• چهارشنبه / ۲۴ آذر ۱۳۹۵ / ۱۳:۴۲
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 95092415246
  • خبرنگار : 30054

اولین تست و بررسی رنو داستر 4WD مدل ۲۰۱۷

اولین تست و بررسی رنو داستر 4WD مدل ۲۰۱۷

وقتی کسی به دنبال خودروهای کم دردسر می‌گردد و می‌خواهد ماشینی کم استهلاک داشته باشد، بدیهی است خودرویی به او پیشنهاد می‌کنیم که از انتخابش پشیمان نشود.

به گزارش سرویس بازار ایسنا، وقتی فرد می‌خواهد با بودجه کمتر از ۵۰ میلیون تومان خودرویی بخرد که فقط هزینه سرویس‌های دوره‌ای را بپردازد و برای کار اضافه به تعمیرگاه نرود، در شرایط فعلی تندر۹۰ و رنو ساندرو را به او پیشنهاد می دهیم. چون در این چند ساله ثابت شده که این خودروها واقعا برای مشتری بی‌آزار هستند.

وقتی بحث خودروهای وارداتی می‌شود و خریدار با بودجه حدودی ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیون تومان برای خرید خودرو اقدام می‌کند، احتمال آن زیاد است که نظرش به سمت خودروهای چینی جلب شود. این روزها خودروهای چینی با امکانات متنوع و قیافه‌های مختلف توانسته است نظر بخشی از بازار را به سمت خود بکشانند. ولی هستند افرادی که به خاطر ترس از خرابی خودروهای چینی و برخی مسائل خدماتی، از خرید آن‌ها منصرف می‌شوند و به سراغ خودروهایی می‌روند که حداقل اعتبار برند آن‌ها، تا حد زیادی استهلاک کم را برای خریدار در وهله اول اثبات می‌کند.

چند سالی است که رنو داستر به عنوان یک کراس اوور اروپایی به بازار ایران آمده است. این خودرو که در ابتدا با نسخه تک دیفرانسیل اتوماتیک از جانب نگین‌خودرو، نماینده رسمی رنو فرانسه در ایران، به بازار ایران عرضه شد، توانست نظر بخشی از خریداران این خودروها را به سمت خود بکشاند. نرمی و سواری، استهلاک کم و مصرف سوخت پایین و برند معتبر باعث شد تا داستر در ایران جایگاه به نسبت خوبی پیدا کند. آمار واردات و فروش این خودرو نشان می‌دهد که به عنوان یک خودرو وارداتی توانسته نظر مشتریان زیادی را به سمت خود بکشاند. ولی در نسخه‌های اولیه داستر، بودند افرادی که به نبود امکانات رفاهی زیاد در این خودرو ایراد می‌گرفتند. با ورود فاز دوم و فیس‌لیفت داستر به ایران، تا حد زیادی نیازهای مشتریان با امکانات به نسبت متعادل برطرف شد.

حال چند ماهی است که از عرضه رسمی داستر دو دیفرانسیل در ایران می‌گذرد. خودرویی که از نظر ظاهر با داسترهای دیگر تفاوتی ندارد و شاید در نگاه اول متوجه تغییرات آن نشوید. هفته گذشته شرایطی فراهم شد تا سفری یک روزه را با رنو داستر دو دیفرانسیل مدل ۲۰۱۷ تجربه کنیم. سفری که ابتدا و انتهای آن، ۱۱ درجه سانتیگراد اختلاف دما داشت. هرچه جلوتر می‌رفتیم هوا سرد می‌شد؛ تا اینکه به دمای منفی چهار درجه سانتیگراد رسیدیم. جایی که برف بود و یخبندان و داستر دو دیفرانسیل!

داستر دو دیفرانسیل چه امکاناتی دارد؟

هنوز افرادی هستند که فکر می‌کنند، امکانات رنو داستر به شیشه و آینه‌های جانبی برقی ختم می‌شود! کافی است یک بار رنو داستر فاز۲ را از نزدیک ببینید تا متوجه تغییرات آن نسبت به قبل شوید. داستر دو دیفرانسیل و تک دیفرانسیل فاز دو از نظر طراحی بیرونی تغییر چندانی را تجربه نکرده‌اند. تنها رینگ‌ها، جلو پنچره و نوع کاسه چراغ جلو است که در فیس لیفت داستر تغییر کرده است. ولی وقتی در داستر را باز می‌کنید و وارد کابین آن می‌شوید، تغییرات اصلی را مشاهده می‌کنید. طرح داشبورد، رودری‌ها، نوع پشت آمپر و غربیلک فرمان به کل تغییر کرده است. این تغییرات با سادگی همیشگی داستر همراه است، ولی نوع جدیدی از سادگی را بیان می‌کند. داشبورد دو رنگ و رودری‌های جدید ارگونومی بهتری را به کابین داستر داده است و جاگیری دکمه‌ها در محل بهتری انجام شده است. ولی همچنان فلسفه داستر به عنوان یک خودرو کاربردی مطرح می‌شود. یعنی اینکه رنو امکاناتی را در این خودرو کراس اوور قرار می‌دهد که قابلیت استفاده بالایی داشته باشد و راننده با استفاده از این امکانات، راحتی بیشتری داشته باشد. کروزکنترل و لیمتر به عنوان یکی از امکانات داستر فیس‌لیفت محسوب می‌شود که کنترل آن از روی فرمان انجام می‌شود.

همچنین کامپیوتر سفر اطلاعات کاملی را به راننده می‌دهد و تنظیمات آن از طریق دکمه روی برف پاک‌کن امکان‌پذیر است. مانیتور، دوربین و سنسور پارک عقب، GPS فعال، قابلیت اتصال AUX و USB، بلوتوث، چراغ روشنایی روز، صندلی شش حالته راننده، شیشه‌ها و آینه‌های جانبی برقی، راهنمای تعویض لاین و… از امکانات داستر فاز دو محسوب می‌شود. سادگی این خودرو با وجود امکانات کاربردی باعث شده تا امروز داستر در مجلات معتبر دنیا به عنوان خودرویی به صرفه و کاربردی شناخته شود و در برخی کشورهای اروپایی به عنوان بهترین کراس اوور با بیشترین کارایی معرفی شود.

ایمنی داستر چه طور است؟

داستر در اولین سال‌های تولید به مرکز تست Euro Ncap رفت و توانست سه ستاره ایمنی را دریافت کند. بعد از بازنگری و فیس لیفت این خودرو، داستر توانست در بحث ایمنی، تاییدیه ارتقای چهارگانه را از مرکز تست تصادف و جاده‌ای اروپا دریافت کند. این خودرو در نسخه دو دیفرانسیل با دو کیسه هوا عرضه می‌شود. همچنین ترمزهای این خودرو به سامانه ABS و EBD مجهز است و برای پایداری بهتر این شاسی‌بلند دو دیفرانسیل، سیستم کنترل پایداری ESP و کنترل هرزگردی روی آن نصب شده است. با توجه به سختگیری‌های Euro Ncap و سابقه‌های داستر می‌توان فهمید که این خودرو نسبت به رقبای هم قیمت خود با توجه به شاسی و بدنه قوی، خودرویی ایمن به حساب می‌آید.

مشخصات فنی داستر دو دیفرانسیل را بهتر بشناسید

رنو داستر دو دیفرانسیل به موتور دو لیتری چهار سیلندر DOHC مجهز است که ۱۳۵ اسب بخار را با گشتاور ۱۹۵ نیوتون متر تولید می‌کند. با توجه به اینکه موتور داستر به اصطلاح گشتاوری است و کشش بالایی را به خودرو می‌دهد، شاهد آن هستیم که با سیستم دو دیفرانسیل خودرو هماهنگی بالایی دارد. گیربکس چهار دنده اتوماتیک این خودرو به سیستم تیپ ترونیک و شروع حرکت در حالت برفی مجهز است. قدرت خودرو توسط این گیربکس به چهار چرخ داستر منتقل می‌شود. ولی داستر دو دیفرانسیل قابلیتی دارد که شاید در هر خودرو کراس اووری دیده نشود. اگر راحت بخواهیم بگوییم، در رده قیمتی کمتر ۲۵۰ میلیون تومان تنها چهار خودرو این ویژگی را دارند. رنو داستر دو دیفرانسیل در بخش انتقال قدرت به چرخ ها، چند انتخاب را به راننده می‌دهد. شما می توانید از طریق پیچ تنظیمات دیفرانسیل، قدرت را به چرخ‌های جلو، چهار چرخ به صورت اتوماتیک و چهار چرخ به صورت ثابت و هماهنگ منتقل کنید. در حالت تک دیفرانسیل جلو شما استهلاک کمتری را در درازمدت دارید و از طرفی مصرف سوخت خودرو تا حدی کاهش پیدا می‌کند. در حالت اتوماتیک، کامپیوتر خودرو با توجه به کشش و نوع رانندگی قدرت را به صورت اتوماتیک بین چرخ‌های جلو و عقب تقسیم می‌کند و ضرایب آن را دائما تغییر می‌دهد. این حالت پایداری بیشتری را به خودرو می‌دهد. در حالت چهار چرخ ثابت یا به اصطلاح چهار چرخ قفل، قدرت با ضریب ثابت به چرخ‌ها منتقل می‌شود و از هرزگردی هر چرخ جلوگیری می‌شود. این ویژگی باعث می‌شود تا داستر به عنوان تنها کراس اوور کاربردی کمتر از ۱۵۰ میلیون تومان در ایران شناخته شود.

از ترافیک شهری تا جاده‌های یخ‌زده و برفی

وقتی سفر یک روزه خود را با داستر دو دیفرانسیل مدل ۲۰۱۷ آغاز کردیم، باور آن سخت بود که با موتور دو لیتری و چهار سرنشین چنین کششی را تجربه کنیم. احتمال دارد که باور این حرف برای شما سخت باشد. برای همین پیشنهاد می‌کنیم که حداقل یک بار سفری چند دقیقه‌ای را با داستر تجربه کنید. برای ما هم سخت بود که در نگاه اول باور کنیم، داستر دو دیفرانسیل می‌تواند با چهار سرنشین که جمع وزنشان حدود ۴۰۰ کیلوگرم است و حدود ۱۰۰ کیلوگرم بار، بتوانیم شتاب خوبی را تجربه کنیم. وقتی که با دو سرنشین شتاب خودرو را در شرایط تهران بررسی کردیم، با عدد کمتر از ۱۳ ثانیه طرف بودیم که باز هم بار ۱۰۰ کیلوگرمی مانع شتابگیری واقعی ما می‌شد. برایمان جالب بود که در معکوس گرفتن از گیربکس، می‌توان دور موتور خودرو را فراتر از ۶۵۰۰rpm رساند. البته که گاهی معکوس دو به یک در این خودرو دیر اتفاق می‌افتاد باید از دکمه لانچ زیر پدال گاز استفاده می شد. این قابلیت مانند دکمه بوده که پدال گاز را به دو مرحله تقسیم می‌کند. وقتی در حالت رانندگی عادی پدال گاز را تا انتها فشار می‌دهید، متوجه ورود به مرحله جدیدی می‌شوید که در اکثر مواقع معکوس خوبی را در اختیار راننده قرار می‌دهد.

نکته جالب دیگر این بود که داستر دو دیفرانسیل در ترافیک شبانگاهی شهر تهران، مصرف سوخت کمتر از 10.5 لیتر به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر را دارد. وقتی که ترافیک از حالت قفل به حالت نیمه‌سنگین تبدیل می‌شد، مصرف سوخت خودرو ما هم بیش از یک لیتر کاهش پیدا می‌کرد. وقتی در جاده‌ای شمالی تهران با پیچ‌ها و شیب‌های غیراستاندارد با ظرفیت کامل رانندگی می‌کردیم، جالب بود که مصرف سوخت خودرو کمتر از ۸ لیتر به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر بود و در جاده‌های کفی این عدد گاهی به 7.2 لیتر نزدیک می‌شد.

نرمی خودرو در پیچ‌ها و دست‌اندازهای جاده خوب و مناسب بود و وقتی به داخل چاله‌ها می‌رفتیم، صدای اضافه‌ای به کابین نفوذ نمی‌کرد. جالب است بدانید که می‌توان کابین رنو داستر را به عنوان یکی از بی‌صداترین اتاق خودروهای کمتر از ۲۰۰ میلیون تومان انتخاب کرد. وقتی با معکوس به گردنه‌ها حمل می‌کردیم، صدای اضافه‌ای از موتور و گیربکس به اتاق نمی‌آمد و اصلا آزاردهنده نبود. عملکرد فرمان هیدرولیکی داستر هم به نسبت خوب بود و کاربرد اصلی آن در جاده‌های پرپیچ و خم قابل احساس است. شاید فرمان این خودرو در شهر آنچنان نرم نباشد و نتواند مثل فرمان‌های کمکی برقی عمل کند. ولی حس پایداری و هندلینگ خوبی که به واسطه فرمان و جلوبندی قوی، زیر دستان راننده احساس می‌شود، تجربه‌ای است که ارزش مهندسی رنو را بالا می‌برد. بخشی از این هندلینگ و نرمی خوب را مدیون لاستیک‌های میشلن داستر دو دیفرانسیل هستیم که کیفیت بالایی دارند.

وقتی که به جاده‌های برفی و یخ‌زده رسیدیم، سعی کردیم تا سیستم کنترلی و حرکتی خودرو را چک کنیم. بارها روی یخ جاده ترمز شدید را با داستر امتحان کردیم و متوجه این مسئله شدیم که سامانه ABS و در کنار سیستم EBD خوب عمل می‌کند. از طرفی سیستم کنترل پایداری الکتریکی نیز در بدو حرکت روی یخ‌ها عملکرد مناسبی دارد و سعی می‌کند با حفظ روند ثابت در حرکت، از انحراف خودرو جلوگیری کند.

وقتی وارد مسیر پوشیده از برف با شیب به نسبت زیاد شدیم، خواستیم که از حالت چهار چرخ قبل داستر استفاده کنیم. ولی برایمان جالب بود که تحلیل کامپیوتر سیستم دیفرانسیل از مسیر به درستی انجام شد و با حالت چهار چرخ اتوماتیک مسیر را به سمت بالا تست کردیم. برای امتحان حالت چهار چرخ قبل، خودرو را به قسمتی ناهموار با برف‌های یخ‌زده بردیم. سپس سعی کردیم که قفل دیفرانسیل این خودرو را در حالت دنده عقب و حرکت به سمت جلو تست کنیم. داستر دو دیفرانسیل در این بخش هم سربلند از تست بیرون آمد.

حرف آخر...

درست است که در داستر دو دیفرانسیل نمی‌توانید معنی سانروف، سنسور نور، آینه‌های تاشو برقی، صندلی‌های برقی، سیستم تهویه اتوماتیک و برخی امکانات این شکلی را درک کنید. ولی یادتان باشد، داستر خودرویی است که در تمام دنیا به کم خرج بودن معروف است و برای همین طرفداران خاصی دارد. اگر می‌خواهید وقت خود را صرف تعمیر خودرو نکنید و به دنبال خودرویی با قابلیت‌های بالا هستید، می‌توانید داستر دو دیفرانسیل را با قیمت ۱۱۹ میلیون تومان خریداری کنید. نرمی و هندلینگ خوب، بی‌صدا بودن اتاق، کشش مناسب، ایمنی تایید شده، امکانات کاربردی، قابلیت حرکتی بالا، استهلاک و مصرف سوخت پایین، کیفیت قطعات بالا و قیمت به نسبت مناسب می‌تواند از دلایلی باشد که شما را به سمت یک خودرو اروپایی دو دیفرانسیل بکشاند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha