کاهش تلفات برقی یکی از مباحث مهم این صنعت است؛ به همین دلیل چندین سال است که این امر در دستور کار برقی ها قرار گرفته و امسال طبق گفته وزیر نیرو با کاهش تلفات روبرو بوده ایم اما هنوز نتوانستیم به عدد زیر 10 درصد که وزیر وعده آن را داده بود برسیم.
به گزارش خبرنگار ایسنا، در حالی که طی دو سال اخیر دو میلیون و 625 هزار مشترک جدید به شبکه برق اضافه شدند، اما بر اساس گفته های چیت چیان شاهد کاهش 2.57 درصدی تلفات برقی بودیم یعنی تلفات برق از 15.3 به 12.046 درصد رسیده است.
این درحالیست که وی با اعلام چهار محور اصلی مربوط به اقدامات وزارتخانه در سال جاری برای کاهش اتلاف انرژی برق ابراز امیدواری کرد که تا مهر امسال میزان تلفات انرژی در کشور به کمتر از 10 درصد برسد.
وی با بیان اینکه وزارت نیرو توانسته است در سال گذشته نسبت به کاهش تلفات انرژی در شبکه انتقال و توزیع برق اقدام کند، گفت: میزان برقی که از تلفات آن جلوگیری شده است معادل 4.4 میلیارد کیلو وات ساعت است که برای تولید آن 1000 میلیارد تومان اعتبار لازم بود و از این طریق 1000 میلیارد تومان صرفهجویی در سال 1393 در این وزارتخانه صورت گرفته است.
وزیر نیرو کاهش طول شبکه فشار ضعیف، اصلاح ترانسها، توسعه تولید پراکنده برق و توسعه تولید برق از طریق انرژیهای تجدیدپذیر از سوخت فسیلی را از جمله محورهای مورد نظر وزارت نیرو برای کاهش تلفات برق عنوان و اظهار کرد:برای جلوگیری از هدرروی برق به سمت هوشمند کردن شبکه های توزیع حرکت می کنیم که این مساله تاثیر زیادی در کنترل و کاهش تلفات برقی دارد.
این درحالیست که علیرضا کلاهی رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران نیز معتقد است که بروکراسیهای وزارت نیرو در کاهش تلفات برقی که بخش خصوصی حاضر به سرمایهگذاری در آن شده، ممانعت ایجاد کرده است.
وی معتقد است نمیتوان در این زمینه وزیر فعلی را صددرصد مقصر دانست، چراکه از دولت قبلی مسائل زیادی به عنوان ارث وارد وزارت نیرو شده است اما به طور قطع می توان گفت که اگر این مساله در وزارت نیرو برطرف شود قطعا کاهش تلفات برقی نیز رخ خواهد داد.
به گفته رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران، بیش از شش درصد تلفات موجود در شبکه توزیع میتواند بسیار راحت و با هزینه اندک برطرف شود، اما متاسفانه آنطور که باید این موضوع مورد توجه قرار نگرفته است.
از سوی دیگر باید گفت که هدفگذاری کشور برای تک رقمی شدن نرخ تلفات در صنعت برق انجام شده است اما به گفته کردی مدیرعامل شرکت توانیر برای کاهش تلفات باید با فرهنگسازی بین مصرفکنندگان و همچنین تامینکنندگان نیرو از اتلاف انرژی جلوگیری کرد.
به طور کلی باید گفت با توجه به اهمیت کاهش تلفات در صنعت برق کشور و رسیدن به برنامه ریزی های انجام شده در این مسیر باید توجه و اهتمام بیشتری به این مساله شود تا بتوان صنعت برق کشور را به استاندارد های جهانی نزدیک تر کرد.
انتهای پیام
نظرات