به گزارش ایسنا، کشور دانمارک را میتوان دروازه ورود به منطقه اسکاندیناوی در شمال اروپا دانست. کشوری اروپایی با کیفیت زندگی بالا، سرسبز با آب وهوای مناسب که دوچرخه وسیله نقلیه اکثر مردم آن است.
دانمارک کشوری کوچک از نظر وسعت است اما از نظر تمدن و علم، کشوری بزرگ و باسابقه محسوب میشود.
تحصیل در دانشگاههای دانمارک برای شهروندان اتحادیه اروپا رایگان است و هزینه برای بقیه کشورها نسبتا مناسب است. دورههای تحصیلی به زبانهای دانمارکی(بیشتر دورههای مقطع کارشناسی)، آلمانی و انگلیسی تدریس میشوند. شهریهها برای دانشجویان غیر اروپایی بین شش تا ۱۶ هزار یورو در سال متغیر است.
پنج دانشگاه دانمارک در بین ۴۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار دارند. دانشگاه کپنهاگ در جهان شصت و هشتم بوده و بهترین رتبه را در بین دانشگاههای دانمارک و منطقه اسکاندیناوی دارد.
دانشگاه کپنهاگ در سال ۱۴۷۹ میلادی تاسیس شده است. این دانشگاه در آغاز کار زیر نظر کلیسای کاتولیک واتیکان فعالیت داشته است. در زمان نهضت اصلاحات مذهبی مارتین لوتر، کلیسا این دانشگاه را تعطیل کرد تا از گسترش تفکرات پروتستانی جلوگیری کند. در سال ۱۵۳۷ پس از پایان جریانات مذهبی دانشگاه کپنهاگ مجددا توسط کریستین سوم پادشاه دانمارک بازگشایی شد.
این دانشگاه در حال حاضر بیش از ۴۳ هزار دانشجو و ۹ هزار کارمند دارد. تعداد دانشجویان خارجی در این دانشگاه حدود چهار هزار نفر است. از این تعداد بیش از ۲۳ هزار نفر در مقطع کارشناسی، ۱۷ هزار نفر در کارشناسی ارشد و سه هزار نفر در مقطع دکتری تحصیل میکنند. این دانشگاه چهار پردیس دارد که همگی در شهر کپنهاگ قرار دارند.
دانشگاه کپنهاگ یکی از اعضای اتحادیه بینالمللی تحقیقات دانشگاهی است که بسیای از دانشگاههای مطرح جهان نظیر کمبریج و برکلی کالیفرنیا در آن عضو هستند.
این دانشگاه شش دانشکده شامل دانشکدههای علوم پزشکی، حقوق، علوم انسانی، علوم پایه، علوم اجتماعی و الهیات دارد.
در سال ۲۰۰۷ دانشگاه سلطنتی کشاورزی و دامپزشکی و دانشگاه علوم دارویی دانمارک با دانشگاه کپنهاگ تجمیع شدند و در حال حاضر جزو دانشکدههای آن هستند.
کتابخانه، موزه زمینشناسی و موزه جانورشناسی دانشگاه کپنهاگ در دانمارک و دنیا بسیار معروف هستند.
کتابخانه دانشگاه بخشی از کتابخانه سلطنتی دانمارک است که مدیریت آن بر عهده دانشگاه است.
این دانشگاه پنج خوابگاه دولتی و تعدادی خوابگاه خصوصی در شهر کپنهاگ دارد.
دانشگاه کپنهاگ یکی از پرافتخارترین دانشگاهای اروپا محسوب میشود و فارغالتحصیلان آن تا به حال هشت جایزه نوبل و یک جایزه تورینگ را به خود اختصاص دادهاند.
از معروفترین فارغالتحصیلان این دانشگاه نیلز بور فیزیکدان دانمارکی است که شهرت او بیشتر به علت ردکردن مدل اتمی ارنست رادرفورد و ابداع مدل اتمی منظومهای به نام خودش است. وی تلاشهایی بنیادی در زمینهٔ شناخت ساختار اتم و مکانیک کوانتوم داشت و برای همین تلاشهایش در سال ۱۹۲۲ برنده جایزه نوبل فیزیک شد.
یکی دیگر از فارغالتحصیلان نامدار این دانشگاه هانس کریستین اورستد است که برای کشف جریان الکتریکی تولیدی از میدان مغناطیسی و قانون دست راست در الکترومغناطیس مشهور است. کشف وی اساس کار دینام را بیان میکند.
دانشگاه کپنهاگ دانمارک میتواند به عنوان مقصدی جذاب برای دانشجویانی باشد که به دنبال تحقیق و پژوهش مستمر هستند.
انتهای پیام
نظرات