• دوشنبه / ۲۷ دی ۱۳۹۵ / ۱۱:۰۴
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 95102717048
  • خبرنگار : 71568

معاون تحقیقات وزیر بهداشت خبر داد

ارائه 15 هزار مقاله علوم‌پزشکی در سال/حضور 421 دانشمند با اچ‌ایندکس بالای 15 در کشور

ارائه 15 هزار مقاله علوم‌پزشکی در سال/حضور 421 دانشمند با اچ‌ایندکس بالای 15 در کشور

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلام حضور 41 دانشمند ایرانی از رشته علوم پزشکی در فهرست دانشمندان یک درصد برتر دنیا، گفت: همچنین هم‌اکنون 421 نفر از محققان ما جزء دانشمندان علوم پزشکی برتر با شاخص‌ اچ‌ایندکس 15به بالا هستند.

به گزارش ایسنا، دکتر رضا ملک‌زاده روز دوشنبه، 27 دی ماه در بیست‌ودومین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی در دانشگاه علوم پزشکی ایران ضمن تسلیت ارتحال آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به ارائه گزارشی از وضعیت تولید علم در رشته علوم پزشکی در کشور پرداخت و اظهار کرد: در سال 2016 با انتشار 47 هزار و 700 مقاله و مستند علمی رتبه 16 جهانی و اول منطقه را حفظ کردیم.

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در علوم پزشکی رشد خوبی داشتیم و به عدد 15 هزار مقاله در سال نزدیک شدیم، افزود: در سال 2016 رتبه 18 جهان و اول منطقه را در دریافت استنادات به مقالات را حفظ کردیم که این موضوع به منزله رشد کمی و کیفی ما بود که این مساله جزء یکی از برنامه‌های آینده ما قرار داشت؛ اما ما توانستیم زودتر به آن برسیم.

وی همچنین شاخص کیفی در مقالات را مورد اشاره قرار داد و گفت: در شاخص کیفی مقالات روند صعودی داشتیم و در مقالات پراستناد دنیا (10 درصد مقالاتی که بیشتر از همه مورد استفاده قرار می‌گیرند) رشد چشمگیری داشتیم که پیش‌بینی می‌شود این رشد در آینده ادامه یابد.

ملک‌زاده با اشاره به یک درصد برتر دانشمندان دنیا اظهار کرد: در آغاز به کار دولت یازدهم تنها هشت دانشمند از رشته علوم پزشکی جزء یک درصد برتر دنیا بودند که امروز این رقم به 41 نفر رسیده است.

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: همچنین در ابتدای دولت یازدهم، 108 نفر از محققان ما جزء دانشمندان علوم پزشکی برتر با شاخصاچ‌ایندکس 15  به بالا بوده‌اند که در حال حاضر این عدد به 421 نفر رسیده است؛ این افراد رهبری تحقیقات علوم پزشکی در کشور را برعهده دارند که امیدواریم این تعداد روزی به 1000 نفر برسد تا بتوانیم وضعیت بهتری را داشته باشیم.

ملک‌زاده با بیان اینکه از لحاظ زیرساخت‌های فناوری برای اولین بار رشد خوبی داشتیم، گفت: 30 درصد از شرکت‌های دانش‌بنیان کشور در حوزه علوم پزشکی فعال هستند که گردش مالی خوبی نیز داشته‌اند. همچنین یک‌سوم اشتغال کشور نیز در بخش سلامت متمرکز است. از طرفی 50 درصد وام و تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی در بخش سلامت بوده است.

وی ضمن اشاره به حمایت از توسعه بازار محصولات دانش‌بنیان سلامت اظهار کرد: مجموعه مقررات حمایتی را تدوین کردیم تا تمام شرکت‌های دانش‌بنیان بتوانند از بازار بهره‌مند شوند. از طرفی داروهایی را که در کشور آمریکا نیز به سختی یافت می‌شوند، در ایران تولید می‌کنیم که این موضوع منجر به کاهش هزینه‌های معالجه در برخی از بیماری‌ها شده است.

اعتبارات بخش سلامت 500 میلیارد تومان است

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به کیفیت پژوهش در کشور با بیان اینکه رعایت اخلاق در نشر را باید مدنظر قرار دهیم و بدانیم که زیر ذره‌بین هستیم، گفت: اقدامات زیرساختی مهمی را در راستای قرارگیری تحقیقات در مسیر صحیح و اخلاقی انجام دادیم که تشکیل کمیته‌های اخلاق یکی از این اقدامات بود.

وی افزود: هنوز برنامه‌های متعددی برای بررسی دقیق‌تر وضعیت تحقیقات و اعتمادسازی به صحیح بودن مقالات در کشور داریم.

ملک‌زاده در ادامه با بیان اینکه کل اعتبارات بخش سلامت حدود 500 میلیارد تومان (125 میلیون دلار) است، افزود: انتظار داریم که این بودجه افزایش یابد زیرا این بودجه معادل بودجه یک یا دو دانشگاه‌ بزرگ دنیا است؛ البته ما با صرفه‌جویی از این بودجه استفاده می‌کنیم، اما تخصیص همین میزان بودجه نیز با سختی انجام می‌شود و تاکنون تنها 36 درصد از این بودجه تخصیص یافته است؛ البته شرایط دولت را درک می‌کنیم اما امیدواریم به امر تحقیقات توجه بیشتری شود.

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به جشنواره علوم پزشکی رازی تصریح کرد: در جشنواره علوم پزشکی رازی تلاش زیادی کردیم که کیفیت را بالا ببریم؛ به همین علت گروه‌های شش‌گانه را به گروه‌های سه‌گانه تبدیل کردیم و افرادی را که پیش‌زمینه خوبی داشتند، انتخاب کردیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۱۰-۲۷ ۱۲:۵۱

دیروز داشتم با یکی از دوستان صحبت می کردم می گفت پدرمو بخاطر درد قفسه سینه بردم بیمارستان، بلافاصله کارشو کشوندند به آنژیو گرافی و گفتند باید سریعا تحت عمل جراحی قلب باز قرار بگیره. ما شک کردیم و با اصرار خواستیم از بیمارستان خارج بشیم دیدیم توی صورت حساب یه مبلغ هشت میلیون هم واسه آنژیو گرافی عروق مغز ثبت شده و رفتیم گفتیم این واسه چیه؟ من مشکلم درد قلب بوده و آنژیوی مغز قضیه اش چیه؟ دکتره گفت دیدیم توی رگ که هستیم جه اشکالی داره بعد از عروق قلب، عروق مغزت هم یه چک بشه. خلاصه با زور پولو از ما گرفتند و یه هفته بعد رفتیم یه بیمارستان دیگه پیش یه دکتر آشنا دوباره آنژیو تکرار شد و دیدیم اصلا انسداد عروقی در کار نیست و با دو تا داروی ساده مرخص شدم! سوای مسایل اخلاقی و روز بازخواست و ترس از خدا و این چیزا، آخه توی کدوم کشور دولت و وزیرش به دکترا اجازه می ده هر کاری دلشون می خواد بکنند و به هیج جایی هم پاسخگو نباشن؟ راستی تا یادم نرفته بگم: "درود بر وزیر بهداشت فاضل و دانشمندمون"!