• شنبه / ۱۱ دی ۱۳۹۵ / ۱۲:۳۷
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 95101106480
  • خبرنگار : 71443

وزیر خارجه هند با اشاره به پرونده نرگس کلباسی: نمی‌توانم کمکی کنم

وزیر خارجه هند با اشاره به پرونده نرگس کلباسی: نمی‌توانم کمکی کنم

وزیر امور خارجه هند اعلام کرد که پرونده نرگس کلباسی در حال حاضر تحت بررسی و قضاوت قرار دارد و از این رو، وی نمی‌تواند کمکی به حل این پرونده کند.

به گزارش ایسنا، سوشما سوارج وزیر امور خارجه هند روز گذشته از درخواست خود برای ارائه گزارش درباره‌ی پرونده نرگس کلباسی خبر داد اما وی روز شنبه ( امروز) با انتشار پیامی در صفحه توئیتر خود گفت که نمی‌تواند در خصوص این پرونده کاری انجام دهد.

سوارج در پیام خود آورده است: من از دولت اودیشه ( ایالتی در شرق هندوستان) گزارش دریافت کرده‌ام مبنی بر این که نرگس کلباسی اشتری از سوی دادگاه به یک سال حبس و جریمه نقدی بالغ بر 300 هزار روپیه محکوم شده است. وی از دادگاه درخواست تجدید نظر کرده است.

رئیس دستگاه دیپلماسی هند در ادامه آورده است: دادگاه استیناف ( تجدید نظر ) قرار آزادی به قید وثیقه تا زمان برگزاری دادگاه تجدید نظر برای وی صادر کرده است. این یک دستور قضایی است و موضوع نیز تحت بررسی قضایی قرار دارد. بنابراین، من نمی‌توانم در این پرونده کمکی انجام دهم.

سوارج در پیام خود نام‌های محمد جواد ظریف و بوریس جانسون وزرای امور خارجه ایران و انگستان را تگ کرده است.

نرگس کلباسی اشتری بانوی نیکوکار ایرانی است که برای کودکان یتیم و معلول در شرق هند پرورشگاهی ساخته است ولی در پی مفقود شدن یک کودک به قتل غیر عمد متهم و چندی پیش از سوی دادگاه رایاگادا در شرق هند به یک سال زندان و 300 هزار روپیه جریمه نقدی محکوم شد.

او پیش از این با توجه به تابعیت انگلیس و سال‌هایی که در این کشور زندگی کرده بود از سفارت بریتانیا در هند در خواست کمک کرده بود ولی پیگیری از سوی آنها انجام نشده بود و نرگس کلباسی موضوع را با سفارت ایران در دهلی نو در میان گذاشت و آنها با توجه به ایرانی بودن پدر و مادر او به سرعت برایش پاسپورت ایرانی صادر کردند.

اشتری که به دلیل این اتهام ممنوع الخروج شده و با احتمال محکومیت زندان در صورت اثبات اتهام مواجه است، با انتشار نامه‌ای در فضای مجازی از دوستان و سفارت انگلیس در هند درخواست کمک کرد، ولی سفارت انگلیس در دهلی نو توجهی به این در خواست نکرد و نرگس کلباسی موضوع را با سفارت ایران در دهلی نو پرونده را مطرح کرد و سفارت کشورمان هم به سرعت برای او پاسورت ایرانی صادر کرد و حسن نوریان سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در حیدرآباد هم مسئول رسیدگی به این پرونده شد .

خانم کلباسی همچنین در هنگام سفر  وزیر امور خارجه  کشورمان به هند ملاقاتی با او داشت و محمد جواد ظریف هم در این دیدار و هم در پاسخ به نامه تعدادی از هنرمندان، اساتید و حقوقدانان درباره نرگس کلباسی ایرانی نیکوکار در هند اعلام کرد که وزارت امور خارجه حمایت از شهروندان ایرانی مقیم خارج اعم از دانشجویان، فرهیختگان، تجار و سایر هموطنان در اقصی نقاط جهان را وظیفه خود می‌داند و از همه توان و ظرفیت خود برای حمایت از آنان و استیفای حقوقشان استفاده خواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۱۰-۱۱ ۱۳:۱۷

وزارت خارجه کمک بکنه ولی سوال اینه که ایشون چرا تو ایران این اقدام نیکو کارانه رو انجام نمیدن ؟ ما نه تنها بازداشتشون نمیکردیم بلکه رو سرمون میزاشتیمشون. چراغی که به خونه رواست به مسجد حرومه .

avatar
۱۳۹۵-۱۰-۱۱ ۱۳:۵۱

دوست عزیز یه مقدار با اطلاعات بیشتر از شرایط روز در درون کشور اظهار نظر کن