به گزارش ایسنا، مهندس «محمدرضا مروارید» از هجمه بسیار سنگینی که از سوی برخی افراد و احزابی سیاسی مخالف توافق برجام در داخل کشور پس از تصویب تمدید قانون داماتو در سنای آمریکا انتقاد کرد.
وی افزود: توافق انجامشده بر اساس یک رویکرد ملی حاصل شد و رهبر معظم انقلاب نیز بر مراحل اجرای آن اشراف داشتهاند ولی برخی با کوبیدن بر ساز مخالفت سعی در رسیدن به مقاصد سیاسی موردنظر خود دارند.
مروارید اضافه کرد: آمریکاییها به اشکال مختلف سعی در خدشه واردکردن در اجرای برجام با وجود متعهد بودن جمهوری اسلامی ایران دارند و بجای اینکه از این کارشکنی بهعنوان حربهای برای احقاق حقوق خود استفاده کنیم و آن را بر سر آنان بکوبیم برخی افراد و گروههای سیاسی تلاش دارند برعکس عمل کرده و برای رسیدن به اهداف سیاسی خود دولت را بکوبند.
استاندار ایلام یادآور شد: ایران اسلامی در همین مدت کوتاه پس از توافق نیز باوجود مشکلات ایجادشده توانسته است از مزایای آن استفاده کند که آزاد شدن سایتهای فنی، مهندسی و تحقیقاتی برای فعالیت دانشجویان و اساتید تنها یکی نمونه از این موفقیتهاست ضمن اینکه در مدت یاد شده حدود 15 میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی نیز جذب شده است.
مروارید تأکید کرد: ایران هیچگاه با توجه به خوی استکباری مقامات آمریکایی خواستار دوستی با این کشور نبوده و پس از توافق برجام نیز قرار نبود آشتی بین 2 کشور برقرار شود چون هر 2 حزب دموکرات و جمهوریخواه نشان دادهاند در مقابله با سیاستهای جمهوری اسلامی ایران همگام هستند و تنها در روش و رویکردها ممکن است تفاوتهایی اعمال کنند.
وی اضافه کرد: موضوع اخیر قانون داماتو مربوط به حدود 30 سال پیش است و بر اساس برخی مسائل همچون حقوق بشر و تروریسم بهناحق علیه کشورمان اعمالشده و در ادامه بندهای هستهای نیز به آن اضافه شد.
استاندار ایلام گفت: وزیر خارجه کشورمان عنوان کردند این قانون هماکنون نیز اعمال میشود و تنها بر اساس توافق برجام رئیسجمهوری آمریکا میتواند هر 6 ماه یکبار آن را تعلیق کند که تاکنون یک سال نیز معلق شده است.
مروارید خاطرنشان کرد: باید منتظر ماند و دید رئیسجمهوری جدید آمریکا چه رویکردی در مقابل این موضوع نشان میدهد ضمن اینکه حتی اگر رئیسجمهوری این کشور آن را امضا کند، وزیر خارجه آمریکا میتواند برخی بندهای هستهای را در قانون داماتو تغییر دهد.
وی اظهار کرد: بسیاری از تحریمها در نتیجه توافق برجام لغو، تعلیق و یا کمرنگ شدهاند و هماکنون اتحادی نیز میان آمریکا و اتحادیه اروپا در این موضوع مشاهده نمیشود ضمن اینکه در ترکیب گروه 1+5 کشورهای روسیه و چین نیز حضور دارند و آمریکاییها بهتنهایی و به شکل یکجانبه نمیتوانند خواستههای خود را اعمال کنند.
استاندار ایلام تصریح کرد: بروز این مسئله باید باعث شود تمامی مسئولان نظام با اتحاد بیشتری در مقابل آمریکایی گرد هم آیند و اجازه دهند دستگاههای ناظر همچون هیات نظارت بر برجام تصمیمهای مقتضی را در مقابل هرگونه کارشکنی آمریکاییها اتخاذ کنند و با توجه ملی بودن مسئله برجام از آن بهعنوان حربهای برای هجمه علیه دولت استفاده نکنند.
مروارید یادآور شد: بهعنوان کسی که با مسائل کشور آشنایی دارم معتقدم در همین مدت کوتاه نیز گشایشهای بسیار خوبی با توافق برجام به دست آمده و خیلی از بانکهای خارجی در حال مراودات تجاری با کشورمان هستند بهعنوان مثال طی یک سال اخیر حدود 30 میلیارد دلار ال سی در بانک صنعت و معدن باز شده است.
انتهای پیام
نظرات