• سه‌شنبه / ۹ آذر ۱۳۹۵ / ۱۵:۳۱
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 95090905303

تامین انرژی ساختمانها با پنجره‌های خورشیدی

تامین انرژی ساختمانها با پنجره‌های خورشیدی

دانشمندان اروپایی مشغول ساختن پنجره‌هایی هستند که با جمع‌آوری نور خورشید، انرژی لازم برای گرمایش و سرمایش داخل ساختمان را تامین کند.

به گزارش ایسنا به نقل از دویچه‌وله،  در این پنجره‌ها مایع خاصی وجود دارد که سطح خارجی آن قادر است نور خورشید را جذب و تبدیل به انرژی گرمایی کند. سطح داخلی پنجره نیز دمای هوای داخل ساختمان بالا یا پایین می‌برد.

این طرح که «شیشه‌های سیال» نام دارد، اکنون در کانتینرهایی در شهر فادوتس، پایتخت لیختن اشتاین در حال آزمایش است. درون پنجره‌ها سیالی در جریان است که می‌توان آن را رنگ کرد. این پنجره‌ها بصورت فعال به تامین نیاز حرارتی ساختمان کمک کرده و در نتیجه باعث صرفه‌جویی در مصرف انرژی می‌شوند. البته این شیشه‌ها علاوه بر ذخیره انرژی، کارکرد دیگری هم دارند.

به گفته محققان، رنگ شیشه پنجره را می‌توان تیره کرد تا از فضای داخل، در مقابل نور خورشید حفاظت کند. در نتیجه، شیشه پنجره به گرمایش و سرمایش ساختمان کمک می‌کند. در این شیشه موادی وجود دارد که قادر است انرژی خورشیدی را گردآوری و ذخیره و در مصرف انرژی صرفه‌جویی کند.

مایع درون شیشه پنجره‌ها مخلوط آب، ضدیخ و ذرات مغناطیسی است و در آزمایشگاه «توسعه سیستمهای مکاترونیک» در سوییس تهیه شده است.

در شرایط ایده‌آل هر پنجره می‌تواند یک کیلووات ساعت انرژی تولید کند. دانشمندان می‌گویند چالش اصلی آن‌ها اطمینان از پایداری درازمدت این سیستم گرمایشی و سرمایشی بود. آن‌ها برای حل این مشکل به دنبال ذراتی گشتند که ویژگی‌های خیلی دقیق و مشخصی داشته باشند.

ذرات نباید به هم بچسبند و توده شوند. نباید با گذشت زمان روی سطح پنجره رسوب کنند و باید در محلول بمانند و اگر لازم شد به راحتی فیلتر شوند.

در طرح جدید،‌ ماده سیال به شکلی همگن و با بازدهی مناسب درون پنجره‌ها تزریق شده است.

برای اینکه معلوم شود تحت چه شرایطی و تا چه اندازه این پنجره‌ها دمای درون ساختمان را کنترل می‌کنند، نیاز به مدل‌های پیچیده رایانه‌ای بود.

این آزمایشها در زمستان، در شهر فادوتس، پایتخت لیختن اشتاین و در تابستان در قبرس انجام خواهد شد و نشان می‌دهد که آیا این پنجره‌ها می‌توانند فضای داخل کانتینر را گرم یا سرد کنند.

به گفته محققان، کاربرد عمده این پنجره در ساختمان‌های اداری چند طبقه‌ای است که نسبت مساحت شیشه به مساحت نمای ساختمان زیاد است. 

دانشمندان می‌گویند این پنجره‌ها که باعث صرفه‌جویی در انرژی می‌شوند در کمتر از چهار سال به بازار خواهند آمد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha