ماشاء اله عظیمی - دبیر کل اتاق تعاون ایران - در گفتوگو با ایسنا، با تشریح جزییات این میزبانی اظهار کرد: این مجمع بزرگترین و مهمترین نشست تعاونیها را در دنیا برگزار میکند و حضور در مجامع جهانی از مهمترین اهداف اتاق تعاون ایران برای مطرح کردن ایران و اثرگذاری ایران در بخش تعاون است.
وی از انتخاب نماینده ایران در هیات مدیره مجمع جهانی تعاون آسیا و اقیانوسیه خبر داد و گفت: مجمع جهانی تعاون، آسیا و اقیانوسیه که از نظر جمعیت، عضویت سازمانی و عملکرد مالی قوی ترین ناحیه مجمع جهانی تعاون (ICA) است نقش بسزایی در مقایسه با سه ناحیه آفریقا، اروپا و آمریکا دارد به نحوی که این مجمع تنها مجمع منطقه ای است که تراز مالی مثبت داشته و به ICA گلوبال کمک می کند.
دبیرکل اتاق تعاون ایران با تاکید بر اهمیت فعالیت بیشتر غرب آسیا افزود: نکتهای که در انتخابات اخیر هیات مدیره آسیا و اقیانوسیه توسط اتاق تعاون ایران تاکید شد این بود که فعالیت بیشتر غرب آسیا یعنی منطقه CIS و خاورمیانه که بخشی از آسیای میانه را شامل می شود، کشورهای شمال ایران، نیاز ضروری ICA AP هست.
وی با اشاره به تلاشهای صورت گرفته برای عضویت دایم ایران در هیات مدیره تصریح کرد: این عضویت کمک می کند که در جریان تصمیمات این سازمان مهم بینالمللی در بخش تعاون قرار بگیریم و به عنوان نمونه در تصویب صورت های مالی، پروژه های مرتبط، و انتخاب مدیر اجرایی که همه در زمره تصمیمات مهم است تا سال ۲۰۲۰ تاثیرگذار باشیم.
عظیمی از کره، ژاپن، سنگاپور، استرالیا، نیوزلند، چین و هند به عنوان کشورهای دارای بخش تعاون قوی نام برد و تاکید کرد: حضور در چنین فضاهایی برای ایران اهمیت دارد.
به گفته دبیرکل اتاق تعاون ایران در شرایطی که رییس مجمع جهانی تعاون بخش آسیا و اقیانوسیه فرد ذی نفوذ چینی و نایب رییس اول نماینده پر نفوذ مجلس هند و رییس اتاق تعاون هند است دریافت میزبانی کار سادهای نبوده ولی با لابیهای صورت گرفته در هیات مدیره وضعیت به گونهای پیش رفت که برای میزبانی ایران اجماع حاصل شد.
وی گفت: با اثرگذاری به موقع، رفت و آمدهای مناسب سیاسی، تبادلات مناسب اقتصادی و رایزنی در فضای بین المللی میتوان به اهداف بزرگی دست یافت آنچنان که معاون امور بین الملل اتاق تعاون ایران، تنها در یک کمپین ۹۰ روزه با اجماع قاطع وارد هیات مدیره آسیا اقیانوسیه شد و با مذاکره مناسب و مبتنی بر درک صحیح از فضای بین المللی، تسلط بر شرایط منطقهای و تعاملات بین المللی کرسی میزبانی را برای ایران گرفت.
این مقام مسئول اتاق تعاون ایران خاطرنشان کرد: درست است که سابقه حضور و اطلاعات کیفی و کمی هند، ژاپن، چین و برخی از کشورهای پیشرفته شرق آسیا در حوزه تعاون از ایران بهتر هست اما بدون تردید، ایران الگوی تمام کشورهای آسیایی در بخش غربی آسیا می تواند باشد چراکه اعداد و ارقام، زیرساخت های قانونی، رفتارهای حمایتی، تجربه تعاونیداری و تشکل های مرتبط با بخش تعاون از تمام کشورها بهتر است. امروز عضو هیات مدیره مجمع جهانی تعاون بخش اقیانوسیه و آسیا هستیم که میتواند تداعی کننده اتفاق های خوب برای ما باشد و تازه واردانی همچون عربستان، امارات و کویت در بخش تعاونی در ICA به راحتی می دانند که امروز پرچمدار این ناحیه ایران است.
انتهای پیام
نظرات