به گزارش ایسنا به نقل از گیزمودو، یک تیم از محققان دانشگاه UCLA و سوئد اعلام کردند موفق به ساخت یک میکروسکوپ شدند که از دوربین تلفن هوشمند برای تشخیص نورهای فلورسنت حاصل از واکنشهای تعیین توالی DNA در سلولها و بافت استفاده میکند.
این بدان معناست که یک پزشک میتواند میکروسکوپی را که برای گوشیهای هوشمند بهینه سازی شده به گوشی هوشمند متصل کرده و توالی DNA مورد نظر را تعیین کرده و چیزهایی مانند تومور را در مکانهایی که فاقد آزمایشگاه و بیمارستان پزشکی مجهز هستند مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد.
به گفته محققان این پژوهش، این فناوری به زودی میتواند به یک مزیت رو به رشد در زمینه پزشکی از راه دور تبدیل شده و بسیاری از کارهای پزشکی را از راه دور از بیمارستان انجام دهد.
محققان بر این باورند که گوشیهای هوشمند، که توانایی ثبت تصاویر با کیفیت بالا را دارند مطابق با میکروسکوپهای پاتولوژی بوده و میتوانند در زمینه کارهای پزشکی کمک کننده باشند.
آنها یک میکروسکوپ سبک وزن چاپ سه بعدی را طراحی کردند که به دوربین گوشی نوکیا Lumia 1020 متصل میشود.
این میکروسکوپ دارای دو دیود لیزری کوچک و جمع و جور برای تصویربرداری فلورسانس و یک دیود ساطع کننده نور برای تصویربرداری انتقالی است.
محققان با استفاده از این میکروسکوپ قادر به انجام تعیین توالی DNA در ردههای سلولی سرطان کولون و نمونه تومور انسان شدند.
آنها سپس از یک الگوریتم براساس یادگیری ماشینی برای پردازش تصاویر در تشخیص سرطان استفاده کردند.
این روش به پزشکان اجازه میدهد که بسیاری از اطلاعات در مورد یک تومور را تنها با استفاده از یک صفحه اسلاید شیشه ای و یک تلفن همراه به دست آورند.
این پژوهش جدید گام مهمی در تشخیص مولکولی(از سرطان گرفته تا بیماریهای عفونی) با استفاده از گوشی هوشمند است.
انتهای پیام
نظرات