• چهارشنبه / ۲۲ دی ۱۳۹۵ / ۱۰:۵۰
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 95102213915
  • خبرنگار : 71473

موانع جذب سرمایه خارجی از نگاه کمیسیون سرمایه‌گذاری اتاق بازرگانی

موانع جذب سرمایه خارجی از نگاه کمیسیون سرمایه‌گذاری اتاق بازرگانی

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری اتاق بازرگانی ایران به تشریح مهمترین موانع سرمایه‌گذاری در ایران پرداخت و تصریح کرد که جذب سرمایه خارجی برای دستیابی به رشد اقتصادی پایدار از عوامل ضروری است.

فریال مستوفی در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: به طور کلی یکی از مولفه‌ها و شاخص‌های اصلی توسعه اقتصادی دستیابی به رشد اقتصادی است و برای تداوم رشد اقتصادی سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی یکی از عوامل ضروری و لازم است.

وی با بیان اینکه جذب سرمایه خارجی به غیر از تامین مالی اثرات مثبت دیگری دارد، ادامه داد: انتقال دانش فنی، توسعه منابع انسانی، مهارت‌های مدیریتی و رونق صادرات از جمله مهمترین نتایج سرمایه گذاری خارجی است، اما برای تحقق آن موانع مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی وجود دارد.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران عنوان کرد:‌ در زمینه موانع سیاسی مانع اصلی مربوط به تحریم‌ها می‌شود. با وجود اینکه برخی تحریم‌ها برداشته شده است، اما برخی تحریم‌های دیگر همچنان وجود دارد و بخشی از مشکلات برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی برداشته نشدن کامل تحریم‌ها است. از سوی دیگر ما در منطقه خاورمیانه‌ای زندگی می‌کنیم که بر روی آب و آتش است و ناامنی‌ها و حوادث تروریستی در کشورهای همسایه برای ما هم بی اثر نیست.  

به گفته مستوفی عدم عضویت در سازمان‌های جهانی مثل WTO   و کنوانسیون‌های بین‌المللی از جمله عوامل مهم دیگری است که در عدم جذب سرمایه خارجی تاثیرگذار بوده است.

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری اتاق بازرگانی ایران در بخش دیگری از صحبت‌هایش به موانع اقتصادی سرمایه‌گذاری خارجی پرداخت و گفت: در زمینه موانع اقتصادی چند عامل مهم وجود دارد که یکی از مهمترین آن‌ها امنیت سرمایه‌گذاری است که ما امنیت بالای سرمایه‌گذاری بنا به دلایلی چون نرخ تورم و یا نوسانات و تلاطمات ارزی از آن برخوردار نیستیم.

وی افزود: در حال حاضر حدود ۱۰۰ کشور هستند که تورم شان کمتر از ۵۰ درصد است. اینکه ما توانسته‌ایم تورم‌مان را از ۴۰ درصد به کمتر از ۱۰ درصد برسانیم اتفاق مثبتی است، اما همچنان در مقایسه با دیگر کشورهای دیگر همچنان نرخ بالایی است و نوسانات ارزی هم باعث می‌شود که سرمایه‌گذار از اینکه پولش را با چه نرخی بیاورد و با چه نرخی خارج کند آگاهی نداشته باشد.  

این فعال اقتصادی همچنین معتقد است که دخالت مستقیم‌ دولت در قیمت‌گذاری‌ها و همچنین نهادهای فراوان خصولتی و شبه دولتی که از رانت‌هایی بهره می‌بردند از دیگر موانع اقتصادی سرمایه‌گذاری خارجی است.

به گفته مستوفی در زمینه موانع اجتماعی مهمترین مانع عدم احترام به حقوق مالکیت است، چرا که حقوق مالکیت فردی و خصوصی خیلی به رسمیت شناخته نمی‌شود.

انتهای پیام  

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۱۰-۲۲ ۱۹:۵۶

سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی در تاریخ ۱ خرداد ۱۳۸۴ از سوی رهبر انقلاب اسلامی به سران قوای سه‌ گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ شد. شتاب بخشیدن به رشد اقتصاد ملی، گسترش مالکیت در سطح عموم مردم به‌ منظور تأمین عدالت اجتماعی، ارتقاء کارآیی بنگاههای اقتصادی و بهره‌وری منابع مادی و انسانی و فناوری، افزایش رقابت‌پذیری در اقتصاد ملی، افزایش سهم بخشهای خصوصی و تعاونی در اقتصاد ملی، کاستن از بار مالی و مدیریتی دولت در تصدی فعالیتهای اقتصادی، افزایش سطح عمومی اشتغال، تشویق اقشار مردم به پس انداز و سرمایه‌گذاری و بهبود درآمد خانوار‌ها، مهمترین اهداف سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی است. سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی بر واگذاری معادن نیز تاکید دارد و لازم است اکنون پس از گذشت ۱۱ سال از ابلاغ این سیاست ها توسط مقام معظم رهبری، وزارت صنعت معدن و تجارت پاسخ دهد که تاکنون چند معدن سنگ تزئینی به بخش خصوصی واگذار شده و نحوه واگذاری این معادن به چه شکل بوده است؟