی و اختلاف‌ها بر سر آن

بیانیه پایانی نشست آستانه که پیش‌نویس آن توسط روسیه، ایران و ترکیه تهیه شده بر مسائل اساسی از جمله آتش‌بس، تمایت ارضی سوریه، امدادرسانی و ایجاد مکانیزمی برای نظارت بر اجرای آتش‌بس تاکید دارد.

در این پیش‌نویس آمده: شرکت کنندگان در نشست آستانه به حفظ تمامیت ارضی سوریه براساس قطعنامه‌های سازمان ملل و نیز ادامه مذاکرات سیاسی میان مخالفان و دولت سوریه بر مبنای قطعنامه 2336 شورای امنیت تاکید دارند.

در این بیانیه هرگونه حل و فصل نظامی بحران سوریه منسوخ اعلام شده و آمده است: درگیری‌ها در سوریه باید براساس قطعنامه 2254 سازمان ملل و مصوبه‌های حاصل از نشست‌های کشورهای حامی سوریه، پایان یابد و راه برای امدادرسانی به مردم جنگ زده این کشور برپایه قطعنامه 2165 هموار شود.

در این قطعنامه همچنین به ادامه مذاکرات سیاسی برای دستیابی به مکانیزمی جهت انتقال قدرت براساس قطعنامه‌های 2318 و 2254 شورای امنیت اشاره شده است که می‌تواند به درگیری‌های سوریه پایان دهد. گفته شده ایران با این بخش مخالفت کرده و خواهان تغییراتی در آن شده است.

تهیه کنندگان پیش‌نویس بیانیه پایانی نشست آستانه همچنین با توافق بر سر آتش‌بس در تمامی خاک سوریه با ایجاد یک هیات ناظر برای نظارت بر اجرای صحیح این آتش‌بس نیز به توافق دست یافته‌اند. آتش‌بس در سوریه شامل مناطق تحت کنترل گروه‌های تروریستی شناخته شده یعنی داعش و النصره نخواهد شد.

در این بیانیه همچنین بر از سرگیری مذاکرات سیاسی سوریه در ژنو تحت نظر سازمان ملل در هشتم فوریه 2017 (20 بهمن) تاکید شده است.

آنگونه که منابع سیاسی در آستانه می‌گویند سه کشور ایران، ترکیه و روسیه بر سر این پیش‌نویس به توافق رسیدند و سند امروز برای تایید و وارد آوردن ملاحظات دولت سوریه و مخالفان به آنها ارائه شده است.

بحث آتش‌بس و چگونگی نظارت بر آن مهمترین بخش اختلافی در این سند بود که به نظر می‌رسد امروز با توافق سه کشور مساله آن حل شده است. مذاکرات برای تثبیت آتش‌بس محور اصلی گفت‌وگوها بود.

دی‌میستورا که میانجی‌گری مذاکرات را برعهده دارد هنگام ورودش به مقر برگزاری این مذاکرات وعده داد بود که روز سه‌شنبه نتایج مثبتی از این مذاکرات را شاهد خواهیم بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha