به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، اخیرا کمیسیون دولتی میانمار که توسط آنگ سان سوچی برنده جایزه صلح نوبل ایجاد شده با انتشار یافتههای اولیه خود اتهامات درباره سوء رفتار نیروهای امنیتی با مسلمانان راخین را تکذیب کرده است. اگرچه دولتمردان این کشور همچنان سرگرم تحقیقات در خصوص بدرفتاری یک پلیس با مردم پس از انتشار ویدئوهایی از ضرب و شتم روستاییان روهینجایی توسط وی بودهاند.
نیروهای میانماری پس از انتشار برخی گزارشها درباره شورش در منطقه راخین وارد این منطقه شدند و اقدام به ضرب و شتم مردم کردند. گفته میشود حداقل 86 تن کشته و حدود 34 هزار نفر مجبور به فرار به بنگلادش شدهاند.
ساکنان روهینجا و آوارگان نیروهای امنیتی را به کشتار، دستگیریهای ساختگی، تجاوز و سوزاندن خانههای مسلمانان کردهاند. در حالیکه دولت میانمار این عملیات را عملیات پاکسازی برای یافتن مهاجمان دانسته است.
دولت میانمار تمامی این اتهامات را رد میکند اما اجازه حضور خبرنگاران و امدادگران به بخشهای راخین را نمیدهد. با فشارهای بین المللی سوچی به این کمیسیون دستور داد در مورد حملات و اتهامات بدرفتاری تحقیق کند.
با این حال سیل رابرتسون، معاون مدیر آسیایی حقوق بشر گفت که این هیات کاملا شبیه دولت میانمار عمل کرده و با استفاده از مکانیزم لاپوشانی گزارش خود را اعلام کرده و این نکته را بیش از پیش نشان داده که رئیس این هیات که یکی از ژنرالهای سابق ارتش است عملکردی منصفانه ندارد.
به گفته رابرتسون بسیار جالب است که این کمیسیون وجود مساجد را دلیلی بر عدم کشتار روهینجاها قلمداد میکند.
وی در ایمیل خود آورده است: قضاوت بر اساس آنچه در گزارش اولیه آمده نشان میدهد این کمیسیون به جای تحقیقات جدی تنها بر روی اتهامات خارجی متمرکز شده و نقض حقوق روهینجاها را نادیده گرفته است.
انتهای پیام
نظرات