به گزارش ایسنا پروفسور عمر یاغی شیمیدان اردنی-آمریکایی و استاد دانشگاه برکلی کالیفرنیا در نشست تبادل تجربیات علم و فناوری در کشورهای اسلامی(STEP) با تاکید بر اینکه مقالات بسیار معدودی از 57 کشور مسلمان در دنیا به چاپ رسیده است، افزود: آمارها نشان میدهد که سهم 41 کشور عضو سازمان همکاری کشورهای اسلامی در فعالیتهای علمی دنیا کمتر از 5 درصد بوده است.
وی، خطاب به همتایان دانشمند خود اظهار کرد: بکوشید تا با تلاش و همکاری بیبدیل، برتری را از آن خود کنید.
پروفسور یاغی خلاق بودن دانشمندان را به عنوان راهکاری برای افزایش سهم کشورهای اسلامی در تولیدات علمی ذکر کرد و ادامه داد: البته لازمه دیگر آن سرمایهگذاری مالی و فراهم کردن زیرساختها است.
در این نشست پروفسور جاوید علی، محقق هندی حوزه داروشناسی «هراس و هیجانات جهانی» را مانع اصلی موجود بر سر راه دانشمندان مسلمان در دنبال کردن فعالیتهای علمی دانست و یادآور شد: عملکرد فردی دانشمندان مسلمان قابل قبول است؛ اما دستاوردهای علمی آنها از طرف نهادهای مرتبط بینالمللی نادیده گرفته میشود.
نشست تجربیات علم و فناوری در کشورهای اسلامی(STEP) به میزبانی دانشگاه پوترا مالزی و باهدف ارتقای سطح همکاریها در میان کشورهای اسلامی و با حضور 180 دانشمند و محقق برجسته مسلمان از کشورهای ایران، عربستان سعودی، مالزی و پاکستان برگزار شد.
هدف اصلی این نشست که با همکاری جایزه مصطفی(ص) برگزار شد، «ایجاد بستری برای ارتباط دانشمندان مسلمان با یکدیگر و بازگشت به دوران طلایی اسلام در زمینههای علمی» تعریف شده است.
انتهای پیام
نظرات