• سه‌شنبه / ۲ آذر ۱۳۹۵ / ۱۱:۴۱
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 95090201023
  • خبرنگار : 71467

جزئیات تسهیلات ۲۷۸ هزار میلیاردی بانک‌ها

جزئیات تسهیلات ۲۷۸ هزار میلیاردی بانک‌ها

بانک‌ها در هفت ماهه ابتدایی امسال با رشد حدود ۵۰ درصدی نسبت به همین دوره در سال قبل تا ۲۷۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخته اند. این رشد قابل توجه در حالی ثبت می شود که تامین مالی آن می تواند موجب افزایش بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی شود.

 به گزارش ایسنا،   آمارهایی که بانک مرکزی از عملکرد تسهیلات‌دهی بانک‌ها تا پایان مهرماه امسال منتشر کرده، نشان می‌دهد که  حدود ۶۵.۵ درصد از مجموعه ۲۷۸.۵ هزار میلیاردی وام‌های اعطایی به سرمایه در گردش اختصاص پیدا کرده است که ۵۷ درصد نسبت به دوره قبل رشد دارد.

این در حالی است که از ۱۸۲.۳ هزار میلیارد تومانی پرداختی در قالب تامین سرمایه در گردش، تا ۶۶.۵ هزار میلیارد تومان معادل ۳۶.۵ درصد از کل آن به تامین سرمایه در گردش صنعت و معدن اختصاص پیدا کرده است. این بخش در مجموع حدود ۷۸.۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات دریافت کرده که ۸۴.۶ درصد آن متعلق به سرمایه در گردش آن بوده است.

 این گزارش بیانگر آن است که در این دوره هفت ماهه در مجموع چهار میلیون و ۴۲۵ هزار و ۶۰۳ فقره تسهیلات به بخش‌های مختلف اقتصادی پرداخت شده که «صنعت و معدن» حدود ۱۶۶ هزار و ۱۹۷ مورد آن را با رقم کلی ۷۸.۶ هزار میلیاردی از آن خود کرده است.

بررسی تسهیلات پرداختی به سایر بخش‌ها نیز حاکی از آن است که بخش «کشاورزی» حدود ۸۰۰ هزار فقره تسهیلات با رقمی معادل ۲۱.۴ هزار میلیارد تومان دریافت داشته که حدود ۱۵ هزار میلیارد تومانی یعنی ۷۲ درصد کل را در سرمایه در گردش هزینه کرده است.

همچنین «مسکن و ساختمان» ۲۵.۳ هزار میلیارد تومان از مبلغ کلی ۲۷۸ هزار میلیاردی پرداختی در بانک‌ها در هفت ماه امسال را به خود اختصاص داده که حدود ۵۷۴ هزار فقره تسهیلات را پوشش می‌دهد. این بخش از وام های دریافتی حدود ۳۰ درصد را در تامین سرمایه در گردش و ۳۵ درصد را برای خرید مسکن خرج کرده است.

«بازرگانی» دیگر بخش اقتصادی است که توانسته تا بیش از ۳۹ هزار میلیارد تومان تسهیلات با ۶۲۴ هزار فقره دریافت کند. این حوزه بالغ بر ۷۱ درصد سهم خود را به تامین سرمایه در گردش اختصاص داده است.

در سویی دیگر «خدمات» همچنان در صدر دریافت کنندگان وام‌های بانکی قرار دارد و توانسته با دو میلیون و ۲۶۴ هزار مورد تسهیلات را با رقمی حدود ۱۱۴ هزار میلیارد تومان کسب کند که از این رقم تا ۵۷ درصد برای تامین سرمایه در گردش پرداخت شده است.

 اما روند رو به رشد تسهیلات دهی بانک‌ها در شرایط رقم می‌خورد و رکورد ۵۰ درصدی افزایش را در چند دوره قبل رقم زده که با توجه به تنگنای مالی که بانک‌ها با آن مواجه‌اند تامین منابع آن موجب ورود آنها به برداشت از بانک مرکزی و قرمز شدن حساب‌های بانک‌ها شود. موضوعی که اخیرا نیز با افزایش سود در بازار بین بانکی مورد توجه قرار گرفته و بی انضباطی مالی برخی بانک‌ها را مورد توجه قرار داده است.

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۹-۰۲ ۲۱:۵۲

چندی پیش معاون نظارتی بانک مرکزی با اشاره به تذکر نظارتی این بانک در زمینه اجرای نرخ مصوب سود تسهیلات و سپرده ها به ۱۰ بانک، تأکید کرد: پس از تذکرها، نظارت مستمر صورت گرفته و از اجرای صحیح قانون و برطرف کردن ایرادها در بانک ها و شعبه های مورد نظر اطمینان حاصل شده است. فرشاد حیدری، در پاسخ به این سوال که آیا در بانک ها تمام مصوبات شورای پول و اعتبار و به ویژه نرخ سود تسهیلات 18 درصدی رعایت می شود، تصریح کرد: اینکه من از 10 بانک نام بردم به این معنی نیست که در تمام شعب این بانک ها تخلف صورت گرفته باشد. ضمن اینکه در 35 بانک و موسسه اعتباری کشور، ممکن است در چند شعبه تخلفاتی اتفاق افتاده باشد که این هم عموماً بر اساس رفتار سلیقه ای کارکنان است. وی با اشاره به اینکه روزانه فعالیت شعب بانک ها در حال رسیدگی است، یادآور شد: مواردی وجود دارد که سوء برداشت است. برای مثال ما در آیین نامه اخذ وثائق، چندین نوع وثیقه داریم که یکی از آنها سپرده بلند مدت، وجه نقد و سپرده ملکی است. ممکن است بانکی قبل از اعطای تسهیلات بانکی، از مشتری خود، به عنوان وثیقه، سپرده نقدی دریافت کند؛ این توافق طرفین است و تخلف نیست. قاطعانه با خاطیان برخورد می کنیم اما اگر از محل تسهیلات وجهی بلوکه کنند، این تخلف محسوب می شود. البته به این مورد هم باید توجه کرد که احتمال دارد، درباره نوع وثیقه توافقی صورت گرفته باشد و بر اساس قرارداد بوده و تخطی صورت نگرفته است. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ من برای دریافت تسهیلات برای اشتغال فرزندانم به یکی از شعب بانک..... مراجعه کردم و غلیرغم دادن وثیقه ملکی (که با نظر کارشناس بانک چهار برابر اصل و فرع تسهیلات درخواستی بوده) از من خواسته شده تا قبل از دریافت تسهیلات نیز معادل 25% تسهیلات درخواستی را دو روز قبل از دریافت تسهیلات در بانک بصورت سپرده قرض الحسنه و بدون دریافت سود تا پایان روزی که 80% اقساط را پرداخت کرده باشم بلوکه کنم. یعنی نرخ بهره تسهیلات بالاتر از 21 درصد می‌شود. این چه نظارتی است که به بانک ها اجازه می‌دهد با امثال من درخواست کننده این چنین برخورد شود؟ دم خروس را باور کنیم یا قسم حضرت عباس را؟!