• پنجشنبه / ۲۷ آبان ۱۳۹۵ / ۱۱:۳۴
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 95082719091
  • خبرنگار : 71539

قائم مقام وزیر بهداشت عنوان کرد

ابتلای سالانه ۹۲هزار ایرانی به سرطان/هزینه‌های دارو و درمان بیماری

ابتلای سالانه ۹۲هزار ایرانی به سرطان/هزینه‌های دارو و درمان بیماری

قائم مقام وزیر بهداشت گفت: افزایش امید به زندگی، عوامل محیطی و تغییر سبک زندگی سه عامل افزایش سرطان در کشورند.

دکتر ایرج حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت در گفتگو با ایسنا، درباره وضعیت بیماری‌های غیرواگیر در جهان گفت: چهار بیماری غیرواگیر شامل بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان، بیماری‌های مزمن تنفسی و دیابت تهدید کننده زندگی انسان محسوب می‌شوند.

وی در ادامه افزود: این چهار بیماری بزرگ‌ترین عامل مرگ انسان در جهان هستند؛ بطوریکه ۶۸ درصد یا ۳۸ میلیون از ۵۶ میلیون مرگ در سال ۲۰۱۲ را از کل مرگ‌های غیرواگیر پیش از موعد در جهان، تشکیل می دهند که از کل این مرگ ها، ۲۷ درصد به سرطان مرتبط است.

معاون کل وزارت بهداشت در خصوص میزان بروز سالیانه سرطان در جهان گفت: این میزان از ۱۰ میلیون نفر در سال ۲۰۰۰ میلادی به ۱۴ میلیون نفر در سال ۲۰۱۲ رسیده است و تا سال ۲۰۳۰ به ۲۵ میلیون نفر خواهد رسید.

حریرچی در تشریح بروز سرطان در ایران گفت: در ایران سالیانه بیش از ۹۲ هزار نفر دچار سرطان می‌شوند که سرطان‌های با بیشترین بروز در مردان شامل پوست، معده، پروستات، مثانه و روده بزرگ و در زنان شامل پستان، پوست، روده بزرگ، معده و لوکمی است. سرطان‌های با بیشترین بروز در هر دو جنس نیز عبارتند از پوست، پستان، معده، روده بزرگ و مثانه.

سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص چرایی افزایش بروز سرطان در ایران گفت: سه دلیل عمده این افزایش شامل افزایش امید به زندگی و تعداد سالمندان، تغییر در شیوه زندگی و عوامل محیطی به شمار می‌روند.

قائم مقام وزیر بهداشت در خصوص بار سرطان در ایران خاطرنشان کرد: سرطان به طور مستقیم (مرگ) و غیر مستقیم (ناتوانی) موجب از دست رفتن ۴۵۰ هزار سال عمر در ایران می‌شود و متوسط سال‌های از دست رفته در اثر سرطان به ازای هر نفر در ایران ۲۱ سال است.

وی افزود: هزینه مستقیم و غیر مستقیم سرطان حدود ۱۰۰۰۰ میلیارد تومان در سال است که ۳۰۰۰ میلیارد تومان آن مربوط به درمان است. هزینه دارودرمانی سرطان در ایران حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان است که معادل ۱۵% کل هزینه های داروی کشور که بیش از ۸۰۰۰ میلیارد تومان است، خواهد شد.

به گفته حریرچی، از کل هزینه دارودرمانی سرطان در ایران، ۸۳% یا حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان توسط دولت پرداخت می‌شود که ۶۳% سهم بیمه و۲۰% سهم یارانه وزارت بهداشت است که با سرمایه‌گذاری در زمینه پیشگیری، تشخیص زودهنگام و درمان سرطان، می‌توان حدود ۱۲۰۰ میلیلارد تومان در سال ذخیره کرد.

وی درخصوص چالش‌های تشخیص و درمان سرطان اذعان کرد: محدودیت دسترسی به امکانات و تجهیزات، از دست رفتن زمان، تصمیم گیری‌های بالینی جدا از هم، عدم توزیع عادلانه امکانات در کشور و سرمایه‌گذاری قابل توجه در خصوص داروهای شیمی درمانی و سهم کم جراحی و رادیوتراپی مهم‌ترین این چالش‌هاست.

قائم مقام وزیر بهداشت اهداف، راهبردها و اقدامات انجام شده در این حوزه را تشریح کرد و گفت: ارتقای دانش عمومی، توسعه همکاری‌های بین بخشی، کنترل عوامل خطر سرطان، تشخیص زودهنگام، دسترسی عادلانه به خدمات، توسعه شبکه مراقبت سرطان در ایران، استانداردسازی خدمات و مراقبت‌های حمایتی و تسکینی از مهم‌ترین راهبردها به شمار می‌روند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha