• شنبه / ۲۹ آبان ۱۳۹۵ / ۰۹:۲۶
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 95082919751
  • منبع : نمایندگی سیستان و بلوچستان

نخل، درخت زندگی در سیستان و بلوچستان

نخل، درخت زندگی در سیستان و بلوچستان

ایسنا/سیستان و بلوچستان درخت نخل از آفریده‌های عجیب خداست که همه چیزش برای انسان مفید و قابل استفاده است؛ از تنه آن در ساختمان‌سازی استفاده می‌شود و تنه نخلی که در ساخت سقف ساختمان یا ستون‌ها استفاده می‌شود، در حدود 300 تا 500 سال عمر می‌کند.

استادیار دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: وجود نخلستان‌ها در جنوب استان و انواع مختلف خرما، تنوع بهره‌برداری از آن و تهیه خوراک‌های گوناگون و ده‌ها استفاده جانبی از این درخت حیات بخش، نقش شگفت‌انگیزی در زندگی مردم دارد.

دکتر ابراهیم‌زاده درگفت‌وگو با خبرنگار ایسنا افزود: عمده نخلستان‌های استان در بلوچستان بخصوص درحوز سراوان، سرباز و ایرانشهر وجود دارد.

استادیار دانشگاه سیستان و بلوچستان در ادامه اظهار کرد: در بلوچستان نخل به مفهوم واقعی درخت زندگی است، چون غذای اصلی مردم این ناحیه خرما و فرآورده‌های آن است بگونه‌ای که زندگی بخش عمده‌ای از مردم با محصول و حتی اجزای این درخت پیوندی تنگاتنگ داشته است.

ابراهیم‌زاده تصریح کرد: خاک اين منطقه استعداد رشد و پرورش همه نوع خرما بخصوص انواع مرغوب آن مثل مضافتی و ربی را دارد.

به گفته‌ي‌ وی، محصول خرمای بلوچستان با مرغوب‌ترین نوع خرمای بم رقابت می‌کند و شاید به همین دلیل است که خرمای سراوان را در جعبه‌های خرمای مضافتی بم، بسته بندی کرده و به بازار عرضه می‌نمایند.

وی تاکید کرد: با ایجاد صنایع جانبی و فرآوری این محصول می‌توان به اشتغال‌زایی پایدار و شکوفایی اقتصاد استان کمک شایانی کرد.

استادیار دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: مردم منطقه از برگ، چوب و تنه درخت خرما انواع و اقسام وسایل را تهیه می‌کنند و از شیره خرما غذاهای متعددی را فراهم می‌آورند، به نوعی باید گفت این درخت با زندگی مردم منطقه پیوند ناگسستنی پیدا کرده است.

رئیس جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان نیز گفت: خرما میوه شاخص استان است که بیشترین میزان تولید خرما در شهرستان سراوان صورت می‌گیرد.

رضا نجفی افزود: سطح زیر کشت خرما در استان بیش از 56 هزار هکتار است و از دسته میوه‌های گرمسیری است که بیشترین میزان تولید را دارد.

وی با اشاره به بیشترین سطح زیر کشت خرما در شهرستان سراوان ادامه داد:سراوان با 12 هزار و 250هکتار سطح زیر کشت، بیشترین میزان تولید را در استان به خود اختصاص داده است که از این مقدار سطح زیر کشت خرما در سراوان ، شش هزار کیلو گرم خرما تولید می‌شود.

نجفی گفت:در راستای توسعه باغات خرما دراستان در سال‌های اخیر سازمان جهادکشاورزی اقدام به حذف باغات قدیمی غیراصولی نموده و نیز کشت بافت تجاری و مرغوب و بازارپسند خرما را در اختیار کشاورزان قرار داده است.

وی گفت: از نخلستان‌های بارور سالانه بیش از 220 هزار تن محصول خرما برداشت می‌شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سیستان و بلوچستان نیز گفت: سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در زمینه بسته‌بندی و فرآوری خرما باید با شتاب بیشتری در استان صورت پذیرد.

نادر میرشکار گفت: بر اساس آمارهای منتشر شده سیستان و بلوچستان از لحاظ سطح زیر کشت خرما اولین استان و از لحاظ تولید، دومین استان کشور است.

وی بیان کرد: خرما علاوه بر این که از لحاظ تغذیه پراهمیت است  به عنوان یک محصول عمده صادرات غیرنفتی است و توسعه و ترویج صنایع تبدیلی و تکمیلی خرما باعث ایجاد ارزش افزوده شده و به اشتغالزایی کمک کرده و می‌تواند صادرات این محصول را بهبود ببخشد.

وی افزود: احداث و راه‌اندازی کارخانه‌های بسته‌بندی، نگهداری و فرآوری خرما مطابق با استانداردهای بین‌المللی و بازاریابی مطلوب نقش مهمی در بهبود اقتصاد کشاورزان  و مهم‌تر از همه صادرات فله‌ای خرما دارد.

میرشکار تصریح کرد : حدود 50 واحد صنعتی در زمینه خرما در استان از جمله واحد سردخانه، واحد بسته‌بندی و فرآوری وجود دارد و متاسفانه به علت نبود سرمایه‌گذاری مناسب و مشارکت کمرنگ بخش خصوصی، استان‌هایی با رتبه پنجم و ششم تولید خرما از لحاظ بسته‌بندی و فرآوری وضعیت مناسب‌تری در مقایسه با سیستان و بلوچستان دارند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی خواست در زمینه ایجاد واحدهای صنعتی فرآوری خرما بویژه در شهرستان سراوان که دارای مرغوب‌ترین خرما استان و کشور است با شتاب بیشتری گام بردارند.

انتهاي پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha