دکتر بهمن میرزایی در گفتوگو با ایسنا در پاسخ به این پرسش که برنامهریزی تمرینی برای گروههای مختلف در فصل زمستان به چه شکلی باید باشد تا افراد کمتر دچار آسیب دیدگی شوند، افزود: تمرین در هوای سرد معمولا مشکل خاصی را از نظر آسیبدیدگی برای افراد ایجاد نمیکند مگر آنکه فرد دچار مشکلات و بیماریهای قلبی- عروقی باشد که در این صورت، توصیه پزشک و یا متخصص فیزیولوژی ورزش برای انجام تمرینات ورزشی با شدت و مدت معین در هوای سرد ضروری است.
وی گفت: تمرین در هوای سرد به ویژه در رشتههای ورزشی مثل فوتبال که بازیکنان مجبور هستند در شرایط سخت و سرد در فضای مسابقه قرار بگیرند، از نظر فیزیولوژیکی سازگاری های مثبتی را فراهم میکند که به دنبال آن بدن بازیکنان با شرایط محیطی تطابق پیدا کرده و کمتر دچار آسیب های جسمانی می شوند.
این متخصص علم تمرین با بیان این که در فصل زمستان احتمال آسیب دیدگی و ضرب خوردگی مفاصل در برخی رشتهها وجود دارد یا خیر؟ خاطرنشان کرد: ورزشکاران و حتی کسانی که برای حفظ سلامتی خود ورزش میکنند، اگر از تمرینات منظم برخوردار باشند، احتمال آسیب دیدگی شان کم تر خواهد شد.
استاد گروه فیزیولوژی ورزش دانشگاه گیلان و عضو کمیسیون علمی فدراسیون جهانی کشتی (UWW) همچنین در پاسخ به این پرسش که نیازهای ورزشکاران براساس طراحی تمرین به چه شکلی باید باشد ؟ اظهار کرد: هر ورزشکار با توجه به ماهیت رشته ورزشی خود نیاز به یک دوره بندی مشخص برای انجام تمرینات آمادگی جسمانی دارد. البته از نظر طراحی تمرین، وقتی ورزشکاری میخواهد خود را برای شرکت در یک رقابت آماده کند، ابتدا باید فاز اول تمریناتش را جهت آمادهسازی عمومی آغاز کند، سپس وارد دوره تمرینات تخصصی و پرفشار شده و در نهایت با پشت سر گذاشتن تمرینات فاز قبل از مسابقه، وارد دوره تیپرینگ و مسابقه شود. بنابراین، ورزشکاران باید سازگاری های لازم برای تمرین و مسابقه در شرایط دمایی گرم و سرد را بدست آورند. البته لباس و پوشش مناسب بدن در هر دو محیط گرم و سرد یکی از نکات مهم است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی تاکید کرد: برای جلوگیری از شرایط دهیدراسیون یا کم آبی ( بویژه در محیط های گرم) ورزشکاران باید در قبل، حین تمرین و همچنین در پایان تمرین به اندازه کافی مایعات بنوشند. نوشیدن یک تا دو لیوان آب هنگام ناشتا و نوشیدن حدود ۵۰۰ سی سی آب و یا یک محلول کم شیرین نیم ساعت قبل از شروع تمرینات ورزشی، تا حدود زیادی کمک به حفظ آب بدن خواهد کرد.
میرزایی در پایان همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا انجام تمرینات استقامتی و قدرتی در زمستان باعث تضعیف سیستم ایمنی ورزشکار میشود یا خیر؟ تصریح کرد: اگر ورزشکار تمرینات خود را بر مبنای اصول علمی انجام دهد و در بین جلسات تمرینی از ریکاوری خوب و مناسبی برخوردار باشد، نه تنها سیستم ایمنی وی ضعیف نخواهد شد، بلکه این سیستم تقویت نیز خواهد شد. البته در شرایط تغذیه و ریکاوری ناکافی، سیستم ایمنی بدن ورزشکار ضعیف میشود که در این شرایط مصرف مکمل غذایی «گلوتامین» به عنوان یک سوبسترا و سوخت سیستم ایمنی بدن زیر نظر افراد متخصص توصیه می شود.
انتهای پیام
نظرات