• یکشنبه / ۱۴ آذر ۱۳۹۵ / ۱۰:۳۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 95091407382
  • خبرنگار : 71402

برگزاری دور دوم انتخابات ریاست جمهوری اتریش؛ نگرانی‌ها از قدرت گرفتن راست‌ها

برگزاری دور دوم انتخابات ریاست جمهوری اتریش؛ نگرانی‌ها از قدرت گرفتن راست‌ها

مردم اتریش امروز یکشنبه برای شرکت در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری اتریش که سمتی تشریفاتی است، به پای صندوق‌های رای رفتند. این در حالی است که بسیاری از جمله یهودیان اتریش نگران پیروزی نامزد راست‌های افراطی از حزب آزادی هستند.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه گاردین،‌ بازماندگان هولوکاست جزو کسانی هستند که نسبت به رای دادن به "نوربرت هوفر" از حزب آزادی اتریش هشدار داده‌اند. او پوپولیستی از جناح راست است که هواداران بسیاری دارد و در طول کارزار انتخاباتی، خودش را فردی قابل احترام نشان داده است.

در اقدامی بی‌سابقه رهبر جامعه یهودیان اترش اخیرا حمایت خودش را از رقیب هوفر اعلام کرد. "الکساندر فان در بلن" رهبر سابق حزب سبز اترش است که به عنوان نامزد مستقل در انتخابات شرکت کرده است. رهبر جامعه یهودیان گفت که او دوست یهودیان و اسرائیل است.

این دومین بار است که دور دوم انتخابات ریاست جمهوری اتریش برگزاری می‌شود. دور اول ۲۴ آوریل انجام شد و در آن هوفر ۴۵ ساله اول شد. پس از آن، دور دوم در تاریخ ۲۵ مه برگزار شد اما گزارش‌هایی از تخلف در روند شمارش آراء منتشر شد و به همین دلیل انتخابات تجدید شد. در ‌رای‌گیری دوم، فان در بلن پیروز شده بود.

گرچه مقام ریاست جمهوری اتریش عمدتا تشریفاتی است، اما هوفر وعده داده که اگر پیروز شود تحرکات سیاسی بیشتری داشته باشد. او متعهد شده است که سیاست دولت در پذیرش مهاجران را رد کرده و اگر بروکسل بیشتر به سمت الحاق گام بردارد، رفراندومی برای خروج از اتحادیه اروپا برگزار می‌کند.

انتخابات ریاست جمهوری اتریش امروز همزمان با رفراندوم قانون اساسی ایتالیا برگزار می‌شود که به لحاظ سیاسی برای اروپا بسیار حائز اهمیت است. هم در رفراندوم ایتالیا و هم در انتخابات ریاست جمهوری اتریش، احتمال به قدرت رسیدن نیروهای دست راستی بالاست. مدافعان "اتحادیه اروپا" با نگرانی اوضاع را در دو کشور عضو دنبال می‌کنند. اما خطر در ایتالیا بزرگتر است؛ ماتئو رنتزی، نخست‌وزیر ایتالیا اعلام کرده در صورتی که رفراندوم اصلاح رای کافی نیاورد، استعفا خواهد کرد. استعفای او به معنای بن‌بستی سیاسی است که لاجرم موجب تقویت راست‌گرایانی خواهد شد که با اتحادیه اروپا دشمنی می‌ورزند.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha