به گزارش ایسنا، هر یک درصد کاهش تلفات، صرفه جویی سالیانه دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون کیلووات ساعتی در مصرف برق را به دنبال دارد وبه گفته آرش کردی، مدیرعامل توانیر مطابق برنامهریزی انجام شده امسال برای نخستین بار در تاریخ برق کشور، میزان تلفات توزیع تک رقمی می شود اما این مساله یازمند سرمایهگذاری است.
وی کاهش متوسط تلفات توزیع برق کشور را به ۱۰.۷ درصد اعلام و اظهار کرد: تلفات برق از ۱۵.۵ درصد در ابتدای سال ۹۳، به ۱۱.۴ درصد در پایان سال ۱۳۹۴ رسید و مطابق استانداردهای بین المللی چنانچه تلفات توزیع برق در کشور به حدود هفت درصد برسد، صرفه جویی مناسبی را در مصرف انرژی به دنبال خواهد داشت.
وی با بیان اینکه هدفگذاری کشور برای تک رقمی شدن نرخ تلفات در صنعت برق انجام شده است، گفت:کاهش تلفات باید با فرهنگسازی بین مصرفکنندگان و همچنین تامینکنندگان نیرو از اتلاف انرژی جلوگیری کرد.
کردی با بیان اینکه هدفگذاری کشور برای تک رقمی شدن نرخ تلفات در صنعت برق انجام شده است، اظهار کرد:برای کاهش تلفات باید با فرهنگسازی بین مصرفکنندگان و همچنین تامینکنندگان نیرو از اتلاف انرژی جلوگیری کرد.
همچنین محمودرضا حقیفام معاون هماهنگی توزیع برق توانیر معتقد است که کاهش یک درصدی تلفات برق معادل ۲۵۰ میلیارد تومان در سال برای دولت درآمد به ارمغان میآورد و اگر بخواهیم همین عدد را با سوخت مصرفی در نظر بگیریم، حدودا در سال ۶۰۰ میلیارد تومان به ازای کاهش یک درصدی تلفات درآمد حاصل میشود.
به گفته وی کاهش تلفات دریچهای برای ورود به اصلاح فعالیتهای حاکم در جهت توزیع برق است و اگر ما بتوانیم تلفات برق را کاهش دهیم به معنی اصلاح توزیع صنعت برق است چراکه تلفات موجب تنظیم تعاملات فعال با نهادهای شهری و اصلاح مقررات و قوانین جاری میشود.
معاون هماهنگی توزیع برق توانیر با اشاره به مراحلی که باید برای مدیریت تلفات برق انجام شود، بیان کرد: اندازهگیری تلفات و در صورت امکان تفکیک هرچه بیشتر مولفهها، هدفگذاری منطقهای تلفات با توجه به کاهش تلفات و براساس مطالعات و همچنین مراقبت برای اصلاح فرآیندهای فنی مانند برنامهریزی، طراحی، تامین تجهیزات و انتظامبخشی به فرآیندها و مقررات منجمله مراحل مدیریت تلفات برق است.
حقیفام با اشاره به مقایسهی روند کاهشی تلفات در ایران و کشورهای دیگر گفت: این مساله بیانگر این موضوع است که همواره شیب کاهش تلفات در ابتدای دور تند و بسیار بیشتر از دورههای بعدی است که این موضوع نشانگر توجه منطقی به کاهش تلفات غیرفنی در ابتدا است.
البته این گفتهها در حالی است که بهگفته علیرضا کلاهی رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران نیز معتقد است که بروکراسیهای وزارت نیرو در کاهش تلفات برقی که بخش خصوصی حاضر به سرمایهگذاری در آن شده، ممانعت ایجاد کرده است.
وی معتقد است نمیتوان در این زمینه وزیر فعلی را صددرصد مقصر دانست، چراکه از دولت قبلی مسائل زیادی به عنوان ارث وارد وزارت نیرو شده است اما به طور قطع می توان گفت که اگر این مساله در وزارت نیرو برطرف شود قطعا کاهش تلفات برقی نیز رخ خواهد داد.
به گفته رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران، بیش از شش درصد تلفات موجود در شبکه توزیع میتواند بسیار راحت و با هزینه اندک برطرف شود، اما متاسفانه آنطور که باید این موضوع مورد توجه قرار نگرفته است.
همچنین سید علی بربند مدیر عامل شرکت توزیع برق تهران بر این باور است که کاهش تلفات برق یکی از معضلات شبکه به حساب میآید که برای آن پارامترهای گوناگونی تدبیر شده اما مهم ترین آن ها حذف مشترکان غیر مجاز است، بیتردید کاهش میزان تلفات برق نیازمند سرمایهگذاری است و البته بخشی از تلفات نیز با تعیین تکلیف مشترکین غیرمجاز کاهش می یابد.
وزیر نیرو وعده تک رقمیشدن تلفات برق کشور را برای انتهای سال جاری داده است اما تحقق این مساله به پارامترهای گوناگئنی مربوط میشود با این وجود تلاش دستاندکاران برقی طی دو سال اخیر برای کاهش تلفات تحقق این مساله را خیلی دور از ذهن نکرده است.
انتهای پیام
نظرات